spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΜη σκοτώνετε τα παιδιά στο αυτοκίνητο

Μη σκοτώνετε τα παιδιά στο αυτοκίνητο

Επιτέλους!

Αρχίζει να λειτουργεί κάτι για τους καπνιστές οδηγούς γονείς – δολοφόνους!

smoking in var_03

Δρομολογείται σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας και τον νέο ΚΟΚ, η προστασία των ανήλικων παιδιών από καπνιστές γονείς οι οποίοι έχουν τη συνήθεια να καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο,  προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα συους οδηγούς αυτοκινήτων οι οποίοι  καπνίζουν. Ταυτόχρονα τα πρόστιμα για την καταστρεπτική αυτή συνήθεια γίνονται υπέρογκα, ιδιαίτερα εάν στο αυτοκίνητο μεταφέρεται ανήλικο παιδί έως την ηλικία των 12 ετών.

Το πρόστιμο θα φτάνει τα 1.500 ευρώ και ταυτόχρονα προβλέπεται και αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα. Σε αυτές τις ποινές συμπεριλαμβάνονται  οι οδηγοί των ταξί, των λεωφορείων αλλά και των ΙΧ αυτοκινήτων.

smoking in var_04

 Υπουργείο στοχεύει στο να βάλει ένα τέλος στη συνήθεια οδηγών οι οποίοι καπνίζουν και οδηγούς ταυτόχρονα. Και οι προβλεπόμενες ποινές είναι ανάλογες.

Με βάση τη συγκεκριμένη εγκύκλιο το κάπνισμα θα απαγορεύεται σε κάθε είδους μέσα μαζικής μεταφοράς,  συμπεριλαμβανομένων και των επιβατηγών, στα  δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα  με μετρητή (ταξί) και αγοραία, αλλά και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

smoking in var_05

Για παράβαση αυτή όταν στην καμπίνα των επιβατών βρίσκονται ανήλικοι κάτω των 12 ετών, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει,  ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στις 3.000 ευρώ, όταν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Επιπλέον, στους οδηγούς που παραβαίνουν τους κανόνες αυτούς  θα επιβάλλεται και αφαίρεση της άδειας ικανότητος οδήγησης για ένα μήνα, έστω και αν δεν διέπραξε ο ίδιος την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

smoking in var_06

Από την απαγόρευση αυτή του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους και σε αυτοκίνητα, δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς και τα πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

Τουλάχιστον, πέρα από αντικαπνιστικός αυτός ο νόμος, προστατεύει τα ανήλικα παιδιά, οι γονείς των οποίων έχουν τη συνήθεια να καπνίζουν την ώρα που έχουν μαζί τα παιδιά τους.

smoking in var_07

Να ευχόμαστε να πετύχει αυτή η προσπάθεια, μιας και παραμένουμε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. η οποία δεν εφαρμόζει αντικαπνιστικό νόμο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO