spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Mitsubishi πέρασε στον όμιλο Renault - Nissan

Η Mitsubishi πέρασε στον όμιλο Renault – Nissan

Carlos GhosnΟ χαρισματικός και πολυτάλαντος Carlos Ghosn, πρόεδρος των Renault και Nissan, εξελίσσεται σε μια από τιςς ισχυρότερες προσωπικότητες αλλά και μάνατζερ στον πλανήτη. Οριστική είναι πλέον η συμφωνία του ομίλου και με τη Mitsubishi Motors, αναλαμβάνοντας πρόεδρος και στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Η κοινοπραξία Renault Nissan Alliance εξαγόρασε και τυπικά το 34% των μετοχών της Mitsubishi, έναντι ποσού 2,2 δισ. δολαρίων. Αλλάζει πλέον εικόνα ο καταστατικός χάρτης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ισχυροποιώντας τον βραζιλιάνο μάνατζερ και καθιστώντας τον έναν από τους ισχυρότερους στην πλανήτη. Πριν τη συγκεκριμένη εξαγορά ο όμιλος ήταν τρίτος σε πωλήσεις, μπροστά από την General Motors παγκοσμίως και πίσω από τις Toyota και VW Group.

Carlos GhosnΣύμφωνα με ξένους αναλυτές η εξαγορά αυτή σημαίνει ότι οι Renault & Nissan θα προσφέρουν στη Mitsubishi τεχνολογία για ηλεκτρικά οχήματα, know how στις μικρές κατηγορίας όπως είναι τα Micra / Clio, αλλά και σχεδιαστικές λύσεις για μεγάλα SUV και πολυτελή οχήματα. Ακόμη θα προκύψει σημαντική οικονομία κλίμακας στις διάφορες προμήθειες, κάτι που έκανε με τον καλύτερο τρόπο πριν χρόνια ο Carlos Ghosn για τις Renault & Nissan. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Mitsubishi, εδώ και λίγο καιρό, είχε ζητήσει τη βοήθεια της Nissan προκειμένου να ξεπεραστεί το τεράστιο πρόβλημα το οποίο είχε σχέση με παραποιημένα αποτελέσματα κατανάλωσης των κινητήρων της. Για το θέμα αυτό που είχαν ενημερωθεί οι ιαπωνικές αρχές προέκυψαν βαρύτατες οικονομικές επιπτώσεις για την εταιρεία.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την εξαγορά του 34% της Mitsubishi, ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και πρόεδρος των εταιριών Carlos Ghosn, τόνισε ότι : ” θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ Nissan & Mitsubishi σε όλους τους τομείς, όπως κοινή χρήση εργοστασίων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας ακόμη και στο μάρκετινγκ, καλύτερες και πιο συμφέρουσες συμφωνίες με όλους τους προμηθευτές. Με τον τρόπο αυτό θα προκύψει σημαντικό όφελος στις οικονομίες κλίμακας για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.”

Στο σχετικό βίντεο παρακολουθείστε την ανακοίνωση του Carlos Ghosn σχετική με τη μεγάλη αυτή εξαγορά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO