spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣBMW Σειρά  7 plug-in

BMW Σειρά  7 plug-in

Εξελίσσονται σημαντικά τα σπουδαία μοντέλα στην premium κατηγορία. Η νέα BMW σειρά 7 plug-in θα λανσαριστεί μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της νέας BMW 7 την άνοιξη του 2019. Τώρα υπάρχει ο εν σειρά 6-κύλινδρος βενζινοκινητήρας και την προηγμένη μπαταρία υψηλής τάσης για τις νέες BMW 745e, BMW 745Le και BMW 745Le xDrive  και με αυξημένη συνολική ισχύ (290 kW/394 hp) σε SPORT mode και με μεγαλύτερη αυτονομία 58 χλμ.  μόνο με ηλεκτροκίνηση και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

BMW 745e_ 03

Με δυνατότητα αθόρυβης, πλήρως ηλεκτρικής οδήγησης με μηδενικούς ρύπους, αυτή η τεχνολογικά προηγμένη οδηγική εμπειρία προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις με μακρύτερο μεταξόνιο και έξυπνη τετρακίνηση. Το plug-in υβριδικό τους σύστημα περιλαμβάνει τώρα έναν 6-κύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και μία ακόμα πιο εξελιγμένη μπαταρία με αυξημένη χωρητικότητα. Ο βενζινοκινητήρας της οικογένεια BMW EfficientDynamics έχει προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά του μοντέλου για να αποδίδει μέγιστη ισχύ 210 kW/286 hp με ευστροφία και πολιτισμένη λειτουργία, με έναν ηλεκτροκινητήρα με ονομαστική ισχύ 83 kW/113 hp και ροπή 265 Nm, και μία νέα μπαταρία ιόντων λιθίου με υψηλή χωρητικότητα, που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία κυψελών.

BMW 745e_ 04

Τα πιο προηγμένα ηλεκτρονικά ισχύος διαθέτουν έξυπνη διαχείριση ενέργειας για να ελέγχεται με ακρίβεια η συνεργασία μεταξύ των δύο κινητήριων μονάδων και – με ενεργοποιημένη τη λειτουργία preview – αποδοτική κατανομή της ηλεκτροκίνησης στις διαδρομές που πρέπει να καλύπτονται με μηδενικούς ρύπους. Υπάρχει μία αναβάθμιση των δυναμικών επιδόσεων που παράγονται με ηλεκτρική υποβοήθηση επιτάχυνσης και είναι αντιληπτή στην ταχεία απόκριση του κινητήρα, καθώς και μία αύξηση στην απόδοση, λόγω της ηλεκτρικής υποβοήθησης. Όταν ο διακόπτης οδηγικής εμπειρίας είναι στην επιλογή SPORT mode, είναι διαθέσιμη η συνολική ισχύς συστήματος των 290 kW/394 hp. Για μία ιδιαίτερα δυναμική εκκίνηση, η μέγιστη συνολική ροπή μπορεί να φτάσει τα 600 Nm.

BMW 745e_ 05

Το νέο σύστημα κίνησης προσφέρει στα plug-in υβριδικά μοντέλα της νέας BMW Σειράς 7 βελτιστοποιημένη ικανότητα επιτάχυνσης. Η νέα BMW 745e επιταχύνει σε 5.2 δευτερόλεπτα από 0 στα 100 km/h, ενώ η BMW 745Le χρειάζεται 5.3 δεύτερα. Από την άλλη, η BMW 745Le xDrive διανύει την ίδια απόσταση σε 5.1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και για τα τρία μοντέλα (με ηλεκτρονικό κόφτη) περιορίζεται στα 250 km/h.

BMW 745e_ 06

Η νέα μπαταρία υψηλής τάσης για τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW Σειράς 7 έχει τώρα αυξημένη χωρητικότητα 12.0 kWh που δημιουργεί τη βάση για επέκταση της ηλεκτροκίνησης, μηδενικούς ρύπους και σχεδόν αθόρυβη οδήγηση με ένα πολυτελές sedan και πέραν των ορίων πόλης. Στο HYBRID mode, οι νέες BMW 745e, BMW 745Le και BMW 745Le xDrive ταξιδεύουν με ταχύτητα έως 110 km/h – 20 km/h ταχύτερα από τις προκατόχους τους – αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Ο κινητήρας καύσης δεν παρεμβαίνει πριν το όχημα ανεβάσει υψηλότερη ταχύτητα  που απαιτεί ένα ιδιαίτερα υψηλό φορτίο. Στο ELECTRIC mode, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα και μόνο είναι αρκετή για την επίτευξη 140 km/h. Η ηλεκτρική αυτονομία της νέας BMW 745e είναι μεταξύ 54 και 58 km, ενώ της νέας BMW 745Le αντίστοιχα από 52 έως 55 km. Η νέα BMW 745Le xDrive προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 – 54 km.

 

BMW 745e_ 07

Ο ηλεκτροκινητήρας των plug-in υβριδικών μοντέλων είναι ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Στο φρενάρισμα και το ρολάρισμα, λειτουργεί ως γεννήτρια, τροφοδοτώντας με ενέργεια τη μπαταρία υψηλής τάσης μέσω του συστήματος ανάκτησης. Η μπαταρία ιόντων λιθίου επίσης χρησιμεύει για να τροφοδοτεί το δίκτυο συστημάτων του αυτοκινήτου. Επιπλέον, αυτή η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του στάνταρ, βοηθητικού συστήματος κλιματισμού. Η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα, ενώ το ρεζερβουάρ των 46-L βρίσκεται πάνω από τον πίσω άξονα. Αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών των plug-in υβριδικών μοντέλων περιορίζεται ελάχιστα. Επιπλέον, η χωρητικότητα των 420 L μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες μέσω της στάνταρ λειτουργίας των διαιρούμενων 40:20:40 και αναδιπλούμενων πλατών των πίσω καθισμάτων.

BMW 745e_ 08

Το σετάρισμα του αυτοκινήτου και το πρόγραμμα λειτουργίας του συστήματος οδήγησης μπορεί να επιλέγεται μέσω μπουτόν στην κεντρική κονσόλα. Εδώ, ο διακόπτης οδηγικής εμπειρίας προσφέρει τα προγράμματα SPORT για ένα δυναμικό σετάρισμα και ADAPTIVE που προσαρμόζεται στο οδηγικό στυλ και τις συνθήκες καθώς και τρία προγράμματα λειτουργίας HYBRID, ELECTRIC και BATTERY CONTROL. Το HYBRID mode είναι η στάνταρ ρύθμιση που ενεργοποιεί ένα ισορροπημένο σετάρισμα και τη βέλτιστη συνεργασία μεταξύ κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Πιέζοντας το μπουτόν HYBRID δύο φορές, αυτό το πρόγραμμα ενεργοποιείται σε έκδοση βελτιστοποιημένης απόδοσης (HYBRID ECO PRO). Η οδήγηση με μειωμένη κατανάλωση υποστηρίζεται σε αυτό το πρόγραμμα. Η λειτουργία ρολαρίσματος είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό. Εδώ, η ηλεκτρική υποβοήθηση επιτάχυνσης είναι διαθέσιμη μόνο μέσω kick-down. Επίσης, μπορεί να επιλεγεί το ELECTRIC mode ως στάνταρ ρύθμιση μέσω του μενού iDrive. Το πρόγραμμα αυτό προορίζεται αμιγώς για ηλεκτροκίνηση. Ένας χαρακτηριστικός ήχος που παράγεται ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW χρησιμοποιείται για ακουστική προστασία των πεζών, και εκπέμπεται μέσω ενός ηχείου. Ο ήχος που παράγεται στις χαμηλές ταχύτητες δηλώνει μεν την παρουσία του οχήματος αλλά δεν επηρεάζει την άνεση των επιβατών του.

BMW 745e_ 09

Σε SPORT mode, ο ηλεκτροκινητήρας δεν χρησιμοποιείται ανεξάρτητα, αλλά μόνο για την υποστήριξη του κινητήρα καύσης. Η ρύθμιση BATTERY CONTROL χρησιμεύει για να διατηρεί την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης σε ένα προκαθορισμένο επίπεδο από τον οδηγό. Στον αυτοκινητόδρομο, για παράδειγμα, τα αποθέματα ενέργειας μπορούν να αποθηκεύονται ή ακόμα και να αυξάνονται για να χρησιμοποιηθούν αργότερα για οδήγηση στην πόλη χωρίς ρύπους.

BMW 745e_ 10

Από το καλοκαίρι του 2019, νέες ψηφιακές υπηρεσίες θα διατίθενται για τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW Σειράς 7 που κάνουν τη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ακόμα πιο ελκυστική και άνετη. Με την επιλογή ενός δημόσιου σταθμού φόρτισης, το σύστημα πλοήγησης παρέχει επίσης στον οδηγό μία λίστα με προτεινόμενα ξενοδοχεία, εστιατόρια, café, τουριστικά αξιοθέατα και πολιτιστικά ιδρύματα στην περιοχή. Επιπλέον, ο πελάτης λαμβάνει πρόβλεψη διαθεσιμότητας σταθμού φόρτισης. Ειδικότερα, οι πελάτες ChargeNow μπορούν να κάνουν κράτηση του κατάλληλου σταθμού φόρτισης για περιορισμένη ώρα απευθείας από το αυτοκίνητό τους.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO