spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤο γαλλικό SUV πρώτο  με 405 βαθμούς

Το γαλλικό SUV πρώτο  με 405 βαθμούς

Το γαλλικό SUV πρώτο  με 405 βαθμούς

Μήνυμα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Eνέργειας Κωστή Χατζηδάκη, στη διαδικτυακή εκδήλωση των 27 εκλεκτόρων, για «συμφιλίωση» των μεταφορών με το περιβάλλον και ενίσχυση της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου μετά την πανδημία.

Και ο νικητής είναι το νέο Renault Captur! Το γαλλικό SUV είναι, με συνολικά 405 βαθμούς, το «Αυτοκίνητο του 2021», μετά την καθιερωμένη ετήσια ψηφοφορία των δημοσιογράφων μελών του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», η οποία πραγματοποιήθηκε, φέτος, διαδικτυακά, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

RENAULT CAPTUR_03

Συγκεκριμένα, οι 27 δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», ο οποίος, εδώ και μια δεκαπενταετία, είναι ο μόνος ανεξάρτητος, χωρίς δεσμεύσεις και διασυνδέσεις με συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, καθώς οι εκλέκτορές του αρθρογραφούν σε πληθώρα σημαντικών εντύπων και ψηφιακών μέσων, παρουσίασαν αναλυτικά την ανοιχτή ψηφοφορία τους. Τα 10 αυτοκίνητα που διεκδίκησαν τον επίζηλο τίτλο και τα οποία έφθασαν στην τελική φάση, από τα  22 συνολικά καινούργια μοντέλα που πρωτοκυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας, βαθμολογήθηκαν με αλφαβητική σειρά, ως εξής: Ford Puma 315, Hyundai i20 274, Nissan Juke 235, Opel Corsa 221, Peugeot 2008 281, Renault Captur 405, Seat Leon 259, Skoda Kamiq 252, Toyota Yaris 242, VW ID 3 216.

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν, πάντοτε, την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που προάγει την ιδέα της σύγχρονης αυτοκίνησης στους Έλληνες καταναλωτές και τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Στο μήνυμά του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμφιλιώσουμε τις μεταφορές με το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τάσεις της τεχνολογίας και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

RENAULT CAPTUR_04

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι το υπουργείο έχει μια φιλόδοξη «πράσινη» ατζέντα: απολιγνιτοποίηση, υποθαλάσσιες διασυνδέσεις των νησιών, πρωτοβουλίες για την κυκλική οικονομία για τα απόβλητα κα. Μέσα σε αυτές, ο ίδιος ξεχωρίζει και την πρωτοβουλία για την ηλεκτροκίνηση η οποία, όπως είπε, δεν αφορά μόνο τα κίνητρα για τους πολίτες, προκειμένου να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σκούτερ ή ποδήλατο -διαπιστώνοντας πως τα ποδήλατα έχουν κλέψει την παράσταση στο σχετικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»-, αλλά είναι και ένας πυλώνας, έτσι, ώστε στην Ελλάδα, με ειδικά επενδυτικά κίνητρα, να υπάρξουν μονάδες για κατασκευή φορτιστών μπαταριών και -γιατί όχι- οχημάτων. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη κατ’ αρχήν θετική εξέλιξη επί του προκειμένου από γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο ΥΠΕΝ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι μέσα στα 10 υποψήφια αυτοκίνητα της τελικής φάσης, φέτος, περιλήφθηκε ένα αμιγώς ηλεκτρικό και ένα πλήρως υβριδικό, στην γκάμα, δε, όλων σχεδόν των μοντέλων υπάρχουν πια και ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις (PHEV κλπ).

O κ. Χατζηδάκης, δήλωσε χαρούμενος που, για άλλη μια φορά, συμμετείχε, έστω και εξ αποστάσεως, στην ετήσια εκδήλωση ανάδειξης του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα» (είχε παρακολουθήσει παλαιότερες αντίστοιχες εκδηλώσεις του θεσμού) και  εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεράσουμε σύντομα και τον κορωνοϊό και τις οικονομικές συνέπειες της εμφάνισής του, αλλά και τις γενικότερες συνέπειες της πολυετούς κρίσης στην Ελλάδα. «Με αυτό τον τρόπο,- κατέληξε-, θα ενισχυθεί  περαιτέρω και η εγχώρια αγορά του αυτοκινήτου».

RENAULT CAPTUR_05

Η όλη εκδήλωση ήταν digital και προβλήθηκε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn, της ΕΡΤFlix,  του Vimeo, από το site του θεσμού (www.atx.gr) καθώς και από μια σειρά από sites. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπάρχει το περιοδικό του «Αυτοκινήτου του 2021» το οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει τόσο από το site του θεσμού και μια σειρά από άλλα sites όσο και στο https://issuu.com/atxelladas/docs/____2021_web. Στην πορεία η εκδήλωση βράβευσης θα προβληθεί τόσο από την ΕΤ2 όσο και την ΕΤ3.

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ). Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη των εταιριών Εθνική Ασφαλιστική & NBG Leasing, ενώ την επιμελείται η εταιρία CGC Communication.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO