spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΠεκίνο - Παρίσι 112 χρόνια μετά

Πεκίνο – Παρίσι 112 χρόνια μετά

Μετά από 112 χρόνια ένα Mototri Contal αναμένεται να συμμετέχει στον επικό αγώνα Παρίσι – Πεκίνο 2019, στοχεύοντας να ολοκληρώσει ένα ταξίδι 13.840 χιλιομέτρων που ξεκίνησε το 1907.

Mototri Contal_ 03

Κατά το πρώτο Πεκίνο – Παρίσι (P2P) το 1907, πέντε λάτρεις της περιπέτειας,  δεχόμενοι μια φαινομενικά αδύνατη πρόκληση, ξακίνησαν για το ακατόρθωτο. Μεταξύ αυτών ήταν το γαλλικό τρίτροχο Mototri Contal, το οποίο δοκιμάστηκε από ένα φιλόδοξο ντουέτο, τους Γάλλους  Auguste Pons και Oscar Foucauld. Η πρόκληση τεράστια και οι δυσκολίες ακόμη πιο τρομερές. Τελικά, είδαν το τρίκυκλό τους να διαλύεται στην σκληρή έρημο Gobi. Η ιστορία αυτή τελείωσε με το πλήρωμα να προσπαθεί να επιστρέψει με τα πόδια πίσω στο Πεκίνο, κινδυνεύοντας άμεσα και χάνοντας, τελικά, τη ζωή τους στη σκληρή αυτή προσπάθεια.

Mototri Contal_ 04

Τώρα, ο 58χρονος Anton Gonnissen, ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας από το Sint-Martens-Latem κοντά στη Γάνδη στο Βέλγιο, θα προσπαθήσει να ξαναγράψει την ιστορία ξεκινώντας στο 2019 Peking Paris Rally. Με μια  ανακατασκευασμένη Mototri Contal θα προσπαθήσει να την τερματίσει από το Πεκίνο στο Παρίσι. αυτό ακριβώς που δεν συνέβη ποτέ το 1907.

Mototri Contal_ 05

Ο παράτολμος αρχιτέκτονας  Anton Gonnissen είναι ένας επιτυχημένος σύγχρονος άνθρωπος της περιπέτειας, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τρία Ντακάρ, τέσσερα ράλι Αιγύπτου και ένα ράλι στην έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οδηγώντας διάφορα αυτοκίνητα και τετράτροχα.

Mototri Contal_ 06

Λαμβάνει δε αυτό το τολμηρό εγχείρημα πολύ σοβαρά και σκοπεύει να κάνει το αδύνατο ταξίδι δυνατό, χρησιμοποιώντας όλη την εμπειρία του από τις προηγούμενες περιπέτειές του. Ο Gonnissen βρήκε τελικά ένα από τα ελάχιστα τρίκυκλα της Mototri Contal στον κόσμο, μαζί με το αρχικό του εγχειρίδιο. Προκειμένου να το ελέγξει και να το συντηρήσει, απευθύνθηκε  στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης.

Mototri Contal_ 07

Κάποιες βελτιώσεις έχουν γίνει ήδη στο σασί, στους τροχούς και στον κινητήρα, παρόλο που, όπως και με την αρχική Mototri Contal, δεν υπάρχει καμία πίσω ανάρτηση. Ο συνοδηγός θα καθίσει πάνω στον εμπρόσθιο άξονα και το σημείο αυτό το έχει βαφτίσει «κάθισμα αυτοκτονίας» ή όπως είπαν οι Γάλλοι: «le tue belle-mère».

Mototri Contal_ 08

Ο γενναίος συνοδηγός,  Βέλγος Herman Gelan, είναι ένας αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων από τη Γάνδη. Είναι πέρα από επιστήμονας δρομέας μεγάλων αποστάσεων και μαραθωνίου.

Mototri Contal_ 09

Ο Anton Gonnissen, ο οδηγός,  θα βρίσκεται πίσω του,  οδηγώντας το τρίκυκλο και κατευθύνοντας τον πίσω τροχό για 36 ημέρες, 13.840 χιλιόμετρα ή 8.600 μίλια,  με σκοπό να τερματίσει στο Παρίσι έξι εβδομάδες αργότερα.

Η μόνη παραχώρηση στην άνεση του ειδικού Mototri Contal θα είναι μια σέλα από Harley Davidson.

Mototri Contal_ 10

Anton Gonnissen “Η ιστορία για τον Auguste Pons ήταν σύντομη. Δεν μπορούσαν να διασωθούν από τους άλλους αγωνιζόμενους, καθώς ήταν μπροστά τους. Κατέληξαν να πίνουν το νερό από το ψυγείο της μηχανής και στη συνέχεια ξεκίνησαν την επικίνδυνη επιστροφή τους πίσω, κάτω από φοβερή ζέστη.”

Mototri Contal_ 11

“Ο Auguste Pons και ο πλοηγός Oscar Foucauld ήταν οι μόνοι άνδρες που δεν επέστρεψαν τελικά στο Παρίσι, οπότε σκοπεύουμε να πετύχουμες στο στόχο μας για να ξεκουραστούν και να εξορκίσουν τα χαμένα πνεύματα τους.

“Επειδή είναι ένα από τα ελάχιστα πρωτότυπα Mototri Contal, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τα αρχικά μέρη, γι ‘αυτό και υπάρχουν ορισμένα εξαρτήματα της αρχικής έκδοσης. Σε μερικές περιπτώσεις απλά χρειαζόταν να βελτιώσουμε το σασί.

Mototri Contal_ 12

“Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη δοκιμή του Mototri Contal, το οποίο πρέπει να είναι έτοιμο για αποστολή στην Κίνα στις αρχές Μαρτίου. Θέλουμε να είμαστε άψογα προετοιμασμένοι, αλλά δεν υποτιμώ τη σπουδαία πρόκληση στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα  αλλάξει τη ζωή μας, αλλά θα μπορούσε να μας κάνει και ήρωες αν μπορέσουμε να φτάσουμε το Mototri Contal μέχρι το Παρίσι και να τελειώσουμε την προσπάθεια του Auguste Pons 112 χρόνια αργότερα.

Mototri Contal_ 13
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO