spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣHyundai i30 N Project C

Hyundai i30 N Project C

Το i30 N Project C είναι μια χαμηλότερη και πιο επιθετική έκδοση της κορυφαίας έκδοσης 275hp του 5-θυρου i30 N. Θα διατεθεί μόνο σε ευρωπαίους πελάτες, αυστηρά 600 οχήματα.

Το Project C είναι το πρώτο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της μάρκας που ενισχύει την εμπειρία του i30 N με την «ελαφρότητα» του και τον ακόμα πιο ευαίσθητο χειρισμό – για περισσότερη ευχαρίστηση των πιο απαιτητικών οδηγών. Είναι 50 κιλά ελαφρύτερο, 6 χιλ. χαμηλότερο, πιο κοντά στο δρόμο και διαθέτει δυναμικό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, που ενθουσιάζει.

Εμπνευσμένο από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, το i30 N είναι το πρώτο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της Hyundai Motor με το σήμα N και έκανε το ντεμπούτο του το 2017 απολαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και πολλά βραβεία. Βασισμένο στο 5-θυρο i30, αναπτύχθηκε για να προσφέρει συγκινήσεις και ευχαρίστηση στην καθημερινότητα των χρηστών τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα.

i30N_Project C_03

Οι μοναδικές προδιαγραφές του i30 N Project C περιλαμβάνουν αρκετά επιμέρους τμήματα ενισχυμένα με ανθρακονήματα (CFRP). Το εμπρός splitter, ο διαχύτης αέρα στο πίσω μέρος, το καπό και το μαρσπιέ με την σήμανση Ν είναι όλα κατασκευασμένα από CFRP, καθιστώντας το μοντέλο όχι μόνο πιο ελαφρύ αλλά και πιο σφιχτό στην άσφαλτο ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στο μεταξύ, οι αεροδυναμικές πινελιές που διαθέτη ψηλά και χαμηλά το Project C συμβάλλουν επίσης σε μια σαφέστερα πιο γρήγορη, αλλά σταθερή οδήγηση.

Γιατί ειδικά το γράμμα «C»; Αρχικά συμβολίζει την “Area C” υψηλών επιδόσεων στην πίστα του Namyang R & D της Hyundai, όπου αποτελεί τη γενέτειρα του Ν. Στη συνέχεια, το Project C διαθέτει επιμέρους τμήματα ενισχυμένα με ανθρακονήματα (Carbon fibre – CFRP) που αποτελεί την πρώτη εφαρμογή της Hyundai και τέλος μειωμένο κέντρο βάρους (Center of gravity), ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν ότι εστιάζουμε στην απόδοση χωρίς να θυσιάζουμε τη δυναμική. Αυτά τα τρία Cs συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αυτό το συγκλονιστικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

i30N_Project C_04

Με το i30 N Project C, η Hyundai δεν έκανε συμβιβασμούς προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις ήδη υψηλές επιδόσεις του i30 N. Οι 19 ιντσών σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της OZ συμμετέχουν σημαντικά στη μείωση του βάρους, όντας 22 κιλά ελαφρύτερες.

Χρησιμοποιώντας CFRP το καπό είναι ελαφρύτερο κατά 7,2 κιλά και τα δύο πλαϊνά σπόϊλερ κατά 499 γραμμάρια το καθένα, το εμπρός splitter είναι πιο βαρύ κατά 240 γραμμάρια, ο νέος σχεδίασης πίσω διαχύτης είναι ελαφρύτερος κατά 386 γραμμάρια και τα καθίσματα της Sabelt με CFRP είναι ελαφρύτερα 7,5 κιλά το καθένα. Τα καθίσματα Sabelt προσφέρουν επίσης στον οδηγό και τον συνοδηγό άριστη πλευρική στήριξη και στήριξη των ώμων σε μια βελτιωμένη θέση με γνώμονα τις οδηγικές επιδόσεις.

Η ισχύς παραμένει 275 PS και η ροπή υπερβαίνει τα 378 Nm όπως και το i30 N υψηλών επιδόσεων, ενώ το μειωμένο βάρος ενίσχυσε την αμεσότητα του i30 N Project C.

i30N_Project C_05

“Το τιμόνι και η ανάρτηση στο i30 N Project C θεωρούνται σημεία αναφοράς για τους πιο ενθουσιώδεις οδηγούς του i30 N” δήλωσε ο κ. Alexander Eichler, Head του High Performance Vehicle Test και Development στο Technical Center της Hyundai Motor Europe.

Το i30 N Project C είναι 6 χιλιοστά πιο κοντά στο δρόμο και το κέντρου βάρους 8,8 χιλιοστά χαμηλότερα – χάρη στην τοποθέτηση πιο χαμηλών και σφιχτών ελατηρίων μεγαλύτερης ακαμψίας μαζί με αμορτισέρ. Παράλληλα, οι αρθρώσεις στους πίσω τροχούς είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο αντί ατσάλι και εξασφαλίζουν μείωση του βάρους κατά 4,66 κιλά. Επιπρόσθετα, όλοι οι τρόποι οδήγησης έχουν επαναπρογραμματισθεί ειδικά για το Project C και οι δύο τρόποι οδήγησης Sport και N δίνουν στους οδηγούς μεγαλύτερη άμεση απόκριση και ακόμη πιο fun-to-drive αυτοκίνητο.

i30N_Project C_06

Το εσωτερικό του Project C διαθέτει επένδυση Alcantara γύρω από το τιμόνι, το χειρόφρενο και το μοχλό ταχυτήτων. Κάποιες από τις αλλαγές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίζονται στον μοχλό ταχυτήτων από αλουμίνιο που μοιάζει με έμβολο κινητήρα και συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την σχεδίαση, εφαρμόζει τέλεια στο χέρι για σύντομες και ακριβείς αλλαγές, στις σκούρες πορτοκαλί ζώνες ασφαλείας και τις ραφές των νέων καθισμάτων Sabelt καθώς και την αριθμημένη πλακέτα xx/600 της limited edition στην επένδυση του ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός κυριαρχείται από το σκούρο ματ γκρί χρώμα, με όλα τα τμήματα CFRP να παρουσιάζουν την πολυπόθητη πλέξη των ανθρακονημάτων σε υψηλή στιλπνότητα. Με το Project C η Hyundai πιέζει τα όρια του i30 N, προσφέροντας μια εντελώς νέα εμπειρία καθώς και μια καθαρά δυναμική ικανοποίηση. Το νέο μοντέλο θα διαθέσει αυστηρά 600 οχήματα και η διάθεσή τους θα ξεκινήσει σε επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο έτος.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO