spot_img

Ford WEC Japan

Σαν στο σπιτι τους στην Ιαπωνια

Ford GT 09Στην 1η και 2η θέση τερμάτισαν τα Ford GT της Ford Chip Ganassi Racing στον 6ωρο αγώνα αντοχής “6 Hours of Fuji” που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC). Νιώθοντας σαν στο σπίτι τους στην Ιαπωνία, τα δύο Ford GT έδωσαν σκληρή μάχη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στους πρόποδες του επιβλητικού Όρους Fuji, με τα αυτοκίνητα σε απόσταση αναπνοής κατά τη διάρκεια της εξάωρης οδήγησης με τέρμα γκάζι.

Είναι η πρώτη νίκη στο WEC για την ομάδα, με επικεφαλής τον George Howard-Chappell, ο οποίος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα φανταστικό αποτέλεσμα μετά από μια περίοδο ‘αγωνιστικής ξηρασίας’. Η κατάκτηση του 1-2 αποτελεί φόρο τιμής στη σκληρή δουλειά και των τεσσάρων οδηγών μας, της ομάδας και της στήριξης που λάβαμε από τη ομάδα της Ford σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα που μας εμψυχώνει και μας δίνει μεγάλη ώθηση στο πρωτάθλημα. Μπορούμε τώρα να βάλουμε πλώρη για τη Σαγκάη και το Μπαχρέιν ευελπιστώντας να επαναλάβουμε την επιτυχία.»Ford GT 01

Και τα δύο Ford GT ξεκίνησαν τον αγώνα από τη πρώτη σειρά της κατηγορίας GTE έχοντας πάρει pole position και δεύτερη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά τελικά ο Harry Tincknell με Ford GT πήρε κεφάλι στην εκκίνηση του εξάωρου αγώνα.

Μετά από μία καθαρή εκκίνηση τα Ford GT έτρεξαν σε παράταξη καθώς μεγάλωναν σταθερά τη διαφορά τους από τη Ferrari που βρισκόταν στην 3η θέση. Αφού πέρασε το πρώτο τρίωρο χωρίς προβλήματα, ο Tincknell χτυπήθηκε από μία GTE Am class Porsche, που προσωρινά έδωσε προβάδισμα στον Pla με το Ford GT. Αυτή και ένα μικρό τετακέ του Pla οδηγώντας το Νο 67 στα τελευταία στάδια του αγώνα, ήταν οι μοναδικές κρίσιμες στιγμές για την ομάδα. Ήταν μία εξάωρη, επίπονη οδήγηση με τέρμα γκάζι στο Ford GT 16δρόμο για την καρό σημαία και η Ford αναδείχτηκε πρώτη.

Έχοντας πάρει pole position στις κατατακτήριες δοκιμές, οι οδηγοί των Ford GT ήταν πανέτοιμοι για τον αγώνα αλλά το αποτέλεσμα κρίθηκε στην πρώτη στροφή. Απομένουν μόνο δύο αγώνες στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής 2016 της FIA: Η Σαγκάη και το Μπαχρέιν. Η Ford Chip Ganassi Racing θα συνεχίσει να μάχεται μέχρι την τελευταία καρό σημαία στο Μπαχρέιν.

Ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί ιστορικό γεγονός η νίκη της Ford στο LeMans, μετά από 50 χρόνια.

 

Στα συλλεκτικά videos που ακολουθούν:

Στο πρώτο παρουσιάζεται η ιστορική απόφαση της Ford να επιστρέψει στο LeMans όπου και κέρδισε.
Στο δεύτερο παρακολουθείστε το δρόμο για την επιστροφή αυτή.

Στο τρίτο απολαύστε την ιστορική νίκη της Ford μετά το 1966 στο LeMans.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO