spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣTo Kia EV6 κέρδισε τον τίτλο «Car of the Year» των 2022...

To Kia EV6 κέρδισε τον τίτλο «Car of the Year» των 2022 What Car? Awards

To Kia EV6 κέρδισε τον τίτλο «Car of the Year» των 2022 What Car? Awards

– Είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κερδίζει το  βραβείο «Car of the Year» – με πρώτο το Kia eNiro το 2019

Το Kia EV6 κέρδισε το συνολικό βραβείο «Car of the Year» στα διάσημα βρετανικά 2022 What Car? Awards. Παράλληλα ανακηρύχθηκε «Electric SUV of the Year». Αυτή η ιστορική διάκριση για το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό όχημα της Kia σηματοδοτεί μόλις τη δεύτερη φορά που ένα EV κερδίζει το βραβείο What Car? «Car of the Year» μετά το Kia e-Niro το 2019.

Το πιο πρόσφατο βραβείο «Car of the Year» του Kia EV6 προστίθεται σε έναν αριθμό ρεκόρ βραβείων και διακρίσεων από κορυφαίους τίτλους διεθνών μέσων ενημέρωσης μέσα στους μόλις 10 μήνες από την παγκόσμια πρεμιέρα του το Μάρτιο του περασμένου έτους. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η νίκη του στην κατηγορία «Premium» των German Car of the Year Awards και η εξασφάλιση του βραβείου «Crossover of the Year» του Top Gear. Το EV6 έχει επίσης επιλεγεί στην τελική λίστα του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022» με το νικητή να ανακοινώνεται στις 28 Φεβρουαρίου.

«Το EV6 συνδυάζει μια κορυφαία, πραγματική αυτονομία με τη δυνατότητα φόρτισης με ταχύτητες με τις οποίες κανένας αντίπαλός του δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται δύο από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που εξακολουθούν να έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας πλατφόρμα ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτρικά και όχι μια που καλύπτει και εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και diesel η Kia μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το κόμπακτ μέγεθος των ηλεκτροκινητήρων και να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που είναι εξαιρετικά ευρύχωρο και πρακτικό», δήλωσε ο Steve Huntingford, Editor του περιοδικού What Car?. «Προσθέστε στα παραπάνω την αβίαστη απόδοση, την εξαιρετική φινέτσα, την ανταγωνιστική τιμή και μια από τις καλύτερες εγγυήσεις που υπάρχουν συνολικά με το εντυπωσιακό EV6 να δείχνει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης».

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Kia να κερδίσει το «Car of the Year» των φετινών What Car? Awards. Το EV6 έτυχε εξαιρετικά καλής υποδοχής από τους πελάτες και τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη χάρη στην εντυπωσιακή αυτονομία του, τις δυνατότητές της εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης, τον τολμηρό σχεδιασμό και το υπερσύγχρονο εσωτερικό του. Αυτό που είναι συναρπαστικό είναι ότι το EV6 είναι μόνο η αρχή αυτών που θα ακολουθήσουν από την Kia καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς την ηλεκτροκίνηση – με 11 νέα BEVs που αναμένονται έως το 2026».

Το EV6 φέρει κορυφαία αυτονομία, ισχύ με μηδενικές εκπομπές ρύπων, εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 V και ξεχωριστό στυλ στην αγορά των crossover SUV. Το EV6 μπορεί να επιτύχει έως και 528 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση στο συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ η προηγμένη τεχνολογία φόρτισης 800V σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να φορτίσουν από το 10 έως το 80% της μπαταρίας σε μόλις 18 λεπτά.

Είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό όχημα της Kia και δείχνει τις συναρπαστικές δυνατότητες της νέας Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της εταιρείας, ενώ έως το 2026 θα ακολουθήσουν έξι ακόμα αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Η Kia έχει σα στόχο να εξηλεκτρίσει πλήρως την Ευρωπαϊκή της γκάμα έως το 2035, ενώ άλλες βασικές αγορές του κόσμου θα ακολουθήσουν έως το 2040.

Τα What Car? Car of the Year Awards

Κάθε χρόνο, τα What Car? Car of the Year Awards επιλέγουν τα καλύτερα νέα αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών. Προκειμένου ένα αυτοκίνητα να μπορεί να είναι υποψήφιο για τα βραβεία θα πρέπει να έχει δοκιμαστεί από την ομάδα των testers του What Car? σε αντιπαράθεση με τους ανταγωνιστές του και στη συνέχεια  επιλέγεται το «Car of the Year» από τους νικητές  όλων των κατηγοριών.

image001
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO