spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Sony και η Honda Υπέγραψαν Συμφωνία Κοινοπραξίας

Η Sony και η Honda Υπέγραψαν Συμφωνία Κοινοπραξίας

Η Sony και η Honda Υπέγραψαν Συμφωνία Κοινοπραξίας

Η Sony Group Corporation (“Sony”) και η Honda Motor Co., Ltd. (“Honda”) ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας κοινοπραξίας για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, η οποία θα ασχοληθεί με την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα. Η ανακοίνωση είναι το αποτέλεσμα συζήτησης μιας στρατηγικής συμμαχίας για την κινητικότητα μεταξύ των μερών, όπως αναφέρεται στο κοινό δελτίο τύπου με τίτλο “Sony και Honda Υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για Στρατηγική Συμμαχία στον Τομέα της Κινητικότητας» στις 4 Μαρτίου, 2022.

Η νέα εταιρεία θα έχει ως στόχο να συνδυάσει τις τεχνολογίες αιχμής για το περιβάλλον και την ασφάλεια, τις δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση της Honda, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας, για την υλοποίηση μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται στο μέλλον.

Η Sony και η Honda σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη νέα εταιρεία μέσα στο 2022 και να ξεκινήσουν την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα το 2025. Η ίδρυση της νέας εταιρείας και η έναρξη των εργασιών υπόκεινται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.

 Επισκόπηση Νέας Εταιρείας

Όνομα εταιρείας:                Sony Honda Mobility Inc.

Τοποθεσία:                           Τόκιο, Ιαπωνία

Κεφάλαιο:                              10 δις yen

Αναλογία επένδυσης:            Sony Group Corporation 50%, Honda Motor Co., Ltd. 50%

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου: 

Yasuhide Mizuno, Representative Director, Chairman & CEO

Izumi Kawanishi, Representative Director, President & COO Shugo Yamaguchi, Director and Deputy President

Kojiro Okabe, Director & Executive Vice President Manabu Ozawa, Director (Honda Motor Co., Ltd.) Naoya Horii, Director (Sony Group Corporation)

Σχόλιο του Kenichiro Yoshida, Εκπροσώπου Διευθύνοντα Συμβούλου, Προέδρου Δ.Σ., Προέδρου & CEO, Sony Group Corporation

«Με βάση το όραμά μας να ‘καταστήσουμε το χώρο της κινητικότητας συναισθηματικό,’ οι πρωτοβουλίες της Sony στον κλάδο της κινητικότητας επικεντρώνονται σε τρεις τομείς: την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα. Καθώς συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τώρα ένα συνεργάτη, τη Honda, με πολλά παγκόσμια επιτεύγματα και γνώσεις, και με την υπογραφή της συμφωνίας κοινοπραξίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Μελλοντικά, στοχεύουμε να συνεισφέρουμε στην εξέλιξη της κινητικότηττας συνδυάζοντας τις τεχνολογίες αιχμής για το περιβάλλον και την ασφάλεια, τις δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση της Honda, με την τεχνογνωσία μας στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας,»

Σχόλιο του Toshihiro Mibe, Διευθυντή, Προέδρου, Εκπροσώπου Διευθύνοντα Συμβούλου & CEO, Honda Motor Co., Ltd.

«Η Honda συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε νέες προκλήσεις όσον αφορά το περιβάλλον και την ασφάλεια καθώς και άλλους προηγμένους τομείς προκειμένου να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για κοινωνική αλλαγή μέσω της κινητικότητας, και να ‘γίνει η δύναμη που θα υποστηρίζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν πράγματα με δική τους πρωτοβουλία.’ Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε μία συμφωνία κοινοπραξίας με τη Sony, η οποία είναι ισχυρή στην προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία, και με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια επιθυμία για την ανάληψη νέων προκλήσεων. Από το Μάρτιο που ανακοινώθηκε, πολλοί έχουν εκφράσει τις προσδοκίες τους γι’ αυτή την κοινοπραξία. Στη νέα εταιρεία, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε νέα αξία μέσω της ‘μίξης’ που θα προκύψει από το συνδυασμό των διαφορετικών εταιρειών μας, γι’ αυτό σας παρακαλούμε να περιμένετε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.»

Σχόλιο του Yasuhide Mizuno, Εκπροσώπου Διευθυντή, Προέδρου & CEO, Sony Honda Mobility Inc. και Ανώτερου Διευθύνοντος Συμβούλου, Honda Motor Co., Ltd.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας κοινοπραξίας που αντιπροσωπεύει τη γραμμή εκκίνησης για μία σημαντική πρόκληση: την επανάσταση στην κινητικότητα και τη δημιουργία νέας αξίας. Στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τα τεχνολογικά assets που έχει κάθε εταιρεία στον τομέα της, όπως η τεχνολογία ανίχνευσης της Sony και οι δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας της Honda, για την επίτευξη κινητικότητας και υπηρεσιών που θα εμπνέουν και θα ενθουσιάζουν τους πελάτες μας. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και των δύο εταιρειών, στοχεύουμε να ηγηθούμε της μετάβασης σε μία νέα εποχή.»

Σχόλιο του Izumi Kawanishi, Εκπροσώπου Διευθυντή, Προέδρου & COO, Sony Honda Mobility Inc. και Εκτελεστικού Αντιπροέδρου, Sony Group Corporation

«Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε σε αυτή τη μέρα, η οποία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών πάνω στις οποίες έχουμε εργαστεί μέχρι τώρα, με στόχο να συμβάλλουμε στην εξέλιξη της κινητικότητας. Συνδυάζοντας τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα της Sony και της Honda, στοχεύουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και να ηγηθούμε των εξελίξεων στον τομέα της κινητικότητας, υλοποιώντας την κινητικότητα ως ένα συναισθηματικό χώρο που θα εδραιώνεται στην ασφάλεια και την προστασία, και τις σχετικές υπηρεσίες.»

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO