Ειδήσεις Auto

Honda Civic Type R Limited Edition 320ps

Μόλις για 100 τυχερούς Ευρωπαίους

Η Honda επεκτείνει τη γκάμα του Civic Type R με την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων, Limited Edition και Sport Line. Με βάση εκκίνησης τις δυναμικές επιδόσεις του στάνταρ Type R GT, το καθένα από τα δύο νέα μοντέλα αποτελεί μία διαφορετική πρόταση από άποψη στυλ και επιδόσεων, διευρύνοντας την απήχηση του επιτυχημένου hatchback μοντέλου της Honda.

Με το Civic Type R Limited Edition, η Honda παρουσιάζει την πιο ισχυρή έκδοση του διάσημου μοντέλου υψηλών επιδόσεων. Φιλοδοξώντας να είναι η πιο καθαρόαιμη έκδοση στην ιστορία του Type R, το Civic Type R Limited Edition διαθέτει νέα ελαφρά εξαρτήματα, ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό, αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά και ξεχωριστό στυλ.

Η δεύτερη έκδοση που πλαισιώνει την οικογένεια Type R είναι η Sport Line. Απευθυνόμενη στους πελάτες που αναζητούν μία πιο απέριττη εμφάνιση από το υψηλών επιδόσεων hatchback, η έκδοση Sport Line διαθέτει χαμηλή πίσω αεροτομή, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και μαύρο σαλόνι, και διατηρεί τις έξοχες επιδόσεις που αποτελούν σήμα κατατεθέν των μοντέλων Type R.

Civic_Type_R_03

Όλα τα μοντέλα της σειράς 2020 Honda Civic Type R, συμπεριλαμβανομένου του υπάρχοντος Type R GT, έχουν ανανεωθεί στιλιστικά σε αρκετά σημεία. Η σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα έχει γίνει πιο αεροδυναμική, ενώ τα πλαίσια των προβολέων ομίχλης υιοθετούν νέα, συμμετρική σχεδίαση με λείες επιφάνειες και κομψές ακμές. Ανασχεδιασμένοι προβολείς full LED και φώτα ημέρας ολοκληρώνουν τη σχεδιαστική καθαρότητα που θα χαρακτηρίζει όλη την οικογένεια Civic. Η ανάρτηση του 2020 Civic Type R έχει επίσης αναβαθμιστεί με στόχο την ταχύτερη απόκριση και ακρίβεια συμπεριφοράς.

Το 2020 Civic Type R GT θα διατίθεται από το Μάιο 2020.

Honda Log R

Ντεμπούτο για πρώτη φορά σε όχημα Honda κάνει ένα νέο σύστημα καταγραφής δεδομένων επιδόσεων, αποκλειστικό για το Type R. Γνωστό ως Honda Log R, το νέο σύστημα συνδυάζει τον υπολογιστή ταξιδιού και αισθητήρες του Type R με μία εφαρμογή smartphone για να βοηθά τους οδηγούς να παρακολουθούν και να καταγράφουν μία ποικιλία παραμέτρων.

Το Honda LogR περιλαμβάνει τρεις κύριες λειτουργίες: Performance Monitor, Log Mode, και Auto Score Mode. 

Civic_Type_R_04

Performance Monitor

Όταν είναι συνδεδεμένη με smartphone, η κεντρική οθόνη του Type R προβάλλει ένα Performance Monitor, που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει τις λειτουργίες του οχήματος σε πραγματικό χρόνο, μεταξύ των οποίων η θέση του επιλογέα σχέσεων, οι θερμοκρασίες ψυκτικού υγρού και λαδιού, οι πιέσεις λαδιού και οι ατμοσφαιρικές πιέσεις και οι θερμοκρασίες αέρα εισαγωγής του κινητήρα

Οι οδηγοί μπορούν επίσης να επιλέξουν μεταξύ της απεικόνισης ενός “G-Meter” που δηλώνει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το στρίψιμο σε ένα στρογγυλό διάγραμμα, ή μιας “3D” απεικόνισης που προσφέρει μια πανοραμική κάτοψη. Επιπλέον, η οθόνη του Display Audio δείχνει το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης (Comfort, Sport ή +R).

Civic_Type_R_05

Log Mode

Το Log Mode είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τους οδηγούς να πετυχαίνουν τους καλύτερους δυνατούς χρόνους στην πίστα. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί GPS για να παρακολουθεί και να χαρτογραφεί τη θέση του οχήματος και τους εσωτερικούς αισθητήρες του αυτοκινήτου για τη συλλογή δεδομένων σχετικών με την επιτάχυνση, το φρενάρισμα, τα πλευρικά φορτία και λοιπές παραμέτρους. Η εφαρμογή, ενθαρρύνει την ομαλή, ελεγχόμενη οδήγηση μέσω της χρήσης ενός έγχρωμης καταγραφής των αγωνιστικών γραμμών σε κάθε γύρο. Σκοπός είναι η ενθάρρυνση ομαλού ελέγχου συμπλέκτη, επιλογέα, τιμονιού, φρένων και γκαζιού, ώστε να διατηρείται η ισορροπία του αυτοκινήτου και να βελτιώνονται οι οδηγικές ικανότητες, και όχι μόνο τα προσόντα που απαιτούνται για μία συγκεκριμένη πίστα. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν τους χρόνους τους για να συγκρίνουν τη βελτίωσή τους με την πάροδο του χρόνου.

Civic_Type_R_06

Auto Score

Η λειτουργία Auto Score ενεργοποιείται όποτε χρησιμοποιείται η εφαρμογή Honda LogR, όπου παρακολουθεί τη συμπεριφορά του οδηγού σε βάθος χρόνου και τις εντολές του για επιτάχυνση, επιβράδυνση, στρίψιμο και οδήγηση στην ευθεία και παράγει ένα σκορ για το καθένα ξεχωριστά. Επίσης παράγει ένα συνδυασμένο σκορ των τεσσάρων παραμέτρων ως μέτρο σύγκρισης με τον ‘ιδανικό οδηγό’ που έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή και χρησιμοποιείται στη λειτουργία Log Mode. Ωστόσο, το Auto Score ενθαρρύνει κυρίως τη βελτίωση της καθημερινής οδήγησης, παρά την επίτευξη ταχύτερων χρόνων γύρων. Όπως το Log Mode, έτσι και το Auto Score τηρεί αρχείο που σε συνδυασμό με τα δεδομένα του GPS αναδεικνύει την οδηγική βελτίωση με την πάροδο του χρόνου.

Civic_Type_R_07

Honda Civic Type R Limited Edition

Το νέο Civic Type R Limited Edition είναι ένα αυτοκίνητο με αγωνιστικό DNA που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως το πιο δυναμικό προσθιοκίνητο hatchback της αγοράς. Με νέα εξαρτήματα ελαφρού  βάρους και μινιμαλιστικό, οδηγοκεντρικό εσωτερικό, είναι η πιο εξτρίμ εκδοχή στην ιστορία του θρυλικού Civic Type R.

Από το μοντέλο αυτό θα κατασκευαστούν μόνο 100 αντίτυπα για την Ευρώπη, το καθένα από τα οποία θα βασίζεται στην έξοχη οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις του Civic Type R. Το νέο Limited Edition φέρει σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου BBS 20“ σε συνδυασμό με ελαστικά Michelin Cup 2, που έχουν σχεδιαστεί για οδήγηση υψηλών ταχυτήτων στην πίστα, ενώ εντυπωσιάζουν και με τις επιδόσεις τους στο δρόμο. Τροποποιημένοι αποσβεστήρες βελτιστοποιούν αυτό το νέο συνδυασμό ζάντες και ελαστικού, ενώ η νέα χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης προσφέρει μέγιστο έλεγχο και πληροφόρηση (feedback).

Το αποκλειστικό, νέο χρώμα ‘Sunlight Yellow’ λανσάρεται για το Civic Type R Limited Edition, μαζί με ένα έμβλημα Civic σε σκούρο χρώμιο για το πίσω τμήμα, υπογραμμίζοντας τον εξωστρεφή χαρακτήρα του. Με την προσθήκη της εντυπωσιακής, λαμπερής μαύρης βαφής στην οροφή, στους εξωτερικούς καθρέπτες και στην εισαγωγή αέρα στο καπό, ο τολμηρός χρωματικός συνδυασμός αντανακλά τη σπορ κληρονομιά της Honda και αναδεικνύει το Limited Edition ως μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία σπορ hatchback υψηλών επιδόσεων.

Civic_Type_R_08

Το εσωτερικό του Civic Type R Limited Edition απηχεί τη σπορ κληρονομιά της Honda: με κόκκινα μπάκετ καθίσματα και τιμόνι με κόκκινη επένδυση Alcantara και λαβή επιλογέα σε σχήμα σταγόνας. Κάθε μοντέλο φέρει μία πλακέτα με το σειριακό αριθμό παραγωγής του.

Ακολουθώντας το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα, τα συστήματα infotainment και κλιματισμού (A/C) παραλείπονται για εξοικονόμηση βάρους. Πρόσθετο βάρος εξοικονομείται από τη μείωση ηχοαπορροφητικών υλικών στην οροφή, την πίσω πόρτα, τον εμπρός προφυλακτήρα και το ταμπλό. Το Limited Edition είναι 47kg ελαφρύτερη συγκρινόμενη με ένα Type R GT. Αντίθετα με άλλα αγωνιστικά hatchback της μάρκας, το Limited Edition διατηρεί τα πίσω καθίσματα και την καθημερινή χρηστικότητα για την οποία φημίζεται το Civic.

Όπως το στάνταρ Type R, έτσι και η έκδοση Limited Edition περιλαμβάνει στον στάνταρ εξοπλισμό της τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας Honda SENSING, όπως Collision Mitigation Braking System με Forward Collision Warning, Road Departure Mitigation με Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, και Adaptive Cruise Control.

Το νέο μοντέλο Limited Edition διατηρεί τον ισχυρό κινητήρα 2.0-litre VTEC Turbo του Type R. Η μέγιστη ισχύς είναι 320PS και αποδίδεται στις 6.500 σαλ. ενώ η μέγιστη ροπή είναι 400Nm, διαθέσιμη από τις 2.500 σαλ. μέχρι τις 4.500 σαλ. Η επιτάχυνση 0-100km/h επιτυγχάνεται σε 5,7 δεύτερα.

Οι πωλήσεις του 100 Type R Limited Edition για την Ευρώπη ξεκινούν το καλοκαίρι του 2020 και οι τιμές θα ανακοινωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

Civic_Type_R_09

Honda Civic Type R Sport Line

Ένα ακόμα νέο μέλος στην οικογένεια Civic Type R για το 2020 είναι το Type R Sport Line. Πρόκειται για ένα απέριττο μοντέλο που διατηρεί τη σπορ καταγωγή και την εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά του Civic Type R, αλλά με πιο διακριτικό αεροδυναμικό στυλ και πιο πολιτισμένη λειτουργία.

Η πιο αξιοσημείωτη στιλιστική διαφορά του Type R Sport Line συγκριτικά με το απλό Civic Type R είναι μία αεροτομή που τοποθετείται χαμηλά και όχι στην οροφή. Το στοιχείο αυτό χαρίζει στο αυτοκίνητο πιο κομψή σιλουέτα χωρίς να υστερεί σε σπορτίφ στυλ. Το Civic Type R Sport Line ξεχωρίζει με μία γκρι χαρακτηριστική γραμμή που διατρέχει όλο το κάτω άκρο του οχήματος.

Όπως το στάνταρ Civic Type R, το νέο Type R Sport Line εφοδιάζεται με μία σειρά χαρακτηριστικών άνεσης και ασφάλειας. Η νέα έκδοση διατηρεί το σύστημα infotainment με οθόνη επτά ιντσών που περιλαμβάνει ραδιόφωνο DAB radio, Apple CarPlay και Android Auto.

Το νέο Civic Type R Sport Line θα διατίθεται από το Μάιο 2020.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok