spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣNiki Lauda - Το θάρρος του ήταν παράδειγμα για όλους

Niki Lauda – Το θάρρος του ήταν παράδειγμα για όλους

«Το θάρρος του ήταν ένα παράδειγμα για όλους μας»

Ο Niki Lauda, ο τρεις φορές πρωταθλητής F1, πέθανε σε ηλικία 70.

Ο πρώην οδηγός αγώνων “πέθανε ειρηνικά”, δήλωσε τη Δευτέρα σε  δήλωση της η Αυστριακή Υπηρεσία Τύπου.

Niki Lauda_ 03

Η συγκίνηση είναι παγκόσμια και οι δηλώσεις πολλές για τον οδηγό που ονομάστηκε “μύθος”. Ένας πιλότος της Φόρμουλα 1 που έδωσε ραντεβού με τον θάνατο και τον ξεγέλασε κυριολεκτικά.

Niki Lauda_ 04

 

Ο βρετανικός οδηγός Jenson Button

Στο tweeted: “Ένας θρύλος μας έχει αφήσει. Ξεκουράσου εν ειρήνη Νίκη.”

Niki Lauda_ 05

Η οικογένειά του σε δήλωσή της ανέφερε: “Οι μοναδικές του επιτυχίες ως αθλητής και επιχειρηματίας είναι και παραμένουν αξέχαστες. Η συνεχής του προσπάθειά, η τόλμη του και το θάρρος του παραμένουν ένα παράδειγμα και πρότυπο για όλους μας. Μακριά από τα δημόσια βλέμματα, ήταν ένας αγαπημένος γεμάτος φροντίδα σύζυγος, πατέρας και παππούς. “

Niki Lauda_ 06

Η Lauda air ανέφερε με tweeted: “Για πάντα στην καρδιά μας, για πάντα αφοσιωμένοι στην ιστορία σου. Ο χώρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού σήμερα θρηνεί την τεράστια  απώλεια ενός πραγματικού μύθου”.

Niki Lauda_ 07

Η ομάδα McLaren της Formula One δήλωσε: “Όλοι στη McLaren είναι βαθιά λυπημένοι που μαθαίνουν ότι ο φίλος μας, ο συνάδελφος και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 του 1984, Niki Lauda  , έχει χαθεί. «Ο Νίκι θα είναι πάντα στην καρδιά μας και θα εκπροσωπεί την ιστορία μας».

Niki Lauda_ 08

Η Lauda γλύτωσε από την αγκαλιά του θανάτου το 1976, όταν η Ferrari χτύπησε  στο Nurburgring στη Γερμανία. Έκανε μια θαυματουργή ανάκαμψη παρά τα φρικτά εγκαύματα και τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα με τον  James Hunt πρώτο. Η αντιπαλότητα μεταξύ του ζευγαριού αυτού αργότερα έγινε ταινία με πρωταγωνιστές τους Daniel Bruhl ως Lauda και Chris Hemsworth ως Hunt.

Niki Lauda_ 09

Formula 1

Rest in peace Niki Lauda.

Niki Lauda_ 10

 

Max Verstappen

Για πάντα θα είσαι στις καρδιές μας, για πάντα αθάνατος στην ιστορία του αυτοκινήτου. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σήμερα θρηνεί την απώλεια ενός πραγματικού μύθου. Οι σκέψεις όλων μας στη F1 είναι με τους φίλους και την οικογένειά του.

Niki Lauda_ 11

Scuderia Ferrari

Όλοι στη Ferrari είναι βαθιά λυπημένοι για τα νέα του θανάτου του αγαπημένου μας φίλου Niki Lauda. Κέρδισε μαζί μας δύο από τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματά του και θα είναι πάντα στην καρδιά μας και σε όλους τους οπαδούς της Ferrari. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας σε όλη την οικογένεια και τους φίλους του.

Niki Lauda_ 12

Romain Grosjean

R.I.P Niki Lauda
A legend is gone #legend #sad #F1 Ένας θρύλος έχει φύγει #legend #sad # F1.

Niki Lauda_ 13

Johnny Herbert

Μια πραγματική απώλεια για τον χώρο μας και μια τεράστια απώλεια στην καρδιά μας. Με θάρος, με κουβεντούλα και με εξαιρετικά αστεία. Τα ζούσαμε στο paddock @ F1, αλλά ο θρύλος του Niki Lauda θα ζει εκεί, επειδή ήταν  ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Ευχαριστώ για όλες τις υπέροχες αναμνήσεις.

Niki Lauda_ 14

AC Milan

Ciao Niki, Leggenda della Formula Uno. Abbiamo corso tutti con te, fino all’ultima curva Τα συλλυπητήριά μας για τον τριπλό παγκόσμιο πρωταθλητή με τις Ferrari και MCLaren.

Niki Lauda_ 15

Damon Hill

Αντίο Niki. Μας έδωσες  όλα τα σπουδαία μαθήματα ζωής.

Niki Lauda_ 16

Το 1979 άφησε τη φόρμουλα, προκειμένου να επικεντρωθεί στην ίδρυση της αεροπορικής του εταιρείας Lauda Air. Σύντομα επέστρεψε στους αγώνες μετά από την πρόταση της McLaren, κερδίζοντας το πρωτάθλημα των οδηγών της F1 για τρίτη φορά το 1984, πριν αποσυρθεί.

Η Lauda ίδρυσε μια νέα αεροπορική εταιρεία, τη Niki, το 2003. Στα επόμενα χρόνια, υπηρέτησε ως μη εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας της Mercedes και δημιούργησε  στενό δεσμό με τον Lewis Hamilton, ο οποίος προσχώρησε στην ομάδα το 2013.

Niki Lauda_ 17

Τα τελευταία χρόνια ο Lauda υποβλήθηκε δύο φορές σε μεταμόσχευση νεφρού, λαμβάνοντας ένα όργανο δωρεά από τον αδελφό του το 1997 και έναν νεφρό που δόθηκε από φίλη του το 2005.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης.

Niki Lauda_ 18

 

Βγήκε από το νοσοκομείο σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα,  αλλά επέστρεψε και πάλι τον Ιανουάριο με σοβαρή γρίπη. Ο γιατρός που πραγματοποίησε τη μεταμόσχευση Walter Klepetko επιβεβαίωσε το θάνατό του νωρίς το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το Associated Press.

Η ζούσε με τη δεύτερη γυναίκα του Birgit, και τα παιδιά του, Max, Mia, Mathias, Lukas και Christoph.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO