Ειδήσεις Auto

Ξαναγράφεται η ιστορία

Ένα από τα πιο επιθετικά σχέδια της Rolls Royce, το Phantom I Aerodynamic Coupe ήταν πράγματι μια επανάσταση για την εποχή του. Σχεδιασμένο από το Jonckheere Works στο Βέλγιο το 1935, αυτή η μαύρη ομορφιά καταστράφηκε, δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Τώρα ο σχεδιαστής Ugur Sahin μιας εταιρείας κατασκευής λεωφορείων, έχει αναλάβει να "επαναφέρει" στη ζωή το εκπληκτικό αυτό αυτοκίνητο.

Rolls-Royce_ 03

Για μερικούς είναι γνωστό και ως "Rolls-Royce Round Door". Η πρότασή του ακολουθεί με απόλυτο σεβασμό την αρχική σχεδίαση, αλλά οι προσωπικές του επεμβάσεις αφορούν  το μπροστινό φτερό και στο πίσω τμήμα.

Οι συζητήσεις  για τη δημιουργία ενός τέτοιου αυτοκινήτουέχουν ήδη ξεκινήσει με βάση το πρωτότυπο. Με την τεχνολογία να καλπάζει, οι ειδικοί θα πρέπει να συνδυάσουν τα σημερινά τεχνολογικά επιτεύγματα, με την αντοχή της σχεδίασης αυτής στο χρόνο.

Δείτε το video του Rolls Royce Jonckheere II Aerodynamic Coupe

Ο κύριος στόχος αυτού του σχεδίου ήταν να ερμηνεύσει με απόλυτο σεβασμό την  αρχική  Rolls Royce Jonckheere Aerodynamic Coupe I, η οποία αναπτύχθηκε στο Βέλγιο από τον Henri Jonckheere και το γιο του Joseph Jonckheere το 1935. Δυστυχώς το" Jonckheere Works "καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και δεν σώθηκαν ούτε τα αρχεία.

Rolls-Royce_ 04

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει τις διαχρονικές πτυχές της αυτοκινητοβιομηχανίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε ένα άτομο ακόμα και μετά από 77 χρόνια. Το νέο σχέδιο δημιουργήθηκε πολύ  προσεκτικά μαζί με ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο μυαλό. "Σεβασμός".

Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να ερμηνεύσουν εκ νέου κάτι από το παρελθόν, κάτι που έχει ένα πολύ επιβλητικό και εντυπωσιακό χαρακτήρα, όπως το αρχικό αυτοκίνητο, σε ένα μοντέρνο σχήμα χωρίς να χάνει την ουσία του.

Rolls-Royce_ 05

Πολλά πράγματα όπως οι αναλογίες του και οι γραμμές του, η εντύπωση που δίνουν κάποια σχήματα, είναι πολύ απαραίτητα προκειμένου να επανασυνδεθεί στο νέο σχεδιασμό. Διατηρήθηκε όμως το αρχικό DNA, εισάγοντας ταυτόχρονα σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία όμως παραμένουν συνεπή με το ένδοξο παρελθόν. Και το γεγονός αυτό είναι πάντα ένα πολύ δύσκολο έργο για κάθε σχεδιαστή.

Rolls-Royce_ 06

Ήταν σημαντικό να αποφευχθεί η δημιουργία ενός υπερβολικά σύγχρονου σχεδίου, αλλάζοντας πάρα πολύ τις αρχικές αναλογίες, προσθέτοντας και αλλάζοντας στοιχεία με κάποιο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ξεπερασμένης εντύπωσης.

Rolls-Royce_ 07

Με αυτά τα χαρακτηριστικά στοιχεία, οι νέοι σχεδιαστές έχουν σκεφτεί να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο το οποίο θα αντικατοπτρίζει τον εξαιρετικά πολύπλοκο χαρακτήρα του, ο οποίος θα εντυπωσιάζει μεν , χωρίς να χρειάζεται όμως να προστεθούν υπερβολικά περίπλοκα στοιχεία και περιττές προσθήκες.

Rolls-Royce_ 08

Εξαιρετικά τολμηρό, το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο ακολουθεί τις γραμμές του 1935, του Rolls-Royce Round Door. Ακόμη παραμένει άγνωστο αν και πότε θα περάσει στην παραγωγή.

Rolls-Royce_ 09

Σίγουρο είναι δε, πως αν περάσει στην παραγωγή, όλο και κάποιοι πλούσιοι νοσταλγοί του παρελθόντος θα το επιλέξουν για τις πολύ προσωπικές μετακινήσεις τους ή για τη συλλογή τους.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok