spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣNissan GT-R50 Italdesign V6 3.8 NISMO 720ps

Nissan GT-R50 Italdesign V6 3.8 NISMO 720ps

Nissan GT-R50 Italdesign V6 3.8 NISMO 720ps

 

Πρόκειται για ένα πραγματικά supercar. Και μάλιστα περιορισμένης έκδοσης. Τώρα, το πρώτο, εμπορικά διαθέσιμο μοντέλο, παρουσιάστηκε πρόσφατα στην πίστα “Tazio Nuvolari”, στην Cervesina.

GT-R50by Italdesign_03

Η Nissan συνεργάστηκε αρχικά με την Italdesign για να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο μοντέλο, βασισμένο στο τελευταίο Nissan GT-R NISMO, με αφορμή την 50η επέτειο του GT-R το 2019 και της Italdesign, το 2018.

GT-R50by Italdesign_04

Η επιτυχία που ακολούθησε στους μήνες μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου αυτοκινήτου, οδήγησε τη Nissan και την Italdesign στην απόφαση να ξεκινήσουν την παραγωγή της εμπορικής έκδοσης, σε μια περιορισμένη σειρά 50 αυτοκινήτων. Τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στους τυχερούς πελάτες στα τέλη του 2020 και στις αρχές του 2021.

GT-R50by Italdesign_05

“Αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα”, δήλωσε ο Jörg Astalosch, Διευθύνων Σύμβουλος της Italdesign, “μετά από εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες για όλους. Αφού έπρεπε να αναβάλλουμε την παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και, μετά τη μερική διακοπή των παραγωγικών μας δραστηριοτήτων λόγω του COVID-19, επιστρέψαμε σε πλήρη λειτουργία στις αρχές Μαΐου. “

Δείτε το βίντεο με την παγκόσμια πρεμιέρα του Nissan GTR50 

Και συνεχίζει: “Τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων στα τέλη του τρέχοντος έτους και στις αρχές του 2021, όπως είχε προγραμματιστεί. Δεν είναι τυχαίο που παρουσιάσαμε το αυτοκίνητο στην πίστα “Tazio Nuvolari”: είναι το μέρος όπου κάνουμε όλες τις δοκιμές ρουτίνας, απαραίτητες για την έγκριση τύπου των οχημάτων που προορίζονται σε διάφορες αγορές, κάτι που πρόκειται να ολοκληρώσουμε και για το GT-R 50.”

GT-R50by Italdesign_06

Για την κίνηση καθενός GT-R50 από την Italdesign, “φροντίζει” o συναρμολογημένος στο χέρι κινητήρας V638RETT V6 3.8 λίτρων, που για την περίσταση έχει τροποποιηθεί ειδικά από την NISMO και αποδίδει 720ps με 780 Nm ροπής. Η αγοραστική ζήτηση για την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου είναι υψηλή, καθώς έχει ληφθεί ένας σημαντικός αριθμός προκαταβολών, με τους εν δυνάμει ιδιοκτήτες ανά την Υφήλιο, να βρίσκονται στη διαδικασία εξατομίκευσης των προδιαγραφών για τα οχήματά τους. 

GT-R50by Italdesign_07

Αυτό θα κάνει την ήδη περιορισμένη έκδοση του μοντέλου, ακόμα πιο ελκυστική για τους συλλέκτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός αυτοκινήτων που είναι ακόμα “ανοικτά” στο βιβλίο παραγγελιών.

GT-R50by Italdesign_08

“Οι πελάτες μας έχουν απολαύσει την εξατομικευμένη εμπειρία που προσφέρει η Italdesign, η οποία έχει μακρά παράδοση στην εξειδικευμένη κατηγορία των εξαιρετικά σπάνιων, εξατομικευμένων οχημάτων υψηλής απόδοσης”, δήλωσε o Michael Carcamo, Διευθυντής προγράμματος των Nissan Sports Cars και NISMO. “Η εμπειρία τους με το GT-R50 ήταν απίστευτη και μπορώ να πω από πρώτο χέρι ότι κάθε αυτοκίνητο θα είναι σίγουρα ένα μοναδικό αριστούργημα.”

GT-R50by Italdesign_09

Στην Ιαπωνία, οι τυχεροί αγοραστές μπορούν τώρα να αποκτήσουν ένα GT-R50 από την Italdesign μέσω της SCI Co. Ltd., θυγατρικής της VT Holdings, η οποία έχει οριστεί ως επίσημος εισαγωγέας και διανομέας για αυτά τα αποκλειστικά αυτοκίνητα στη χώρα.

GT-R50by Italdesign_10

Όσοι ενδιαφέρονται για το GT-R50 από την Italdesign μπορούν να επισκεφθούν το www.GT-R50.nissan ή να επικοινωνήσουν με την Italdesign απευθείας στο aporta.gtr50@italdesign.com

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO