spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑCitroen 2CV "Σκληρό καρύδι"  παντού

Citroen 2CV “Σκληρό καρύδι”  παντού

Συνεχίζοντας την ιστορική μας περιήγηση στο θρυλικό 2CV διαπιστώνουμε πως ήταν εντελώς αδύνατον να μην εμπλακεί και στους αγώνες.

citroen-2cv racing_ 03

Σε κάθε του μορφή. Από τις πίστες και τις υψηλές ταχύτητες, έως τα εκτός δρόμου, τα “άγρια” off road μέχρι και τις περιπέτειες σε διάφορά μήκη και πλάτη του πλανήτη.

citroen-2cv racing_ 04

Αυτό ήταν κι εξακολουθεί να παραμένει, ίσως το πιο ιστορικό αυτοκίνητο της ιστορίας της αυτοκίνησης του πλανήτη. Σε κάποιο άλλο μας αφιέρωμα θα το δούμε και στους αγώνες περιπέτειας.

citroen-2cv racing_ 05

Ήταν εντελώς αδύνατον να μην ασχοληθούν και οι άνδρες μαζί του. Αν και το λάτρεψαν οι γυναίκες, οι άνδρες δεν έμειναν απαθείς.

citroen-2cv racing_ 06

Δημιούργησαν επάνω στο όνομα θρύλος με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Το  Citroën 2CV ήταν το απόλυτο μικρό οικονομικό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν από τη Citroën, από τις 7 Οκτωβρίου 1948 έως τις 27 Ιουλίου 1990. Συνολικά κατασκευάστηκαν 8.756.688 αυτοκίνητα στα 42 χρόνια παραγωγής του.

citroen-2cv racing_ 07

Ο θρύλος 2CV έγινε life style, σημείο αναφοράς στον έρωτα, κινηματογραφικός σταρ, γραμματόσημο, αυτοκίνητο περιπέτειας, αντικείμενο τέχνης, ήρωας των κόμικς κ.α.

citroen-2cv racing_ 08

Με μινιμαλιστικές λύσεις ανέτρεψε τα αυτοκινητιστικά δεδομένα της εποχής του.

citroen-2cv racing_ 09

Και όσοι το λάτρεψαν δημιούργησαν επάνω του.

citroen-2cv racing_ 10

Δεν υστερούσε πουθενά. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι προσπάθειες και στον αγωνιστικό στίβο. Δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Διέπρεψε και στους αγώνες!!!

citroen-2cv racing_ 11)

Ας απολαύσουμε κάποιες μορφές εμπλοκής του στους αγώνες!!!

citroen-2cv racing_ 12

Απολαύστε ένα υπέροχο video με δεξιοτέχνες οδηγούς 2CV

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO