spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑΤο VW Beetle ταξίδεψε παντού

Το VW Beetle ταξίδεψε παντού

Ελάχιστα αυτοκίνητα έγιναν θρύλοι της αυτοκίνησης. Ελάχιστα αγαπήθηκαν και λατρεύτηκαν όσο ποτέ. Ο σκαραβαίος ήταν ένα από αυτά. Όλα όμως στη ζωή έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Η Volkswagen ανακοίνωσε πρόσφατα ότι  σταματά  οριστικά την παραγωγή του θρυλικού “σκαραβαίου” το 2019, μετά από 70 χρόνια κυκλοφορίας του.

VW Beetle stamp_ 03

Και λίγο πριν συμβεί το γεγονός αυτό θα κυκλοφορήσει στην αγορά δύο τελευταία μοντέλα, δύο ειδικές εκδόσεις με την ονομασία  Final Edition σε coupe και cabrio, προκειμένου να τιμήσει την τεράστια κληρονομιά ενός αυτοκινήτου το οποίο συνδέθηκε άρρηκτα με την παγκόσμια ιστορία της αυτοκίνησης.

VW Beetle stamp_ 04

Το VW Beetle, το θρυλικό σκαθάρι είχε λαμπρή πορεία στην μακρόχρονη καριέρα του σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί το λάτρεψαν και άλλοι το μίσησαν. Πάντα όμως υπήρχαν έντονα συναισθήματα για το αυτοκίνητο αυτό.

VW Beetle stamp_ 05

Κάποιοι λαοί, κάποιες κυβερνήσεις δεν δίστασαν να το αποτυπώσουν και σε γραμματόσημο, τιμώντας την παγκόσμια εμπορική του πορεία. Έδωσε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο.

VW Beetle stamp_ 06

Στο μικρό αυτό αφιέρωμα παρακολουθούμε την πορεία του σκαθαριού  αποτυπωμένο πάνω σε γραμματόσημο. Σπουδαία πορεία, ίσως μοναδική.

VW Beetle stamp_ 07

Τι να πρωτογράψει κανείς για το συγκεκριμένο αυτό αυτοκίνητο. Ο σκαραβαίος, που  αποτελεί δημιούργημα του Ferdinand Porsche,  κατασκευάστηκε από τον Αύγουστο του 1938 έως τις 30 Ιουλίου 2003 και ήταν το πρώτο χρονολογικά αυτοκίνητο στην ιστορία της  γερμανικής  αυτοκινητοβιομηχανίας και της VW.

VW Beetle stamp_ 08

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατασκευάστηκαν συνολικά 21.529.464 κομμάτια. Το θρυλικό  Σκαθάρι έγινε σε παγκόσμια κλίμακα, το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια παραγωγής και τον μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων από την ίδια πλατφόρμα. Το όνομα σκαθάρι ή σκαραβαίος έγινε ακόμη γνωστό και ως Χελώνα ή Κατσαριδάκι.

VW Beetle stamp_ 09

Με 70 χρόνια αδιάλειπτης παραγωγής, μιας και η παραγωγή του συνεχίστηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το καθιστά πλέον σαν ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

VW Beetle stamp_ 10

Από την ημέρα της αναβίωσης του το 1998 έχει πουλήσει παγκοσμίως μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα. Στο εξής η VW έχει σκοπό να εστιάσει στο μέλλον και σε στα μεγαλύτερα, οικογενειακού τύπου αυτοκίνητα, όπως επίσης και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

VW Beetle stamp_ 11

Μπορεί η παραγωγή του να σταματά, όμως με το συγκεκριμένο μοντέλο  μεγάλωσαν τρεις γενιές, διαμορφώνοντας συγκεκριμένη κουλτούρα στην αυτοκίνηση.

VW Beetle stamp_ 12

Το λάτρεψαν εκατομμύρια άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι.

VW Beetle stamp_ 13

Πρόκειται για ένα θρυλικό και cult αυτοκίνητο, το οποίο το ερωτεύτηκαν τόσο , ώστε να το εντάξουν ακόμη και σαν ένα επιπλέον μέλος στην οικογένειά τους.

VW Beetle stamp_ 14

Η παραγωγή του Σκαραβαίου τελειώνει, όμως ο έρωτα γι΄ αυτό ποτέ!

 VW Beetle stamp_ 15

Το σκαθάρι αποτυπωμένο και σε γραμματόσημο. Αξίζει να γνωρίσουμε κάποιες από τις συγκεκριμένες πτυχές του.

VW Beetle stamp_ 16

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO