spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΈρχονται οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Έρχονται οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Οι ανανεωμένες Giulia και Stelvio εφοδιάζονται με μία σειρά τεχνολογικών αναβαθμίσεων που περνούν σε νέο επίπεδο την οδηγική εμπειρία που προσφέρουν τα δύο μοντέλα. Με νέο σύστημα πολυμέσων με κορυφαία συνδεσιμότητα, οθόνη αφής, νέα εργονομία και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) με επίπεδο αυτονομίας 2 που ενισχύουν την ασφάλεια και την οδηγική απόλαυση. Με αναβαθμισμένη ποιότητα στο εσωτερικό, με νέα υλικά και εργονομικές λύσεις, οι νέες  Giulia  και  Stelvio  MY2020 θα είναι διαθέσιμες στην Ελληνική αγορά στις αρχές του 2020.

Alfa-Romeo_03

Η επιλογή της Giulia ή της Stelvio αποτελεί μια άρνηση να συμβιβαστεί κανείς στους περιορισμούς που έχει ένα μοντέλο που εστιάζει είτε μόνο στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, είτε μόνο στην άνεση. Για την Alfa Romeo αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συνυπάρχουν αρμονικά προσφέροντας μια απολαυστική και ασφαλή εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Σε κάθε Alfa Romeo, ο οδηγός απολαμβάνει την κορυφαία τεχνολογία που συνδυάζεται με την πολύτιμη τεχνική κληρονομιά της μάρκας και την αξεπέραστη οδηγική αίσθηση. Αυτή η φιλοσοφία αποτέλεσε τη βάση που καθόρισε κάθε στάδιο της εξέλιξης των ανανεωμένων Giulia και Stelvio, οι οποίες για το 2020 εξελίχθηκαν σε τρία επίπεδα, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν στοιχεία που ήδη διαθέτουν τα μοντέλα όπως η μηχανολογική καινοτομία, η οδική συμπεριφορά που αποτελεί το μέτρο σύγκρισης στην κατηγορία τους και βέβαια το Ιταλικό στιλ. Πλέον η ποιότητα του εσωτερικού, η τεχνολογία και η συνδεσιμότητα απολαμβάνουν τα ίδια κορυφαία επίπεδα χάρη στα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και το εντελώς νέο και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων.

Alfa-Romeo_04

Άμεση είναι η  επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο στις Giulia και Stelvio. Το γρήγορο και ακριβές σύστημα διεύθυνσης, η κορυφαία οδική συμπεριφορά, η κατανομή βάρους και η αστραπιαία απόκριση σε κάθε εντολή χαρακτηρίζουν απόλυτα την εμπειρία οδήγησης. Η επίτευξη της οδηγικής απόλαυσης αποτελεί μια μοναδική μίξη του πάθους και της ασφάλειας. Στις νέες Giulia και Stelvio MY2020, το σύστημα πολυμέσων εξελίχθηκε σε ένα νέο επίπεδο, ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες και παράλληλα να είναι πιο φιλικό στη χρήση.

Alfa-Romeo_05

Στον κέντρο του πίνακα οργάνων δεσπόζει η νέα οθόνη TFT των 7” με την ανανεωμένη διαμόρφωση ώστε οι πληροφορίες να παρέχονται με πιο ευανάγνωστο τρόπο και παράλληλα να εμφανίζονται οι παράμετροι των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Alfa-Romeo_06

Στην κεντρική κονσόλα η οθόνη των 8,8” είναι πλέον αφής με νέα εμφάνιση και λογισμικό ώστε να προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις απαιτήσεις του χρήστη. Ο οδηγός μπορεί εύκολα να διαμορφώνει την οθόνη ώστε να επιλέγει τις πληροφορίες του συστήματος D.N.A., του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, των συστημάτων ADAS, κτλ. Για όλες τις λειτουργίες ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσει την οθόνη αφής ή τον περιστροφικό διακόπτη που βρίσκεται στην κονσόλα.

Alfa-Romeo_07

Εργονομία με  υψηλή αισθητική

Το Ιταλικό στιλ της Alfa Romeo έχει ένα μοναδικό τρόπο να καλύπτει την πολυπλοκότητα κάτω από ένα πέπλο απλότητας. Αποτέλεσμα είναι ένα κομψό σύνολο με υψηλή εργονομία και αισθητική. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η έρευνα και η μοντέρνα τεχνολογία οδήγησαν σε μια σειρά αλλαγών που βελτιώνουν την πρακτικότητα διατηρώντας το απαράμιλλο στιλ. Η νέα κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που είναι επενδεδυμένος με δέρμα, ενώ στη βάση του υπάρχει ένα λογότυπο με την ιταλική σημαία. Ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων με ακόμα πιο ποιοτική αίσθηση και ακρίβεια στη λειτουργία του. Τέλος το τιμόνι έχει διαφορετικό υλικό επένδυσης ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού και έχει επανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει τις λειτουργίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

Alfa-Romeo_08

Advanced Driver Assistance Systems

Στις νέες Giulia και Stelvio ΜΥ2020 παρουσιάζονται και μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που επιτρέπουν στο όχημα αυξημένα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης και μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση, την άνεση και την ασφάλεια. Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

Alfa-Romeo_09

Τα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται τα μοντέλα ΜΥ2020 είναι:

 Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας)

Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας)

Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας)

Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control 

Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο)

Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης

 

Υπηρεσίες Alfa Connected

Alfa-Romeo_10

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020 εφοδιάζονται με τις υπηρεσίες Alfa Connected, που προσφέρουν προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

Διαθέσιμα είναι μια σειρά πακέτων υπηρεσιών:

My Assistant 

My Remote

My Car
My Navigation 

My Wi-Fi   

My Theft Assistance 

My Fleet Manager 

Για τη δημιουργία των Giulia και Stelvio ΜΥ2020, η Alfa Romeo, αξιοποίησε μια σειρά αναγνωρισμένων προμηθευτών που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εκείνη για την τελειότητα: Mopar, Marelli, Bosch, Alcantara, Natuzzi Italia, Mi Electric Scooter Pro, 24Bottles.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO