spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣH Hyundai παρουσιάζει το όραμά της για αυτόνομη οδήγηση

H Hyundai παρουσιάζει το όραμά της για αυτόνομη οδήγηση

H Hyundai παρουσιάζει το όραμά της για αυτόνομη οδήγηση
  • Η Hyundai συνεργάστηκε με τη Motional για την ανάπτυξη ενός ρομποτικού μοντέλου ταξί, βασισμένου στο IONIQ 5, εξοπλίζοντάς το με προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης
  • Δύο βίντεο της νέας παγκόσμιας καμπάνιας τονίζουν τις ανθρωποκεντρικές ιδιότητες των Robotaxis, επιδεικνύοντας ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και φροντίδα για τους επιβάτες
  • H Motional θα ξεκινήσει τη μεταφορά επιβατών με IONIQ 5 Robotaxi το 2023, ξεκινώντας από το Λας Βέγκας

Η Hyundai Motor Company ξεκίνησε μια παγκόσμια επικοινωνιακή εκστρατεία-μανιφέστο με τίτλο «Η Καινοτομία Αρχίζει από Πολύ Ανθρώπινα Πράγματα» για να μοιραστεί το όραμά της για την έναρξη κυκλοφορίας Robotaxi με αυτόνομη οδήγηση. Η Motional, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, θα συνεργαστεί με τις υπηρεσίες μίσθωσης διαδρομής (ride-hailing) για την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 4 σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ από το 2023.

Το πλήρως ηλεκτρικό Robotaxi με βάση το IONIQ 5 (στο εξής θα αναφέρεται ως IONIQ 5 Robotaxi), το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 2021 IAA Mobility έχοντας μεγάλη απήχηση στο κοινό, είναι ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 4 (σύμφωνα με την τυποποίηση SAE) που μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς οδηγό. Για τη δημιουργία του Robotaxi, η Hyundai συνεργάστηκε με την Motional, με σκοπό να εξοπλίσει το πολυβραβευμένο IONIQ 5 με υλικά και λογισμικό κατάλληλα να παρέχουν ασφαλή λειτουργία χωρίς οδηγό.

Το όραμα της Hyundai για την τεχνολογία και την εμπειρία των πελατών αναδεικνύεται από τον ισχυρισμό ότι το IONIQ 5 Robotaxi είναι «μια λύση κινητικότητας με ανθρωποκεντρικές ιδιότητες – όχι μόνο χωρίς οδηγό».

hyundairobotaxi1.jpg

Σύμφωνα με το όραμα της μάρκας για «Πρόοδο για τον Άνθρωπο» (Progress for Humanity),  στόχος της εταιρείας για το Robotaxi είναι να γίνει πλήρως αυτόνομο διατηρώντας παράλληλα ανθρωποκεντρικές πινελιές. Αυτό απεικονίζεται μέσα από δύο βίντεο της νέας παγκόσμιας καμπάνιας που ξεκίνησε πρόσφατα.

Τα δύο βίντεο της καμπάνιας υπογραμμίζουν τις ανθρωποκεντρικές ιδιότητες του IONIQ 5 Robotaxi, αναδεικνύοντας το πώς υιοθετεί συμπεριφορές ασφαλούς οδήγησης και φροντίζει τους επιβάτες. Το πρώτο επεισόδιο δίνει έμφαση στις λειτουργίες του IONIQ 5 Robotaxi που μοιάζουν με αυτές ενός προσεκτικού οδηγού και το δεύτερο επεισόδιο επικεντρώνεται στο IONIQ 5 Robotaxi που φροντίζει τους επιβάτες από εφήβους έως ανάπηρους και ηλικιωμένους.

Στο πρώτο επεισόδιο, μια γυναίκα μηχανικός, η οποία εργάζεται σε ένα εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης αυτόνομης οδήγησης για το IONIQ 5 Robotaxi, εμπνέεται από τις παιδικές της αναμνήσεις με τον πατέρα της ο οποίος οδηγούσε πάντα προσεκτικά. Στη συνέχεια, η μηχανικός μεταφέρει την οδηγική αντίληψη, την προνοητικότητα και τη συμπεριφορά του πατέρα της σε συμπεριφορά των τεχνολογιών του αυτόνομου οχήματος επιπέδου 4, το οποίο αργότερα φαίνεται να σταματάει για να περάσει ένας ποδηλάτης, να αλλάζει λωρίδα για να περάσει ένα όχημα έκτακτης ανάγκης, καθώς και να κάνει με ασφάλεια μια αριστερή στροφή έχοντας προνοήσει για ξαφνικές αλλαγές στα οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα. Το πρώτο επεισόδιο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Το δεύτερο επεισόδιο ξεκινά δείχνοντας μια έφηβη εμπνευσμένη από ένα ρομπότ να κάνει μια βόλτα με το IONIQ 5 Robotaxi και τους φίλους της μετά το σχολείο. Είναι έκπληκτοι και χαρούμενοι όταν βλέπουν ότι το αυτοκίνητο κινείται χωρίς οδηγό καθώς ένας από τους φίλους της λύνει τη ζώνη ασφαλείας του, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τον ειδοποιήσει άμεσα να την κουμπώσει, όπως θα έκανε ένας γονέας αν ήταν παρών. Το βίντεο υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο το αυτόνομο IONIQ 5 Robotaxi αντιπροσωπεύει μια λύση κινητικότητας με την οποία οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, μπορεί να κάνει με ασφάλεια μια βόλτα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Το δεύτερο επεισόδιο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η Hyundai και η Motional σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη μεταφορά επιβατών με IONIQ 5 Robotaxi το 2023, ξεκινώντας από το Λας Βέγκας, επεκτεινόμενοι στη συνέχεια σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και παγκοσμίως.

hyundailogo2022
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO