spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣH Ford λανσάρει τη σειρά βίντεο «Tough Talks»

H Ford λανσάρει τη σειρά βίντεο «Tough Talks»

H Ford λανσάρει τη σειρά βίντεο «Tough Talks»

Η Ford λανσάρει το «Ford Presents Tough Talks», μία νέα σειρά βίντεο που εξετάζει πως η βιομηχανία αυτοκινήτου και κλάδοι πέραν αυτής, μπορούν να καλλιεργήσουν μία κουλτούρα ένταξης και ενότητας για την ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Το πρώτο επεισόδιο, στο οποίο οικοδεσπότης είναι ο Ουαλός θρύλος των σπορ και ο πρώτος ανοιχτά γκέι επαγγελματίας παίχτης ράγκμπι, Gareth Thomas, παρουσιάζει τη σειρά και συζητά τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤ+ κοινότητα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αρχικά, συναντά τον Ed Rogers, υπάλληλο της Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ford Pride – της ομάδας πόρων υπαλλήλων ΛΟΑΤ+ της Ford – και ιδρυτής και πρόεδρος του Driving Pride, ενός δικτύου σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία αφιερωμένου στην καταπολέμηση των διακρίσεων στον κλάδο.

Ford_ToughTalks_3_1.jpg

Ed Rogers(αριστερά),πρόεδρος της Ford Pride και Gareth Thomas(δεξιά), επαγγελματίας παίχτης ράγκμπι

Η Charlie Martin, Βρετανίδα οδηγός αγώνων και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των διεμφυλικών είναι το επόμενο άτομο που κάθεται στη θέση του συνοδηγού για να μιλήσει σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη «μετάβαση» στο περιβάλλον ενός ανδροκρατούμενου σπορ. Μετά παίρνει εκείνη το τιμόνι, οδηγώντας στα όριά του σε μία ανάβαση το Very Gay Raptor– ένα pickup το οποίο δημιούργησε η Ford και δίνει το παρών σε όλη τη διάρκεια του βίντεο.

Κάθε επεισόδιο του Tough Talks θα φιλοξενεί συζητήσεις ανάμεσα στον Gareth Thomas και επιφανή μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας και των συμμάχων της – straight άτομα που υποστηρίζουν ενεργά την ισότητα και τη δίκαιη μεταχείριση της ΛΟΑΤ+ κοινότητας – από όλη την Ευρώπη εστιάζοντας σε ξεχωριστά θέματα, τον αντίκτυπό τους και την πρόκληση διαφόρων στερεοτύπων που υπάρχουν στην αυτοκινητιστική κουλτούρα και πέραν από αυτή.

Το πρώτο επεισόδιο προβάλλεται ήδη και αποτελεί μια από τις πολλές δράσεις της Ford στο πλαίσιο της αποστολής της να εξαλείψει τις διακρίσεις και να δώσει στην ΛΟΑΤ+ κοινότητα μία φωνή στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ford Pride ERG

Από το 1995 η ομάδα πόρων υπαλλήλων, Ford Pride ERG (πρώην GLOBE), προασπίζεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ+ κοινότητας σε όλο τον πλανήτη καθώς και την ένταξη στο χώρο εργασίας χωρίς περιορισμούς σε όλες τις πτυχές της εταιρικής ζωής. Λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 1996, καθιστώντας την Ford μία από τις πρώτες εταιρείες που ίδρυσαν αυτό το είδος ομάδας πόρων εργαζομένων και ανάπτυξαν μία Δέσμευση στην Αναγνώριση Ταυτότητα Φύλου.

Η Ford είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Driving Pride, ενός δικτύου που λανσαρίστηκε φέτος, για επαγγελματίες που σχετίζονται με τη βιομηχανία αυτοκινήτου, οι οποίοι αναπροσδιορίζονται ως μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας και straight άτομα που τους υποστηρίζουν.

Στην Ευρώπη, η Ford είναι μακροχρόνιος υποστηρικτής της Christopher Street Day στην Κολωνία, μιας ετήσιας εκδήλωσης των ΛΟΑΤ+ που τιμά την επέτειο των ταραχών του  Stonewall. Ήταν ο βασικός χορηγός για πρώτη φορά το 2002 όταν δημιούργησε μία ειδική pickup έκδοση ενός Ford Ka, βαμμένου στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Η εταιρεία παρέχει αυτή τη στιγμή ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και αναπτύσσει επίσης προγράμματα και πολιτικές που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση και την ομαλή μετάβαση των διεμφυλικών εργαζομένων.

Το 2001, η Ford υλοποίησε το Domestic Partnership Benefits, που παρείχε σε ομόφυλα ζευγάρια ίσα δικαιώματα σε όλες τις πολιτικές της Ford (προγράμματα αυτοκινήτων, διεθνής απόσπαση, κλπ.) πολύ πριν τη νομική αναγνώριση του συμφώνου συμβίωσης.

Η Ford Pride είναι μία από τις ομάδες πόρων υπαλλήλων της Ford, που περιλαμβάνουν το Disability Support Group (Ομάδα Υποστήριξης Αναπηρίας), το Parental Network (Γονικό Δικτυο) και το Women in Ford (Γυναίκες στη Ford).

Very Gay Raptor

Ford_ToughTalks_2.jpg

Πέρσι, η Ford χρησιμοποίησε ενστικτωδώς τη φωνή της και την πιο ‘σκληροτράχηλη ετικέτα’ της για να δημιουργήσει το Very Gay Raptor: μία στάση κατά των online διακρίσεων και μία επίδειξη συμμαχίας προς τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα μετά από ένα υποτιμητικό σχόλιο σε μία ανάρτηση στα social media.

Η απόδοση ενός Ford Ranger Raptor σε αστραφτερό χρυσαφί χρώμα, διακοσμημένο με γραφικά στα χρώματα του ουράνιου τόξου και μία ροζ καρδιά στο πίσω μέρος, είχε τόσο θετική απόκριση στα social media, ώστε η Ford κατασκεύασε δύο πραγματικά Very Gay Raptors στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Σχόλια

«Κάτι το οποίο έχω κουραστεί να ακούω είναι ανθρώπους να λένε ‘καλά, αυτό δε συμβαίνει το 2022 γιατί η κοινωνία έχει προοδεύσει και τα πράγματα έχουν αλλάξει’. Αλλά το γεγονός ότι κάνουμε ανοιχτά αυτή τη συζήτηση είναι η πραγματικότητα του 2022 από εμπειρίες που έχουμε ζήσει.»

Gareth Thomas, Ουαλός πρώην παίκτης της ράγκμπι

«Για μένα, σκληρό είναι συχνά το να μπορείς να είσαι αυθεντικός με τα συναισθήματά σου και με αυτό που βιώνεις και να μπορείς να το δείχνεις ανοιχτά στον κόσμο.»

Charlie Martin, οδηγός αγώνων και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των διεμφυλικών

«Ως εταιρεία, προασπιζόμαστε ενεργά όλες τις μορφές διαφορετικότητας και είμαστε ένας αφοσιωμένος και μακροχρόνιος σύμμαχος των ΛΟΑΤ+. Ο κόσμος αλλάζει και δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις κάθε είδους, αλλά παρόλα αυτά το μήνυμα πρέπει να ενισχύεται ξανά και ξανά. Αυτά τα βίντεο είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να στείλουμε το μήνυμα αλλά με αρεστό και ανθρώπινο τρόπο. »

Peter Godsell, αντιπρόεδρος Ανθρωπίνων Πόρων, Ford Ευρώπης

Σχετικό βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO