spot_img

General Tire

General Tire

Έρευνα της General Tire δείχνει ότι η αξιοπιστία τού οχήματος και, για τα ελαστικά, η αντοχή, η ενεργειακή απόδοση και η πρόσφυση στο βρεγμένο είναι τα βασικά ζητούμενα από τους οδηγούς.

Μια νέα έρευνα από την General Tire, τον ειδικό στα ελαστικά εκτός δρόμου, αποκαλύπτει τους πιο δημοφιλείς λόγους που αρκετοί οδηγοί στρέφονται στα 4×4 και στα SUV, δηλαδή σε οχήματα με υπερυψωμένη θέση οδήγησης, αυξημένο χώρο αποθήκευσης και, κυρίως, αξιοπιστία και ασφάλεια σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους.

Από τους 2.000 οδηγούς 4×4 και SUV, που ρωτήθηκαν, σχεδόν το 1/5 επιλέγει αυτά τα οχήματα, λόγω της ικανότητάς τους εκτός δρόμου, ενώ 4 στους 10 (43%) συνειδητοποίησαν, με την πάροδο του χρόνου και με βάση τις χρηστικές ανάγκες τους, ότι θέλουν να αλλάξουν το συμβατικό τους αυτοκίνητο σε 4Χ4 ή SUV. Ως αποτέλεσμα, πολλοί θεωρούν, πλέον, σημαντικούς παράγοντες την αυξημένη πρόσφυση, τη σταθερότητα (35%) και την ικανότητα ρυμούλκησης του οχήματος (33%). Περισσότεροι από τους μισούς (52%) λένε ότι από τότε που απέκτησαν ένα 4×4 ή ένα SUV ξεκίνησαν να κάνουν περισσότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με πιο πολλές οδικές εκδρομές, εξερεύνηση περισσότερων αγροτικών τοποθεσιών και συχνές διακοπές με κατασκήνωση. Επίσης, το 20% δηλώνει πως θέλει να κάνει περισσότερες εκτός δρόμου εξορμήσεις, με το 4×4 ή το SUV του.

Τα αποτελέσματα, σχετικά με τις απαιτήσεις των οδηγών από τα 4×4 και τα SUV και πώς οι ανάγκες τους αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου είναι εντυπωσιακά. Τη στιγμή που τόσοι πολλοί δηλώνουν την επιθυμία τους για ένα όχημα ικανό να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και εδάφη, η σημασία ενός σετ ελαστικών που δίνουν στον οδηγό αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, αναδεικνύεται αυτόματα. Η General Tire πιστεύει ακράδαντα ότι «είναι δυνατό να πας οπουδήποτε»! Τα ελαστικά General Tire είναι φτιαγμένα για περιπέτεια, είτε εντός είτε εκτός δρόμου. Ελαστικά, όπως το παντός εδάφους, Grabber AT3, καλύπτουν τις ανάγκες των οδηγών SUV, pick-up φορτηγών και οχημάτων εκτός δρόμου, που θέλουν έναν συνδυασμό εξαιρετικών off-road δυνατοτήτων και ασφαλούς συμπεριφοράς στην άσφαλτο.

Η έρευνα αποκάλυψε, επίσης, ότι οι μισοί από τους ερωτηθέντες, έχουν ήδη κάνει εκτός δρόμου δραστηριότητες, με το 4×4 ή το SUV τους. Από εκείνους που έχουν τολμήσει να βγουν off-road, ένα κιτ πρώτων βοηθειών, ένα εφεδρικό ελαστικό και ένα φως εργασίας είναι τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που ετοιμάζουν οι οδηγοί, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Η ζημιά σε κάποιο ελαστικό είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που ανέφεραν όσοι έχουν βγει εκτός δρόμου, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη για ένα ανθεκτικό και στιβαρό σύνολο ελαστικών, σε τέτοιου είδους σκληρές διαδρομές. Αν και το 41% έχει, κάποια στιγμή, κολλήσει στη λάσπη, μόνο το 12% είχε μαζί του γέφυρες ανάκτησης για να ξεκολλήσει από αυτήν την κατάσταση.

Κατά την αναζήτηση αγοράς ενός 4×4, περισσότεροι από τους μισούς (53%) θα συγκρίνουν και θα αντιπαραβάλουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες των οχημάτων που τους ενδιαφέρουν, ενώ η εύρεση της σωστής ισορροπίας, μεταξύ της απόδοσης εντός και εκτός δρόμου είναι σημαντική για το 61% των αγοραστών. Στη συνέχεια, όταν οι οδηγοί ερωτήθηκαν για τις προτιμήσεις τους όταν επιλέγουν ελαστικά για τα 4×4 ή τα SUV οχήματά τους, δήλωσαν ότι η αντοχή, η ενεργειακή απόδοση και η πρόσφυση στο βρεγμένο είναι τα βασικά τους ζητούμενα. Επιπλέον, το 67% ανέφερε ότι είναι σημαντικό να οδηγούν με ένα στιβαρό και ανθεκτικό σετ ελαστικών, ενώ το 31% θα αγοράσει τα ελαστικά του μόνο από μια αξιόπιστη μάρκα. Στην πραγματικότητα, το 1/4 θα αγοράσει ένα σύνολο που έχει εξαιρετικές επιδόσεις, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Τέλος, όπως δείχνει η έρευνα, οι περισσότεροι που θέλουν να βιώσουν την οδήγηση εκτός δρόμου με το όχημά τους, αναζητούν τη γνώση και την εξοικείωση με τους βασικούς κανόνες της off-road οδήγησης, ώστε οι εξορμήσεις τους να είναι ασφαλείς και συνάμα απολαυστικές.

Pic_1_General Tire__Grabber AT3

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO