spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗλεκτρικό Techrules made in China

Ηλεκτρικό Techrules made in China

Techrules 11Θα το δούμε επίσημα στο σαλόνι της Γενεύης. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό κινέζικο soupercar και αποτελεί την τελική έκδοση παραγωγής του GT96, μοντέλο που είδαμε ένα χρόνο πριν. Η παραγωγή που θα γίνει στην Ευρώπη, δεν ξεκαθαρίστηκε ακόμη, (πιθανά στο Ηνωμένο Βασίλειο) θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και θα φτάνει μόλις τις 25 μονάδες το χρόνο. Αυτό θα συμβεί προς τα τέλη του 2018.

Η τεχνολογία turbine recharging electric vehicle (TREV) με την οποία είναι εφοδιασμένο απαιτεί λιγότερες μπαταρίες συγκριτικά με τα ανταγωνιστικά μοντέλα, εξοικονομώντας χώρο και βάρος. Χρησιμοποιεί μια μικρο-τουρμπίνα για να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια και να φορτίζει τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου μαγγανίου 20kWh. Αυτές με τη σειρά τους δίνουν την ενέργειά τους σε 6 ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι κινούν τους τροχούς.

Techrules 12Η μικρό-τουρμίνα έχει δυνατότητα περιστροφής 96.000 σ.α.λ. παράγοντας ισχύ 36KW. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να φορτίζει πλήρως τις μπαταρίες σε μόλις 40 λεπτά. .Το σύστημα αυτό λειτουργεί με βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βιοαέριο αλλά και με κηροζίνη. Οι Κινέζοι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι με 80 λίτρα κηροζίνης το σύστημα μπορεί να καλύψει περισσότερα από 2.000 αστικά χιλιόμετρα. Τώρα, από τα 36 kW που παράγονται, τα 30 kW τροφοδοτούν τις μπαταρίες και τα υπόλοιπα 6 kW επαρκούν για τις ενεργειακές ανάγκες του βοηθητικού εξοπλισμού του οχήματος.

Έχει συνολικό βάρος 1.380 κιλά, με την ισχύ του να φτάνει τους 1.030 ίππους, η ροπή αγγίζει τα 8.640 Nm, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 350 χλμ/ώρα. Ήδη έχει ξεκινήσει και πραγματοποιεί δοκιμές στη πίστα του Silverstone. Είναι πολύ πιθανό η κατασκευή του να ξεκινήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO