spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΜε ισχύ 620ps και χώρο αποσκευών 570 λίτρων

Με ισχύ 620ps και χώρο αποσκευών 570 λίτρων

Η McLaren επαναπροσδιορίζει τους κανόνες των  Grand Touring με ένα μοναδικό νέο αυτοκίνητο για το κοινό της McLaren. Το νέο GT προσφέρει τα κλασικά χαρακτηριστικά των Grand Tourer , αλλά είναι ελαφρύτερο, γρηγορότερο, πιο συναρπαστικό και πιο εύχρηστο.

New McLaren GT_ 03

Τα σπουδαία νέα είναι ότι πρόκειται μάλλον για την πρώτη McLaren η οποία διαθέτει τόσο μεγάλο χώρο αποσκευών. Η συνολική χωρητικότητα φτάνει τα 570 λίτρα, με χώρο για τσάντες αλλά και για εξοπλισμό γκολφ ή σκι.

Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας είναι το πιο εξελιγμένο μέχρι σήμερα που εξοπλίζει τις McLaren. και διαθέτει χαρτογράφηση πλοήγησης HERE βιομηχανικού τύπου και πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

New McLaren GT_ 04

Το σύστημα ανάρτησης είναι εντελώς νέο, το Proactive Damping Control και  παρέχει υψηλά επίπεδα άνεσης, σε συνδυασμό με το επίσης εξελιγμένο σύστημα διεύθυνσης, προκειμένου να πετύχει  τη φημισμένη δυναμική οδήγησης μιας McLaren.

Η δομή των ινών άνθρακα και τα πλαίσια αλουμινένιου αμαξώματος υποστηρίζουν την αναλογία ισχύος 405PS ανά τόνο σε ισχύ. Φιλοξενεί κινητήρα των 620PS 4,0-λίτρων με στροβιλοσυμπιεστή McLaren V8 με 630Nm ροπής, επίπεδη καμπύλη ροπής για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, αμείλικτη επιτάχυνση.

New McLaren GT_ 05

Πραγματικό supercar , το Grand  Touring επιταχύνει από 0-200km / h σε 9,0 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 326km / h. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο για παραγγελίες σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με χρόνο παράδοσης προς το τέλος του 2019 και η τιμή του ξεκινά  από 163.000 λίρες.

Τοποθετημένη δίπλα στις καθιερωμένες οικογένειες των σπορ, Super και Ultimate Series, αυτή είναι μια νέα McLaren για ένα νέο κοινό και προσφέρει μια εναλλακτική λύση στα υπάρχοντα προϊόντα σε ένα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς. Το McLaren επαναπροσδιορίζει το πνεύμα της παραδοσιακής Grand Touring – οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις με άνεση, σε υψηλότερες ταχύτητες και με χώρο για αποσκευές, με ένα αυτοκίνητο που είναι ελαφρύτερο, πιο γρήγορο και πιο ελκυστικό από τα υπάρχοντα στον ανταγωνισμό.

New McLaren GT_ 06

Όπως όλα τα McLarens, το νέο GT έχει μια δομή από ανθρακονήματα που διαθέτει εξαιρετική αντοχή και ακαμψία, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα ασύγκριτης δυναμικής οδήγησης και ελαφρύτερου βάρους. Έχει βάρος  1.530 κιλά και είναι κατά 130 κιλά ελαφρύτερο από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή.

Με τα 620PS από τον 4-λίτρων κινητήρα V8 με διπλό στροβιλοσυμπιεστή, ο λόγος ισχύος προς το βάρος του νέου σούπερ McLaren GT είναι εντυπωσιακός, φτάνοντας τα405PS ανά τόνο.

New McLaren GT_ 07

Το MonoCell II-T πλαίσιο από ανθρακονήματα δημιουργεί  χώρο αποσκευών 420 λίτρων κάτω από το εμπρός καπό. Το χαμηλό ύψος του κινητήρα και η τοποθέτηση του συστήματος εξάτμισης επέτρεψαν τη βελτιστοποίηση του όγκου, του σχήματος και της χρηστικότητας του χώρου αποσκευών. Μια τσάντα γκολφ ή δύο ζεύγη σκι και μπότες 185 εκατοστών καθώς και άλλες αποσκευές μπορούν να μεταφερθούν με ευκολία, ενώ υπάρχει χώρος για άλλα 150 λίτρα αποθήκευσης κάνοντας το  νέο McLaren GT να μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 570 λίτρα. Με σχεδόν 4,7 μ. μήκος η νέα McLaren είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε αυτοκίνητο της McLaren Sports ή Super Series.

New McLaren GT_ 08

Πηγή ισχύος του είναι ένας νέος, 620PS, 4-λίτρων, twin-turbocharged κινητήρας, που ονομάζεται M840TE. Αποτελεί εξέλιξη της οικογένειας των κινητήρων McLaren V8, είναι προσαρμοσμένη στο νέο McLaren GT και έχει την τεράστια δύναμη και τη ροπή και την εξαιρετική ποιότητα ήχου εξαγωγής που αποτελούν τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού Grand Tourer.

New McLaren GT_ 09

Η ροπή των 630 Nm παράγεται μεταξύ 5.500rpm και 6.500rpm, με περισσότερο από 95% αυτού να διατίθεται από 3.000rpm έως 7.250rpm. Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με μια μετάδοση SSG 7 σταχυτήτων για την επίτευξη γραμμικής, απρόσκοπτης και αμείλικτης επιτάχυνσης.  Επιταχύνει από  0-100km / h  σε 3,2 δευτερόλεπτα.

Δείτε το video της νέας McLaren GT

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO