spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΑπό την Anytime της INTERAMERICAN

Από την Anytime της INTERAMERICAN

Από την Anytime της INTERAMERICAN

Tα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά drones που αναμένεται να αποτελέσουν πυλώνα παγκόσμιας ανάπτυξης σε πολλούς τομείς, φέρνουν μια νέα εποχή και στην ταχυμεταφορά εμπορευματικών αγαθών μικρού όγκου.

Τα drones υπόσχονται να εξασφαλίζουν πλεονεκτήματα, να διευκολύνουν τη ζωή των ανθρώπων και να βελτιώσουν την εμπειρία τους σε απλά καθημερινά πράγματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρώτο drone που «πέταξε» δοκιμαστικά στα Τρίκαλα, μεταφέροντας φάρμακα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Από αυτό το ξεχωριστό εγχείρημα δε θα μπορούσε να απουσιάζει η Anytime της INTERAMERICAN, η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα, χορηγός της πρωτοποριακής πιλοτικής δοκιμής. H Anytime συνδέθηκε με την καινοτομία για ακόμη μία φορά, ασφαλίζοντας το συγκεκριμένο drone και ενισχύοντας έτσι την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης.

Ο Δήμος Τρικκαίων και η ιστοσελίδα e-trikala ΑΕ εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Harmony. Στόχος του προγράμματος είναι, εστιάζοντας σε δυσπρόσιτες περιοχές, να εξυπηρετεί ανάγκες εκεί όπου οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε συμβατικά και επανδρωμένα οχήματα.

H Anytime της INTERAMERICAN έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την e-trikala ΑΕ, ασφαλίζοντας την καινοτόμο δράση του πρώτου λεωφορείου χωρίς οδηγό. Πλέον, συνεχίζει να στηρίζει χορηγικά τους πρωτοποριακούς και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης που ωφελούν πολλαπλά την κοινωνία, τόσο σε επίπεδο ταχύτητας, όσο και σε επίπεδο περιβάλλοντος, με το μικρό αποτύπωμα που αφήνουν.

Ο Πάνος Κούβαλης, επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience της INTERAMERICAN, επεσήμανε τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι «στόχος της Anytime είναι να υποστηρίζει κάθε τεχνολογικό εγχείρημα που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και στοχεύει στη βελτίωση της ζωής όλων μας, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο αύριο, δίνοντας λύση σε καθημερινά προβλήματα. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται το όραμά μας να προσφέρουμε χρήσιμες και καινοτόμες λύσεις που κάνουν καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων».

O Οδυσσέας Ράπτης, Διευθύνων Σύμβουλος της e-Trikala, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε το μέλλον της πόλης των Τρικάλων μέσω επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία. Η πιλοτική εφαρμογή αυτή τη φορά αφορά στο θέμα της εναέριας αστικής κυκλοφορίας, και ειδικότερα τη χρήση drones για τη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού, από το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Τρικάλων (ΣΥΦΤΑ) προς περιφερειακά φαρμακεία, για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων. Στην e-trikala επιδιώκουμε να επεκτείνουμε τις ρηξικέλευθες τεχνολογίες στην πορεία μετάβασης προς την καθαρή ενέργεια. Σε όλες τις προσπάθειές μας αρωγός ήταν, είναι -και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να είναι- η INTERAMERICAΝ την οποία ευχαριστούμε θερμά».

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO