spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΟ 97-χρονος την πήρε κι έφυγε...

Ο 97-χρονος την πήρε κι έφυγε…

Με Mustang στα 97 07Πήρε δίπλωμα οδήγησης μόλις έγινε 18 ετών το 1937 και τώρα έκανε δώρο στον εαυτό του μία νέα Ford Mustang GT fastback για τα 97 γενέθλιά του. Ο Σουηδός ιδιοκτήτης του, γεννημένος το 1919, όταν το Ford Model T ήταν στην παραγωγή επί 11 χρόνια, ο Lennart πήρε δίπλωμα οδήγησης μόλις έγινε 18 ετών το 1937. Πρόσφατα το πήρε απόφαση κι έκανε δώρο στον εαυτό του μία νέα Ford Mustang GT fastback.

Με τελική ταχύτητα 249 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,8 δεύτερα, το αγωνιστικό, κόκκινο σπορ αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο με υπερηφάνεια έξω από το σπίτι του Lennart στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Με Mustang στα 97 05«Ονομάζομαι Lennart Ribring. Είμαι 97 ετών. Οδηγώ μία 5λιτρη V8 Ford Mustang fastback και είμαι πραγματικά ευτυχής» δηλώνει σε ένα βίντεο όπου αποτυπώνεται η στιγμή κατά την οποία ο Lennart παραλαμβάνει το νέο του αυτοκίνητο από τοπικό έμπορο της Ford, πηγαίνει το γιο του Michael μία βόλτα και κάνει φιγούρα στην εγγονή του Emilia.

Ο Lennart, ο οποίος αγαπά και την ιστιοπλοΐα, ήταν από τους πρώτους στη χώρα του που αγόρασαν την πρώτη Ford Mustang τη δεκαετία του 1960. Τώρα, μετά από 50 και πλέον χρόνια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά οδηγούς Mustang σε όλο τον κόσμο.

Με Mustang στα 97 04«Ερωτεύθηκα τις πρώτες Mustang με το που κυκλοφόρησαν και από τότε δεν μπορώ να σκεφθώ κανένα άλλο αυτοκίνητο. Νιώθεις σαν βασιλιάς στο δρόμο.» δήλωσε ο Lennart. «Ίσως δεν μου μένουν ακόμα πολλά χρόνια ζωής. Γι’ αυτό θέλω να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες να οδηγώ και να βιώνω κάποιες απολαύσεις στη ζωή. Αυτό είναι η ουσία.»

Συνταξιούχος επιχειρηματίας, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται σαν λογιστής μερικής απασχόλησης, ο Lennart δίνει επίσης μερικές συμβουλές για όσους σκοπεύουν να συνεχίσουν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι πλησιάζοντας τα 100.

«Θα ενθάρρυνα τους νεαρούς οδηγούς να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία και ωριμότητα πρώτα» δήλωσε ο Lennart. «Μάθε ένα αυτοκίνητο όπως πρέπει, πριν το οδηγήσεις. Πρέπει να σκέφτεσαι πάντα την ασφάλεια.»

Η νέα Mustang, η πρώτη που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη από τότε που το μοντέλο λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1964, διατίθεται σε έκδοση fastback ή convertible, με κινητήρα 2.3L EcoBoost ή 5.0L V8.

Video

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO