spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΜε κορυφαία ασφάλεια το VW T-Cross

Με κορυφαία ασφάλεια το VW T-Cross

 Το νέο Volkswagen T-Cross ξεχώρισε στα πρόσφατα αποτελέσματα δοκιμών που ανακοίνωσε ο Euro NCAP για τη συνολική ασφάλεια που προσφέρει

Το νέο compact SUV σημείωσε επίδοση άνω του 80% και στις τέσσερις επιμέρους κατηγορίες στις οποίες αξιολογεί τα νέα μοντέλα ο Euro NCAP, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο.

VW T Cross_03

Το T-Cross απέσπασε με χαρακτηριστική άνεση τα πέντε αστέρια για τη συνολική ασφάλεια που προσφέρει, διαθέτοντας στο βασικό του εξοπλισμό πληθώρα συστημάτων ασφάλειας που συμπληρώνουν ιδανικά τη μελετημένη και ιδιαίτερα στιβαρή κατασκευή του.

VW T Cross_04

Στις τελευταίες δοκιμές του Euro NCAP, το νέο Volkswagen T-Cross πέτυχε κάτι πραγματικά μοναδικό: σημείωσε επίδοση άνω του 80% σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες στις οποίες εξετάζει ο ανεξάρτητος οργανισμός τα νέα μοντέλα. Συγκεκριμένα, σημείωσε 97% στην ασφάλεια ενηλίκων, 86% σε αυτήν των παιδιών, 81% στους εκτός αυτοκινήτου χρήστες του δρόμου (πεζούς, δικυκλιστές κλπ.) και 80% στα συστήματα ασφάλειας που ανήκουν στο βασικό του εξοπλισμό.

VW T Cross_05

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα μοντέλα που τα τελευταία 3 χρόνια αναδείχθηκαν ως Best in Class από τον Euro NCAP για την ασφάλεια που προσφέρουν, μόνο ένα είχε πετύχει ξανά κάτι τέτοιο και αυτό ήταν το Volkswagen Arteon, δείγμα της σημασίας που δίνει η Volkswagen στην ασφάλεια που προσφέρουν τα μοντέλα της!

Δείτε το video του Euro NCAP Crash Test VW T-Cross

Με αυτήν την αφορμή, ο Rolf Bergmann, ειδικός της Volkswagen σε θέματα ασφάλειας,  σχολίασε σχετικά: «ένα καινούργιο μοντέλο πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νομοθέτης και στην Ευρώπη έχουμε πολλές αυστηρές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη. Με την επίδοσή του αυτή το νέο T-Cross, ίσως το πιο πλήρες αυτοκίνητο σε συστήματα ασφάλειας στο βασικό εξοπλισμό όχι μόνο στην κατηγορία του αλλά συγκρινόμενο και με μεγαλύτερα μοντέλα, αποδεικνύει ότι ένα compact SUV μπορεί να είναι εντυπωσιακά ασφαλές».

VW T Cross_06

Και συνέχισε: «Στη Volkswagen, δημιουργούμε αυτοκίνητα που ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτήσεις του Euro NCAP, με ιστορία 20 και πλέον χρόνων, με χιλιάδες δοκιμές και πολύ αυστηρά κριτήρια. Δεν είναι τόσο τα πέντε αστέρια που κέρδισε το T-Cross, όσο η εξαιρετική  επίδοση σε κάθε επιμέρους κατηγορία. Η ασφάλεια των επιβατών στο νέο T-Cross, είτε αυτοί είναι ενήλικες είτε παιδιά απέσπασε κορυφαία βαθμολογία, τόσο κρίνοντας τη δομική ακαμψία  του αυτοκινήτου όσο και τα διάφορα συστήματα που βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει δυσάρεστες ή επικίνδυνες καταστάσεις. Αντίστοιχα εξαιρετική ήταν  και η βαθμολογία που αφορά τη συμπεριφορά του μοντέλου σε πεζούς και δικυκλιστές όσο και στα συστήματα ασφάλειας που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του νέου αυτοκινήτου.»

VW T Cross_07

Ολοκληρώνοντας, ο Rolf Bergmann μοιράζεται ένα μικρό μυστικό για το T-Cross: «ήδη από τα πρώτα σχέδια των μηχανικών και τις προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γνωρίζαμε ότι δημιουργούμε ένα compact SUV που θα παρέχει κορυφαία ασφάλεια. Αυτό το απέδειξαν και οι δικές μας δοκιμές με ανδρείκελα, πριν το αυτοκίνητο κυκλοφορήσει καν στο δρόμο. Οι δοκιμές του Euro NCAP με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα απλά επισφραγίζουν και επίσημα την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει το νέο μας μοντέλο».

Το νέο T-Cross διατίθεται με πολύ πλούσιο  εξοπλισμό ήδη στην εισαγωγική του έκδοση Life και προτεινόμενη τιμή λιανικής από 17.400 €.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO