spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣOpel Zafira Life 2019

Opel Zafira Life 2019

Η 4η γενιά του πολυχρηστικού, επιβατικού μοντέλου της Opel, με έως εννέα θέσεις και με συρόμενες πόρτες που ανοίγουν ηλεκτρικά με μία κίνηση του ποδιού, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών στις 18 Ιανουαρίου. Με τις παραγγελίες να ξεκινούν τον Φεβρουάριο, αναμένεται το 2021 και η πλήρως ηλεκτρική του έκδοση.  

Opel-Zafira-Life_03

Είκοσι χρόνια από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς, η επιτυχημένη ιστορία συνεχίζεται με ένα νέο μοντέλο τέταρτης γενιάς. Το Opel Zafira Life ο Γερμανός κατασκευαστής θα το προσφέρει σε τρία μήκη, προσαρμοσμένα ειδικά στις απαιτήσεις των πελατών: “Small” 4,60μ., “Medium” 4,95μ. και “Large” 5,30μ. – καθένα από τα οποία διαθέτει μέχρι εννέα καθίσματα. Η έκδοση “S” του Zafira Life είναι περίπου δέκα εκατοστά μικρότερη από το υπάρχον  Zafira, ενώ το “L” είναι περίπου 65 εκ.  μακρύτερο, δηλαδή εφάμιλλο του επιβατικού Vivaro Combi van. Επομένως, το Zafira Life καλύπτει έως τρεις κατηγορίες και γίνεται νέο σημείο αναφοράς μεταξύ των MPV με πολλαπλά καθίσματα.

Δείτε το νέο Opel Zafira Life 2019

Το νέο μοντέλο ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις διαθέτοντας ευπροσάρμοστο εσωτερικό, υψηλά επίπεδα άνεσης, προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού αλλά και προηγμένα συστήματα infotainment, head-up display και active cruise control που λειτουργεί με δεδομένα από κάμερα + ραντάρ. Η προηγμένη τεχνολογία συνδυάζεται με μία τολμηρή εμφάνιση, ισορροπημένες αναλογίες, κοντούς προβόλους και το κλασικό ταμπλό Opel. Οδηγός και επιβάτες επωφελούνται από μία πανοραμική οροφή δύο τμημάτων και ένα ανοιγόμενο παράθυρο στην πίσω πόρτα.

Opel-Zafira-Life_04

Το Zafira Life είναι εξοπλισμένο με προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip. Οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να παραγγείλουν μία έκδοση 4×4 με την έναρξη των πωλήσεων. Το σύστημα 4×4 προσφέρει η Dangel, μία εταιρία που ειδικεύεται στην τετρακίνηση. Η Opel θα προσφέρει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στις αρχές του 2021, ένα ακόμα ορόσημο στο δρόμο για τον εξηλεκτρισμό της μάρκας.

Opel-Zafira-Life_05

Το Zafira Life “Small” εντάσσεται στα συμπαγή πολυμορφικά, αλλά προσφέρει αισθητά περισσότερους χώρους και δυνατότητα μεταφοράς έως εννέα ατόμων. Επίσης διαθέτει μικρό κύκλο στροφής (11,3 μ.), καλή οδική συμπεριφορά και δύο συρόμενες πόρτες ελεγχόμενες από αισθητήρες, οι οποίες ανοίγουν ηλεκτρικά με μία απλή κίνηση του ποδιού.

Opel-Zafira-Life_06

To Zafira Life “Medium” (όπως το Zafira Life “L”) έχει μεταξόνιο 3,28 μ., μακρύτερο κατά 35 εκ., και κατά συνέπεια περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, που το κάνει ανταγωνιστικό στην κατηγορία D των μεσαίων πολυμορφικών. Συγκρινόμενο με τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς, το Opel διαθέτει επίσης μεγαλύτερη πίσω πόρτα και ευκολότερη πρόσβαση για φόρτωση/εκφόρτωση καθώς και μεγαλύτερο του ενός τόνου ωφέλιμο φορτίο.

Το Zafira Life“Large”, με χώρο αποσκευών περίπου 4.500L, ανταγωνίζεται ακόμα μεγαλύτερα πολυμορφικά μοντέλα.

Opel-Zafira-Life_07

Με την αναδίπλωση της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού, μπορούν να μεταφέρονται αντικείμενα μήκους έως 3,50 μ. Η αναδίπλωση της τρίτης σειράς καθισμάτων αυξάνει τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών του Zafira Life “S” στα 1.500L (μέχρι την οροφή). Με την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων (που επανατοποθετούνται εξίσου εύκολα) η συνολική χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίων αυξάνεται στα 3.397L.

Οι περισσότερες εκδόσεις του Zafira Life έχουν ύψος κάτω από 1,90 μ. που σημαίνει ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπόγεια γκαράζ – σημαντικός παράγοντας για χρήση ως mini bus ξενοδοχείου.

Opel-Zafira-Life_08

Το νέο Opel MPV διαθέτει πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Μία κάμερα και ένα ραντάρ παρακολουθούν την περιοχή μπροστά από το όχημα. Το σύστημα αναγνωρίζει ακόμα και πεζούς που διασχίζουν το δρόμο και ενεργοποιεί ελιγμό φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης σε ταχύτητες έως 30 χλμ/ώρα. Το ευφυές cruise control προσαρμόζει την ταχύτητα σε αυτή του προπορευόμενου οχήματος, επιβραδύνει αυτόματα και μπορεί να μειώσει την ταχύτητα στα 20 χλμ/ώρα εάν χρειαστεί. Τα συστήματα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και αναγνώρισης κόπωσης (drowsiness alert) προειδοποιούν τους οδηγούς εάν βρίσκονται πολλή ώρα στο τιμόνι και χρειάζονται διάλειμμα. Η υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων (High Beam Assist), που εναλλάσσεται αυτόματα μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας, ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 25km/h. Επίσης μοναδική σε αυτή την κατηγορία είναι η έγχρωμη προβολή του head-up display που εμφανίζει την ταχύτητα, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και πληροφορίες πλοήγησης.

Opel-Zafira-Life_09

Μέσα στο 2019, το Zafira Life θα προσφέρει νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας με το Opel Connect.

Αισθητήρες υπερήχων στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες προειδοποιούν τον οδηγό για κάθε είδους εμπόδια στο παρκάρισμα. Η εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας προβάλλεται στον εσωτερικό καθρέφτη ή στην οθόνη 7 ιντσών – η δεύτερη με οπτικό πεδίο 180 μοιρών με πανοραμική θέαση.

Η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών διατίθεται με τα συστήματα infotainment Multimedia και Multimedia Navi. Και τα δύο συστήματα περιλαμβάνουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Το Multimedia Navi διαθέτει επιπρόσθετα πλοήγηση στο Ευρωπαϊκό δίκτυο με τρισδιάστατη απεικόνιση.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO