Ειδήσεις Auto

Το ηλεκτρικό με τη μέγιστη ασφάλεια

 

Το ηλεκτρικό μοντέλο I-PACE της Jaguar με το ελαφριάς κατασκευής αμάξωμα από αλουμίνιο και η ενσωματωμένη μπαταρία εξασφαλίζουν εξαιρετική δομική ακαμψία για μέγιστη προστασία των επιβατών. Το I-PACE έχει επιτύχει βαθμολογία πέντε αστέρων σε επίπεδο ασφαλείας στο Euro NCAP, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στο δρόμο.

I Pace EURO NCAP_  03

Το πρώτο SUV ηλεκτρικών επιδόσεων της Jaguar σημείωσε 91% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 81% για την προστασία των παιδιών - επιβατών και 81% για την υποβοήθηση ασφαλείας. Συγκέντρωσε τους υψηλότερους βαθμούς τόσο όσον αφορά τη δοκιμή στις επιδόσεις πλευρικής ενίσχυσης όσο και την πιο σημαντική δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης με κατάλληλη προστασία όλων των κρίσιμων σημείων του σώματος.

Δείτε εδώ το video των crash test

Το τελευταίο αυτό αποτέλεσμα σημαίνει ότι και τα τρία μέλη της οικογένειας Pace SUV της Jaguar, το E-PACE, το F-PACE και το I-PACE, έχουν λάβει τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων στο πρόγραμμα Euro NCAP, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Jaguar να σχεδιάσει ορισμένα από τα πιο ασφαλή οικογενειακά αυτοκίνητα. Το I-PACE είναι το δέκατο κατά σειρά μοντέλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή οχημάτων της Βρετανίας που λαμβάνει πέντε αστέρια.

I Pace EURO NCAP_  04

Ο Simon Black, Επικεφαλής Έργου, Τεχνικός Αμαξωμάτων της Jaguar Land Rover δήλωσε: «Το I-PACE της Jaguar έχει ήδη λάβει βραβεία για τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις και τον χειρισμό του. Αυτό το τελευταίο βραβείο από το Euro NCAP επιβεβαιώνει τα εξαιρετικά επίπεδα ασφαλείας του I-PACE. Το SUV έχει σχεδιαστεί με δεξιοτεχνία και πείρα, με ελαφρύ αμάξωμα από αλουμίνιο και ενσωματωμένη μπαταρία ώστε να παρέχει εξαιρετική προστασία στους επιβαίνοντες σε περίπτωση σύγκρουσης. Η ασφάλεια αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητά μας και είναι φανταστικό να βλέπουμε ότι αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζουν και τα αποτελέσματα του Euro NCAP».

I Pace EURO NCAP_  05

Η ελαφριά κατασκευή αμαξώματος αλουμινίου του I-PACE προσφέρει εξ ορισμού υψηλά επίπεδα ακαμψίας και σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη μπαταρία - προστατευμένη από σκελετό αλουμινίου - προσφέρει την υψηλότερη στρεπτική ακαμψία από οποιοδήποτε μοντέλο της Jaguar σε 36kNm ανά βαθμό.

I Pace EURO NCAP_  06

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του αμαξώματος περιλαμβάνουν σφυρήλατα εξαρτήματα αλουμινίου πρώτης χρήσης στον τομέα σχεδιασμού αυτοκινήτου και τις πρώτες εφαρμογές της Jaguar για θερμική επεξεργασία μετά τη διαμόρφωση, που αποσκοπούν στην αύξηση της αντοχής των κραμάτων αλουμινίου τα οποία χρησιμοποιούνται σε κρίσιμα για την περίπτωση συντριβής, σημεία κατασκευής.

I Pace EURO NCAP_  07

Το I-PACE, διαθέτει επίσης προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας για την προστασία των χρηστών της οδού και των πεζών. Οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν πτυσσόμενο καπό και αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων. Η Jaguar σχεδίασε επίσης ένα μοναδικό Σύστημα Ηχητικής Προειδοποίησης Προσέγγισης Οχήματος (AVAS) για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα το οποίο προειδοποιεί τους χρήστες της οδού όταν πλησιάζει το όχημα. Ο ήχος είναι δυνατόν να ακουστεί σε ταχύτητες μέχρι 20km/h και υπερβαίνει το ελάχιστο 56dB (A) που απαιτείται από τη σχετική προσεχή ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το σύστημα δοκιμάστηκε σε συνεργασία με τα μέλη των «Σκύλων-Οδηγών για τους Τυφλούς», του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού οργανισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για τα άτομα που πάσχουν από απώλεια όρασης.

I Pace EURO NCAP_  08

Εκτός από τις τεχνολογίες ασφάλειας, το SUV υψηλών επιδόσεων προσφέρει πλήρες σετ προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως το Σύστημα Ευπροσάρμοστου Ρυθμιστή Ταχύτητας Κίνησης (Adaptive Cruise Control) με Σύστημα Υποβοηθούμενης Οδήγησης (Steering Assist), το Σύστημα Υποβοήθησης για «Τυφλά Σημεία» (Blind Spot Assist) και το Σύστημα Υποβοήθησης παρκαρίσματος 360°.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok