spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέα γενιά Ford

Νέα γενιά Ford

Η Ford Motor Company παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα την επόμενη γενιά του Ford Fiesta σε ειδική εκδήλωση “Go Further” στην Κολωνία.

Ο Jim Farley, executive vice president & president, Ευρώπης, Μ.Ανατολής & Αφρικής, Ford Motor Company μαζί με τον Mark Fields, president & chief executive officer, Ford Motor Company, αποκάλυψαν τέσσερις νέες εκδόσεις παραγωγής της επόμενης γενιάς Fiesta σε ένα κοινό 2.500 εμπόρων, εργαζομένων και εκπροσώπων Τύπου, στις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας στο Niehl της Κολωνίας – εκεί όπου παράγεται το Fiesta.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με την υποστήριξη μελών των ομάδων της Ford από όλη την Ευρώπη που βοήθησαν στη μεταμόρφωση της εταιρίας, η Ford επίσης:
Αποκάλυψε νέα έρευνα που υπογραμμίζει τη δυνατότητα των τεχνολογιών αυτόνομων οχημάτων Ford να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πελατών και ανακοίνωσε την έναρξη δοκιμών αυτόνομων οχημάτων στους Ευρωπαϊκούς δρόμους από του χρόνου.
Αποκάλυψε τα αποκλειστικά νέα μοντέλα Ford Mustang Black Shadow Edition και Blue Edition, το σπορ, νέο Ford Transit Custom Black Edition, τα van της σειράς Sport, και το νέο Ford Edge ST-Line της κατηγορίας SUV.

Ανακοίνωσε μία νέα τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου για τον πολυβραβευμένο 1.0L EcoBoost – πρωτιά στη βιομηχανία για τρικύλινδρο κινητήρα.

Αποκάλυψε ότι τα αγωνιστικά 2016 Ford GT και 1966 Ford GT40 που θριάμβευσαν στο Le Mans θα διατίθενται σαν αποκλειστικά μοντέλα της συλλογής LEGO Speed Champions.

«Πριν από τέσσερα χρόνια, στην πρώτη εκδήλωση Go Further, η Ford υποσχέθηκε μία πιο λιτή και ευφυή επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρώπη με θαυμάσια προϊόντα και νέες τεχνολογίες – και το καταφέραμε με το παραπάνω, χάρη στο ταλέντο, την εφευρετικότητα και το πάθος των ανθρώπων μας,» δήλωσε ο Farley. «Δημιουργήσαμε μία νέα γκάμα SUV, βάλαμε φωτιά στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων με το Focus RS και τη Ford Mustang μας, ενισχύσαμε τις βάσεις της επιχείρησής μας με τη βραβευμένη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων μας, και ξαναγράψαμε τους κανόνες λειτουργίας των συμπαγών κινητήρων με τον 1.0L EcoBoost – και όλα αυτά πριν φτάσουμε στην επόμενη γενιά Fiesta.»

Τέσσερα απολαυστικά Fiesta
Ford PresentationΗ Ford αποκάλυψε τέσσερις χαρακτηριστικές εκδόσεις παραγωγής της επόμενης γενιάς Fiesta: το στυλάτο Fiesta Titanium, το Fiesta ST-Line, εμπνευσμένο από τη Ford Performance, το πολυτελές Fiesta Vignale και το Fiesta Active crossover.

Διαθέτοντας κομψό εξωτερικό, εργονομικό εσωτερικό με ανεξάρτητη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 8 ιντσών και προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας Ford SYNC 3, το Fiesta θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο Ford που θα διατίθεται με το premium ηχοσύστημα B&O PLAY Sound System.

Η εκτεταμένη γκάμα Fiesta υπόσχεται περισσότερες από ποτέ επιλογές εξατομίκευσης και αναβαθμίζει τον σπορ, απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα που προσέφερε χαρά σε πολλές γενιές πελατών.

Η επόμενη γενιά Ford Fiesta αποκαλύφθηκε θεαματικά με μουσική υπόκρουση από τον βραβευμένο DJ Yoda και τη βοήθεια ενός συνεργατικού ρομπότ “YuMi”. Η Ford είναι από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που εξέλιξαν μία νέα, ολοκληρωμένη φιλοσοφία συνεργασία εργαζομένων και ρομπότ στη γραμμή συναρμολόγησης. Ο DJ Yoda και το “YuMi” έπαιξαν μουσική με κομμάτια από το 1976 και μετά προς τιμής της φετινής επετείου των 40 χρόνων του Fiesta.

Smart Mobility
Μία νέα Ευρωπαϊκή έρευνα* που έγινε για λογαριασμό της Ford αποκάλυψε ότι οι οδηγοί πιστεύουν πως το να απολαμβάνουν τη θέα, να επικοινωνούν με την οικογένεια και τους φίλους και να διαβάζουν ένα βιβλίο είναι από τα καλά του ταξιδιού με ένα αυτοοδηγούμενο όχημα.

Η Ford ανακοίνωσε επίσης ότι η εταιρία θα επεκτείνει τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στους Ευρωπαϊκούς δρόμους από του χρόνου, πέραν των εκτενών δοκιμών στις ΗΠΑ.

Η Ford μεταμορφώνεται σε μία εταιρεία αυτοκίνησης και μετακίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητά δυναμικά αναδυόμενες ευκαιρίες μέσω του Ford Smart Mobility – του σχεδίου της να γίνει ηγέτης στη συνδεσιμότητα, μετακίνηση, τα αυτόνομα οχήματα, την εμπειρία πελατών και ανάλυση & διαχείριση δεδομένων. Η εταιρεία δεσμεύεται να κάνει τα αυτοοδηγούμενα οχήματα διαθέσιμα για εκατομμύρια οδηγούς και νωρίτερα μέσα στη χρονιά ανακοίνωσε σχέδια για να τριπλασιάσει το στόλο αυτόνομων οχημάτων της κάνοντάς τον το μεγαλύτερο στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδικές εκδόσεις Ford Mustang
Ford PresentationΗ Ford αποκάλυψε δύο νέες ειδικές εκδόσεις Ford Mustang με μοναδικό στυλ και εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών για τους Ευρωπαίους πελάτες.

Η νέα Ford Mustang Black Shadow Edition προσφέρει μοναδικές μαύρες λεπτομέρειες αμαξώματος, όπως 19άρες ζάντες αλουμινίου και έμβλημα Pony. Η χαρακτηριστική Ford Mustang Blue Edition διαθέτει αμάξωμα Grabber Blue με σπορ ρίγες, αποτυπώνοντας το πνεύμα των κλασικών μοντέλων Ford Mustang που ήταν βαμμένες σε εντυπωσιακές αποχρώσεις “Grabber”.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν κορυφαίο εξοπλισμό όπως ο V8 κινητήρας 5.0L με 421 ίππους της Ford, σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3, θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα, ένα premium ηχοσύστημα, και premium μαύρο, δερμάτινο σαλόνι. Σχεδόν 23.000 Ford Mustang έχουν πουληθεί και παραγγελθεί στην Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2015 που λανσαρίστηκε στο θρυλικό, σπορ αυτοκίνητο.

Νέο Transit Custom Black Edition και εκτεταμένη γκάμα Sport
Το δυναμικό, νέο Transit Custom Black Edition van προσφέρει τέσσερις εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς με αντίθετη οροφή, καλύμματα καθρεπτών, ποδιές, πλαϊνές λωρίδες και μοναδικές 17άρες ζάντες αλουμινίου.

Το Transit Custom Sport με τις χαρακτηριστικές λωρίδες στο καπό διατίθεται τώρα για παραγγελία με πολύ μεγαλύτερη γκάμα αμαξωμάτων, που περιλαμβάνει εκδόσεις van, kombi και double-cab-in-van σε εκδόσεις με κοντό και μακρύ μεταξόνιο. Το όχημα μεταφοράς προσωπικού Tourneo Custom μπορεί να παραγγέλνεται με το ίδιο Sport package.

Τα εντυπωσιακά, νέα Transit Custom και Tourneo Custom αντλούν ισχύ από τον πρωτοποριακό Ford EcoBlue diesel 170 ίππων, ενώ το Tourneo Custom διατίθεται με νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες όπως το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift, ένα μοναδικό στην κατηγορία σύστημα πίσω αερανάρτησης και ελκυστικές, νέες ζάντες αλουμινίου 17ιντσών.

Η Ford αποκάλυψε επίσης το νέο Ford Edge ST-Line SUV – που πλαισιώνει την οικογένεια μοντέλων Ford Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Mondeo ST-Line και Kuga ST-Line – με στυλ εμπνευσμένο από τη Ford Performance, ανώτερο εξοπλισμό και ισχυρούς κινητήρες.

Ο βραβευμένος 1.0L EcoBoost με μία καινοτομία – πρωτιά στη βιομηχανία
Οι μηχανικοί κινητήρων της Ford ανέτρεψαν τις τρέχουσες αντιλήψεις της βιομηχανίας προσφέροντας μία τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου που θα βελτιώσει την απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 για τον πολυβραβευμένο κινητήρα 1.0L EcoBoost, χωρίς να θίγεται η πολιτισμένη λειτουργία.

Ο συμπαγής και ισχυρός χιλιάρης EcoBoost της Ford θα είναι ο πρώτος τρικύλιδρος στο κόσμο με λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρου. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να απενεργοποιεί και να ενεργοποιεί εκ νέου τον κύλινδρο σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου – 20 φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού – και σε συνδυασμό με προηγμένες λύσεις εξουδετέρωσης κραδασμών, θα περνά απαρατήρητη από τους οδηγούς σε επίπεδο λειτουργίας και επιδόσεων κινητήρα.

Τα αγωνιστικά Ford GT σε συλλογή LEGO
Ford PresentationΗ Ford και το LEGO Group ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μεταμορφώσουν τα αγωνιστικά 2016 Ford GT και 1966 Ford GT40 σε μοντέλα της αποκλειστικής γκάμας LEGO Speed Champions, που περιλαμβάνει θρυλικά αυτοκίνητα δρόμου υψηλών επιδόσεων και αγωνιστικά.

Τα δύο νέα συναρμολογούμενα μοντέλα ακολουθούν τα χνάρια των δημοφιλών κιτ Ford Mustang και Ford F 150 Raptor pickup που ήδη κυκλοφορούν, και τιμούν τα αγωνιστικά επιτεύγματα της Ford στον παγκοσμίως διάσημο αγώνα αντοχής του Le Mans 24 Hours.

Η Ford έκανε μία ιστορική επιστροφή στο Le Mans φέτος, διεκδικώντας τη νίκη με το αγωνιστικό Ford GT ακριβώς 50 χρόνια μετά το θρυλικό 1-2-3 στον αγώνα του 1966.

Οι οδηγοί της Ford Chip Ganassi Racing, Dirk Müller και ολόκληρη η ομάδα του WEC – Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla και Stefan Mücke – εκπροσώπησαν τη θριαμβεύτρια ομάδα της Ford στο 2016 Le Mans, στο Go Further, στη σκηνή του οποίου βρέθηκαν και τα δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα (1966 / 2016).

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που πλαισίωσαν τα στελέχη της Ford και τα μέλη της Ευρωπαϊκής ομάδας για τον εορτασμό της συμβολής της εταιρείας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό Further ήταν ο Sennan Fielding, ένας 20-χρονος που μεσουρανεί στο πρωτάθλημα Ford British F4 όπου τρέχουν μονοθέσια αγωνιστικά αυτοκίνητα με ισχύ από τον 1.6L EcoBoost της Ford.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO