spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΠέθανε ο Νίκι Λάουντα!

Πέθανε ο Νίκι Λάουντα!

Ο  κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θρηνεί τον χαμό του μεγάλου Αυστριακού πιλότου της F1 Νiki Laouda, ενός ανθρώπου που η πορεία της ζωής του πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα, δοκιμασίες, αλλά και μεγάλες στιγμές τις οποίες έζησε μαζί του ολόκληρη η γή! 

Τα ξημερώματα της Τρίτης 21 -5- 2019 ο μεγάλος πιλότος και δάσκαλος της Formoula1 άφησε την τελευταία πνοή της ζωής του σε νοσοκομείο της Αυστρίας, καθώς είχε μεταβεί για διαδικασία αιμοκάθαρσης, αλλά όπως φαίνεται ο οργανισμός του δεν άντεξε να δεχτεί την 3ή κατά σειρά μεταμόσχευση νεφρού, μετά από αυτές που έκανε το 1997 και το 2005.

Ο Niki Laouda ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της F1, ως ένας αγωνιστής που δεν τα παρατούσε εύκολα, παρά έδινε την μάχη μέσα στον αγώνα μέχρι να πέσει η καρό σημαία! Κατέκτησε 3 παγκόσμια πρωταθλήματα με την ομάδα της scuderia Ferrari, τότε που οι πιλότοι έκαναν απίστευτα πράγματα οδηγώντας μονοθέσια χωρίς DRS και ABS. Η ατυχέστερη στιγμή της καριέρας του ήταν το φοβερό ατύχημα που έλαβε χώρα το 1976 στην πίστα του Νίρμπουγκρινγκ, όταν το αυτοκίνητό του έπιασε φωτιά, κι ίδιος κόντεψε να καεί, εξαιτίας των εγκαυμάτων που υπέστη στο κεφάλι, τα οποία, όμως, θεραπεύτηκαν με μεταμοσχεύσεις και πολύ θάρρος και υπομονή που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Η πορεία του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καταγράφεται ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς έχει βάλει το δικό του βασικό λιθαράκι στον κόσμο του Μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος θα στερηθεί τόσο τις υπηρεσίες του, όσο και τις υπηρεσίες του!
Καλό ταξίδι Niki!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO