spot_img
HomeAUTOΙΣΤΟΡΙΑ"Σιαμαίοι" στο πάθος και την εξέλιξη

“Σιαμαίοι” στο πάθος και την εξέλιξη

Citroen Total 50 years 10Η Citroën και η Total έχουν καλύψει εκατομμύρια χιλιόμετρα μαζί από το 1968. Η επιτυχημένη τους συνεργασία είναι βασισμένη στην καινοτομία και το πάθος για τα μηχανοκίνητο αθλητισμό, γεγονός που έχει ωθήσει τα δύο αυτά εμπορικά σήματα στην κορυφή αμέτρητων βάθρων. Φέτος γιορτάζουν από κοινού την 50ή επέτειο μιας εταιρικής σχέσης γεμάτης επιχειρηματικές και αγωνιστικές επιτυχίες που συνέβαλαν στην οικοδόμηση της διεθνούς θέσης των δύο εταιρειών.

Δείτε το video Citroën & Total για τα 50 χρόνια συνεργασίας

Citroen Total 50 years 12Από τότε που ξεκίνησε η συνεργασία το 1968, οι Citroën και Total συνεργάστηκαν για να οδηγήσουν την ανάπτυξη της Citroën παγκοσμίως, αναπτύσσοντας από κοινού λιπαντικά ειδικά για τους κινητήρες της Citroën, προκειμένου να καταστούν πιο οικονομικοί αποδοτικά και φιλικοί προς το περιβάλλον.

Το περιβάλλον είναι βασικό μέλημα τόσο για τη Citroën όσο και για το Total. Και οι δύο μάρκες δεσμεύθηκαν να περιορίσουν δραστικά τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις, κυρίως με τη μείωση των εκπομπών Citroen Total 50 years 13διοξειδίου του άνθρακα.

Ένας άλλος ακρογωνιαίος λίθος της εταιρικής σχέσης μεταξύ Citroën και Total είναι η αφοσίωση τους στην αριστεία και το ανταγωνιστικό πνεύμα. Από αναλύσεις πετρελαίου μέχρι επιτόπιους ελέγχους και αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, οι δοκιμές και τα αγωνιστικά αποτελέσματα επέτρεψαν στην Total να πειραματιστεί με λιπαντικά κάτω από ακραίες συνθήκες και να εξασφαλίσει ότι τόσο τα αγωνιστικά όσο και τα συμβατικά αυτοκίνητα της Citroën παρέχουν την Citroen Total 50 years 14καλύτερη απόδοση.

Η δύναμη της εταιρικής σχέσης Citroën – Total Motorsports ήταν προφανής ήδη από το Ράλι του Μαρόκου το 1969. Η Citroën ξεκίνησε να κερδίζει με το Citroën DS 21 και συνέχισε να γράφει τα βιβλία της ιστορίας, κατακτώντας συνολικά τριάντα έξι νίκες και πέντε τίτλους κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων της FIA (WTCC). Μια απίστευτη πορεία επιτυχιών ακολούθησε μεταξύ 2003 και 2012, συμπεριλαμβανομένων οκτώ τίτλων Citroen Total 50 years 18κατασκευαστών και εννέα τίτλων οδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Το 2014, οι Citroën και Total αποφάσισαν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα WTCC, κερδίζοντας τρεις τίτλους κατασκευαστών, τρεις τίτλους οδηγών και πενήντα νίκες. Το 2017, τα δύο εμπορικά σήματα έκαναν μια νέα αρχή στην WRC με το C3WRC, δύο φορές νικητή, στο Μεξικό και την Καταλονία.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO