spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέα επετειακή έκδοση Range Rover Fifty limited edition

Νέα επετειακή έκδοση Range Rover Fifty limited edition

Νέα επετειακή έκδοση Range Rover Fifty limited edition

Το Range Rover γιορτάζει 50 χρόνια πρωτοποριακής καινοτομίας, απαράμιλλης ποιότητας και ασυναγώνιστων ικανοτήτων σε κάθε έδαφος με το λανσάρισμα του νέου Range Rover Fifty. Στις 17 Ιουνίου 1970, γεννήθηκε το πρώτο πολυτελές SUV το οποίο παραμένει πρότυπο της κατηγορίας του μέχρι σήμερα. Μέσα σε πέντε δεκαετίες το Range Rover εξελίχθηκε και δημιούργησε μια οικογένεια επιθυμητών και χαρισματικών πολυτελών οχημάτων. Με ένα συναρπαστικό μίγμα υψηλής σχεδιαστικής και κατασκευαστικής ποιότητας και μηχανολογικής καινοτομίας θεωρείται σημείο αναφοράς όλων των πολυτελών SUV.

Range Rover fifty_03

Σε όλη τη διάρκεια της 50χρονης ζωής του, το Range Rover έχει καταγράψει πολλές παγκόσμιες πρωτιές και αξιοσημείωτες επιτυχίες. Ήταν το πρώτο SUV με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης (4WD) όταν λανσαρίστηκε, και το 1989 ήταν το πρώτο 4×4 σε όλο τον κόσμο με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS). Το 1992 έγινε το πρώτο παγκοσμίως 4×4 που διέθετε ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (ETC) και αυτόματη ηλεκτρονική αερανάρτηση – διασφαλίζοντας την αίσθηση οδηγικής ποιότητας για την οποία φημίζεται το Range Rover, σε συνθήκες δρόμου και εκτός δρόμου. Το 2012, η τελευταία γενιά Range Rover έγινε το πρώτο στον κόσμο SUV με αλουμινένια δομή, που το καθιστούσε ελαφρύτερο, ισχυρότερο και πιο αποδοτικό.

Έχει διασχίσει το διαβόητο ‘Darien Gap,’ ήταν το πρώτο όχημα που βρέθηκε μεταξύ των εκθεμάτων του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι, ενώ έχει κερδίσει ακόμα και το ράλι Παρίσι – Ντακάρ, και μάλιστα δύο φορές. Κανένα άλλο όχημα δεν συνδυάζει τα επίπεδα πολυτέλειας, άνεσης και προηγμένης τεχνολογίας με off-road ικανότητες και επιδόσεις στο δρόμο όπως το Range Rover.

Με ανάγλυφο καπό, χαρακτηριστική ‘αιωρούμενη’ οροφή, διαιρούμενη πίσω πόρτα και αεραγωγούς που αποτελούν σήμα κατατεθέν, το σημερινό Range Rover έλκει την καταγωγή του από το πρώτο μοντέλο του 1970. Στη χρυσή, επετειακή χρονιά του, είναι το πιο αποδοτικό, συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, πολυτελές και ικανό μοντέλο στην ιστορία του.

Range Rover fifty_04

Τιμώντας την ιστορία 50 χρόνων του εμβληματικού μοντέλου και το έτος που κυκλοφόρησε το πρώτο Range Rover, η εταιρεία αποφάσισε να λανσάρει την επετειακή έκδοση Range Rover Fifty, η παραγωγή της οποίας θα περιοριστεί σε 1.970 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Βασισμένο στην πολυτελή έκδοση “Autobiography”, το Range Rover Fifty διαθέτει αρκετές αποκλειστικές πινελιές σε Auric Atlas και δύο μοναδικά σχέδια ζαντών 22”. Περιλαμβάνει ένα χειροποίητο λογότυπο ‘Fifty’ το οποίο δημιούργησε προσωπικά ο Prof Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer της Land Rover. Αυτό θα δίνει το παρών στο εξωτερικό του οχήματος και σε όλο το εσωτερικό πάνω στη μοναδική πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό παραγωγής (“1 of 1970”) στην κεντρική κονσόλα, στα προσκέφαλα, το ταμπλό και τις φωτιζόμενες πλάκες μαρσπιέ.

Ο Prof Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer της Land Rover, δήλωσε: «Στον κόσμο των πολυτελών οχημάτων, το Range Rover πάντα ξεχώριζε ως απαράμιλλο και αξεπέραστο στο πέρασμα των χρόνων. Τα μοναδικά και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με την ασυναγώνιστη μηχανολογία του αποτελούν εγγενείς αξίες που οι πελάτες μας έχουν εκτιμήσει ήδη από το 1970 με την πρώτη γενιά».

Range Rover fifty_05

Το Range Rover Fifty θα διατίθεται με στάνταρ και μακρύ μεταξόνιο και οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τέσσερα ιδιαίτερα εξωτερικά χρώματα: Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba, και Santorini Black. Σε εξαιρετικά περιορισμένους αριθμούς, το τμήμα Special Vehicle Operations της Land Rover προσφέρει επίσης το Range Rover Fifty με τρεις heritage αποχρώσεις από την παλέτα του πρώτου Range Rover: Tuscan Blue, Bahama Gold και Davos White. Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα περιλαμβάνει εκδόσεις σε βενζίνη, diesel ακόμα και plug-in hybrid P400e.*

Διανύοντας ήδη την τέταρτη γενιά του με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις σε όλο τον κύκλο της μέχρι τώρα ζωής του, το Range Rover είναι η υπέρτατη έκφραση πολυτέλειας. Χάρη στην αναγνωρίσιμη, προηγμένη σχεδίαση και τις κορυφαίες all-terrain ικανότητές του, το Range Rover παραμένει ασυναγώνιστο και πλήρως εναρμονισμένο με το πνεύμα της εποχής, όπως ήταν το 1970.

Range Rover fifty_06

Μετά από τρεις δεκαετίες στην κορυφή της κατηγορίας πολυτελών SUV, το Range Rover απέκτησε τη δική του οικογένεια το 2005 με τον ερχομό του Range Rover Sport, ενός οχήματος που συνδυάζει την πολυτέλεια και τις ικανότητες του μεγαλύτερου Range Rover με έναν πιο σπορ και δυναμικό χαρακτήρα. Το 2010, έκανε το ντεμπούτο του το compact Range Rover Evoque, το οποίο απευθυνόταν σε ένα πιο νεανικό κοινό με αστικό lifestyle. Το 2017, η οικογένεια αυξήθηκε κι άλλο με τον ερχομό του Range Rover Velar, που συμπλήρωσε το κενό μεταξύ Range Rover Sport και Range Rover Evoque. Παίρνοντας το όνομά του από τα πρώτα πρωτότυπα Range Rover, το Range Rover Velar διεύρυνε τη γκάμα του Range Rover με μία χαρακτηριστική μίνιμαλ σχεδίαση και ένα τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO