spot_img

Dakar 2017

Dakar 2017 Day1 10Η κορυφαία δοκιμασία στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκίνησε στη Λατινική Αμερική. Αργεντινή, Παραγουάη και Βολιβία είναι οι χώρες διεξαγωγής τη σύγχρονης Οδύσσειας του 21ου αιώνα. Ο μεγάλος αυτός αγώνας ξεκίνησε χθες με τα πληρώματα να παίρνουν εκκίνηση από το Ασουνσιόν, την πρωτεύουσα της Βολιβίας και στις 14 Ιανουαρίου θα τερματίσουν στο Μπουένος Άιρες.

Στον διάσημο αγώνα αντοχής για το 2017 συμμετέχουν 328 οχήματα (144 μοτοσυκλέτες, 37 Quads, 87 αυτοκίνητα, 10 UTV και 50 φορτηγά), με όλα τους να ξεκινούν σήμερα από την πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν και αφού περάσουν από εδάφη της Αργεντινής, της Βολιβίας, θα τερματίσουν στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στις 14 Ιανουαρίου.

Dakar 2017 Day1 19Κατά την πρώτη μέρα στα αυτοκίνητα ο Nasser Al-Attiyah με Toyota (δύο φορές νικητής του αγώνα), ήταν ο ταχύτερος. Δεύτερος τερμάτισε ο Xavi Pons (Ford) και τρίτος ο Nani Roma, επίσης με Toyota. Ακολούθησε ο Carlos Sainz με Peugeot και 5ος o De Villers. Ο Sebastian Loeb (Peugeot) τερμάτισε στην 6η θέση, ενώ το Mini του Yazeed AL Raghi ήταν 7ο.

Στις μοτοσικλέτες, ταχύτερος ήταν ο Xavier De Soultrait με Yamaha, δεύτερος ο Juan Pedrero Garcia με Sherco και τρίτος ο Ricky Brabec με Honda.

Στα Quad ο Marcelo Medeiros ήταν πρώτος και ακολούθησε ο Gaston Gonzalez με τρίτο τον Augusto Sanabria, όλοι τους με Yamaha.

Στα φορτηγά ταχύτεροι ήταν οι Kolomy-Kilian-Kilian με Tatra.

Σήμερα ξεκίινησε η δεύτερη μέρα του μεγάλου αυτού αγώνα.

1st day Dakar 2017

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO