Ειδήσεις Auto

Σαφάρι ελέγχων για τα ανασφάλιστα οχήματα

Κυνήγι ανασφάλιστων οχημάτων συνέχεια.

Τώρα μέσω του TAXISNET ξεκινά ΑΑΔΕ νέους  ελέγχους για τον εντοπισμό των κυκλοφορούντων ανασφάλιστων οχημάτων. Ξεκινά πλέον η διασταύρωση των στοιχείων των ανασφάλιστων οχημάτων μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών και ασφαλιστικών εταιρειών. Τα στοιχεία που θα προκύψουν για τα ανασφάλιστα οχήματα θα σταλούν στους ιδιοκτήτες τους με πρόστιμο.  

Κατά την τελευταία διασταύρωση στοιχείων η οποία πραγματοποιήθηκε πριν μήνες, εντοπίστηκαν συνολικά  436.653 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι  πιθανόν να έχουν τα οχήματά τους ανασφάλιστα.

cars_ 03

Να θυμίσουμε ότι τα πρόστιμα τα οποία ισχύουν  με βάση την νομοθεσία είναι:

Για δίκυκλα έως 250 κ.εκ. πρόστιμο 100 ευρώ

Για δίκυκλα πάνω από 251 κ. εκ. 150 ευρώ

Για αυτοκίνητα έως 1.000 κ. εκ. 200 ευρώ

Για αυτοκίνητα πάνω από 1.001 κ. εκ. 250 ευρώ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όσοι αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία μόλις 7 εργασίμων ημερών  για να ασφαλίσουν το όχημά τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρούνται ανασφάλιστοι.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok