spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΈρχεται το νέο Opel Mokka (+video)

Έρχεται το νέο Opel Mokka (+video)

Έρχεται το νέο Opel Mokka (+video)

Το νέο Opel Mokka διανύει τη φάση της τελικής προετοιμασίας. Η επόμενη γενιά του bestseller του Γερμανού κατασκευαστή περνά τώρα από τις τελευταίες δοκιμές και διαδικασίες ρύθμισης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής στο τέλος της χρονιάς. Το νέο Mokka θα διατίθεται από τους διανομείς της Opel, ξεκινώντας από τις αρχές του 2021. Μέχρι τώρα, κυκλοφορούν στο δρόμο μόνο καμουφλαρισμένα οχήματα δοκιμών που καλύπτουν τις γραμμές τις τελικής σχεδίασης.

Opel-Mokka-reveal_03

Το πράσινο μοτίβο του καμουφλάζ του Mokka διαδραματίζει πάλι σημαντικό ρόλο στο νέο βίντεο της Opel. Ο πιο διάσημος οδηγός δοκιμών των οχημάτων προ-παραγωγής είναι ο  Jurgen Klopp. Ο πρεσβευτής της μάρκας Opel είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Opel Mokka-e για μερικά χιλιόμετρα. Το συμπέρασμα ήταν ξεκάθαρο. «Σούπερ αυτοκίνητο! Θα περάσετε καταπληκτικά μαζί του» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Klopp μετά την πρώτη του γνωριμία με το νέο Mokka.

Κάποιο από αυτά αποκαλύπτεται σε ένα νέο video στο Youtube:

 

Η επόμενη γενιά Opel Mokka υιοθετεί μία εντελώς νέα σχεδίαση βασισμένη στην πολύ αποδοτική ‘multi-energy’ πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) της εταιρείας. Αυτό το αρθρωτό σύστημα παρέχει μέγιστη ευελιξία στην εξέλιξη των οχημάτων. Η πλατφόρμα CMP επιτρέπει επίσης την εφαρμογή αμιγούς ηλεκτροκίνησης με μπαταρία αλλά και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η επιλογή του κινητήριου συνόλου ανήκει στον πελάτη, ενώ ατσάλι υψηλής αντοχής, κρατά το βάρος του οχήματος χαμηλά και τη σταθερότητα του αμαξώματος σε υψηλό επίπεδο. Το νέο Mokka ζυγίζει έως 120 κιλά λιγότερο από τον προκάτοχό του, με σχεδόν ίδιο μεταξόνιο και παρόμοιες διαστάσεις ελαστικών.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO