spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣAudi AI TRAIL quattro

Audi AI TRAIL quattro

Αποκαλύφθηκε στη Φρανκφούρτη και αποτελεί το μέλλον της Audi. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, είναι quattro. Το τετραθέσιο Audi AI: TRAIL quattro συνδυάζει την ικανότητα για αυτόματη οδήγηση με εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου. Το γυαλί που περιβάλλει την καμπίνα εκτείνεται μέχρι το επίπεδο του εδάφους, παρέχοντας ασυναγώνιστη ορατότητα.

Audi all terrain EV_03

Με εξωτερικό μήκος 4,15 μέτρα και πλάτος 2,15 μέτρων, το ύψος της οροφής είναι 1,67 μ. και οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών με ελαστικά 850 mm υποδεικνύουν τις εξαιρετικές ικανότητες εκτός οδού του οχήματος. Με  απόσταση από το έδαφος  34 εκατ.  μπορεί να περάσει από το νερό με βάθος μεγαλύτερο από το μισό μέτρο.

Audi all terrain EV_04

Η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει αυτονομία από 400 έως 500 χλμ.  σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους ή εύκολο έδαφος εκτός δρόμου (σύμφωνα με το WLTP). Σε ανώμαλο έδαφος, όπου η σχεδόν συνεχώς αυξημένη ολίσθηση τροχών σημαίνει ότι η κατανάλωση ενέργειας είναι υψηλότερη, το όριο εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό με 250 χλμ.

Audi all terrain EV_05

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές, το όχημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ/ώρα.

Όσον αφορά την κίνηση, το Audi AI: TRAIL είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες εγκατεστημένους κοντά στους τροχούς, καθένας από τους οποίους κινεί απευθείας έναν τροχό. Όπως είναι χαρακτηριστικό για την Audi, το off-roader είναι επομένως ένα πραγματικό quattro. Η μέγιστη απόδοση του συστήματος είναι 402 ίπποι και η μέγιστη ροπή είναι 1.000 Nm.

Audi all terrain EV_06

Τα ηλεκτρονικά συντονίζουν τη σταθερότητα οδήγησης και την πρόσφυση. Εάν μπορεί να αποφευχθεί η ολίσθηση που καταναλώνει ενέργεια, μειώνει την παροχή ροπής στον επηρεαζόμενο τροχό. Ωστόσο, σε καταστάσεις όπου η ολίσθηση είναι χρήσιμη, όπως σε δρόμους χαμηλής πρόσφυσης, το σύστημα το επιτρέπει αυτόματα. Τα μεγάλα ποσά της εφεδρικής ισχύος του AI: TRAIL του επιτρέπουν να κατακτά δύσκολες εκτάσεις ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες-με αυτοπεποίθηση, με ασφάλεια και πάντα χωρίς εκπομπές.

Audi all terrain EV_07

Σε βραχώδες έδαφος, η αρχιτεκτονική του παρέχει άφθονη ευελιξία, χωρίς η μονάδα μπαταρίας που είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα να έρχεται σε επαφή με το έδαφος. Με το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης διατεταγμένο γύρω από τους άξονες και την μπαταρία στο πάτωμα, δεν υπάρχει ανάγκη για προεξέχοντα τμήματα ή χωριστά εξαρτήματα για τον κινητήρα ή τις μπαταρίες. Ζυγίζει δε, μόλις 1.750 κιλά παρά τη μεγάλη μπαταρία.

Audi all terrain EV_08

Διαθέτει περιμετρική ορατότητα σε στυλ ελικοπτέρου, παραπέμποντας σε πιλοτήριο ελικοπτέρου. Οι επιβάτες έχουν ανεμπόδιστη θέα του δρόμου ή του μονοπατιού τόσο μπροστά όσο και προς τα πλάγια.

Audi all terrain EV_09

Η εξελιγμένη του ανάρτηση εξασφαλίζει ασφαλή σταθερότητα στην οδήγηση. Ο ειδικός σχεδιασμός των ελαστικών γίνεται προφανής με την πρώτη ματιά, καθώς το προφίλ φαίνεται να τραβιέται μέχρι τα πλευρικά τοιχώματα των υψηλών ελαστικών. Ωστόσο, πίσω από αυτό βρίσκεται μια δομή υποστηρικτικών στηριγμάτων, τα οποία είναι ενσωματωμένα στα πέλματα. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στα ίδια τα ελαστικά – πέραν των αμορτισέρ  – να συνεισφέρουν περαιτέρω 60 ​​χιλιοστά της διαδρομής ανάρτησης. Εκτός από τη βελτιωμένη ικανότητα εκτός δρόμου, αυτό παρέχει στους επιβάτες μια τεράστια πρόσθετη άνεση. Τα ελαστικά διαθέτουν επίσης μεταβλητή, ρυθμιζόμενη από τον αισθητήρα ρύθμιση της πίεσης του αέρα.

Audi all terrain EV_10

Το εσωτερικό του Audi AI: TRAIL είναι ευρύχωρο και έχει λίγα ορατά στοιχεία ελέγχου. Υπάρχουν δύο άνετα καθίσματα στην πρώτη σειρά, και τα δύο εξοπλισμένα με ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων. Υπάρχει χώρος αποθήκευσης μεταξύ των καθισμάτων και επίσης κάτω από το παρμπρίζ.

Audi all terrain EV_11

 Αντί των συμβατικών προβολέων, οι αυτόνομες πηγές φωτός κάτω από τις κολόνες Α και μπορούν να φωτίζουν τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα. Αυτά τα στοιχεία LED είναι ρυθμιζόμενα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εσωτερικός φωτισμός καθώς και για φωτισμό της διαδρομής του οχήματος. Το πίσω φως λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Audi all terrain EV_12

Εφοδιασμένο και με δύο drones, μπορούν επίσης να φωτίζουν τη γύρω περιοχή από τη θέση τους στην οροφή. Για παράδειγμα, όταν οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα πικνίκ δίπλα στο όχημα, ,μπορούν επίσης να φωτίζουν το εσωτερικό μέσω της διάφανης πανοραμικής οροφής.

Τα drones, τα οποία συντονίζονται πλήρως αυτόματα από το AI: TRAIL, συνήθως πετούν σε ζεύγη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν επίσης να παρέχουν πρόσθετη ένταση φωτός ή να φωτίζουν την περιοχή γύρω από το όχημα, συγκεντρώνοντας ομάδες έως και πέντε drones.

Audi all terrain EV_13

Το Audi AI συνδυάζει τη νοημοσύνη του οχήματος, η οποία καθιστά την αυτοματοποιημένη οδήγηση δυνατή. Δηλαδή είναι αυτόνομο κατηγορίας 4.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO