spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣFormula1 Hungaroring

Formula1 Hungaroring

Ο Lewis Hamilton και ο Max Verstappen μας πρόσφεραν ένα πρώτης τάξεως θέαμα, εν μέσω καλοκαιριού! Οι αμφίρροπες μάχες που έδωσαν μεταξύ τους, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, λίγο πριν από τις θερινές τους διακοπές, μας έκαναν να θυμηθύμε κάτι από την χαμένη αίγλη παλαιοτέρων Γκραν πρί που έλαβαν χώρα στην πίστα του Hungaroring. Νικητής στέφθηκε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 Λιούις Χάμιλτον ο οποίος στην κυριολεξία πυρπόλησε τον Ολλανδό Max Verstappen εκεί που όλα έδειχναν πως θα μπορούσε να φύγει νικητής από την Ουγγαρία. Μετά από την πρωτοφανή απογοητευτική του εμφάνιση, ο Hamilton επανήλθε με τον δικό του τρόπο μοιράζοντας χαμόγελα σε όλους τους οπαδούς της Mercedes, εν αντιθέσει με τον ομόσταυλό του Valtery Bottas, που έδειξε πως βρίσκεται αρκετά μακριά από «την μεγάλη νίκη»!

06

Ο Hamilton ακολούθησε κατά γράμμα την έξυπνη και αποτελεσματική ,έτσι όπως εξελίχθηκε, στρατηγική της  Mercedes master stroke. Παρόλο που κατά την διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, τα μονοθέσιο του Lewis συνάντησε προβλήματα με το σύστημα των φρένων, εν τούτοις κατάφερε να οδηγήσει στο όριο για περισσότερο από 41 γύρους, και στο τέλος να πάρει την νίκη, από έναν πολύ καλό  Verstappen, που και πάλι έβαλε τα γυαλιά, σε όσους αμφισβήτησαν τις ικανότητές του! Αυτή ήταν η 8η νίκη του Hamilton στην φετινή σαιζόν, και η 7η στο Ουγγρικό GP. Τώρα πλέον προηγείται στην γενική κατάταξη με 81 βαθμούς, και ίσως να ονειρεύεται πλέον, πως μπορεί να είναι αυτός που θα καταρρίψει το ρεκόρ που κατέχει ο Michael Schumacher, με 10 νίκες στην σαιζόν.

04

Μεγάλος χαμένος του Grand Prix της Ουγγαρίας, ήταν ο Max Verstappen, που φάνηκε πως έλεγχε τον αγώνα από το ξεκίνημά του. Αλλά όπως παραδέχτηκε ο επικεφαλής της ομάδας της Red bull, Christian Horner, “δεν ήταν αρκετά γρήγορος για να συγκρατήσει τον άπιαστο Hamilton, και μία Mercedes  που δεν έκανε λάθη»! Παρ όλα αυτά ο ιπτάμενος Ολλανδός βρίσκεται σε νικηφόρα πορεία καθώς τόσο η 2η θέση που κέρδισε όσον και το σημείο μπόνους για τον ταχύτερο γύρο, τον αναδεικνύει σε κορυφαίο πιλότο στα τέσσερα τελευταία GP. Προσωπικά σαν Παντελής πιστεύω πως εάν στα χέρια του οδηγούσε κάποιο από τα υπεραυτοκίνητα της Ferrari ή της Mercedes, η εξέλιξη της κόντρα του με τον Lewis θα είχε άλλο αποτέλεσμα! Πολύ καλή κατάταξη πέτυχε και ο έτερος του ολλανδού, Pierre Gasly, ο οποίος αγωνίζεται μαχητικά και μαζεύει πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα του, επιτυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία όμως απέχουν πολύ από τα αποτελέσματα που φέρνει ο Verstappen. 

05

Καλό αγώνα είχαμε και από τον ισπανό Carlos Sainz της McLaren, που οδήγησε στο όριο και χωρίς δισταγμό το μονοθέσιό του τερματίζοντας στην Πέμπτη θέση, όπου μαζί με τον επίσης καλό τερματισμό του φίλου και συναθλητή του στην ομάδα Lando Norris, η McLaren πανηγύρισε μια ακόμη επιτυχία της.

Στην ομάδα της scuderia Ferrari, φάνηκε ποιος κάνει κουμάντο! Σίγουρα θα ακούστηκε κάπως στα αυτιά του «άκρως» υπάκουου, Leclerc «έρχεται ο Sebastian πίσω σου»! Υποδειγματικά και με σεβασμό ο «νέος», έδωσε την θέση του στον vettel που ανέβηκε στην Τρίτη θέση του βάθρου, παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς για αυτόν και την ομάδα του!

02

Οι πιλότοι της F1 θα πάνε στα μπάνια, καθώς έχουμε διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι τέλος Αυγούστου, όπου και θα ξαναδούμε αγωνιστική δραστηριότητα!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO