spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣAston Martin DBX

Aston Martin DBX

Ξεκίνησε τις σκληρές δοκιμές του το νέο SUV της Aston Martin με τον ονομασία DBX. Αυτό επιβεβαίωσε και επίσημα η βρετανική εταιρεία, η οποία το υποβάλλει πλέον σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα σκληρών δοκιμών. Το project DBX σύμφωνα με την εταιρεία ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και το τελευταίο τετράμηνο του 2019 θα το δούμε στους δρόμους.

Είναι γεγονός πλέον ότι η Aston Martin έκανε ένα σημαντικό και συμβολικό βήμα προς το πρώτο SUV της μάρκας,  το οποίο επίσημα επιβεβαιώνεται ως DBX – με το πρώτο στάδιο δοκιμών του να περνάει μέσα από ένα απαιτητικό χωμάτινο κομμάτι του Welsh Rally, τα χέρια του επικεφαλής μηχανικού της εταιρείας, Μάτ Μπέκερ. Αυτή η πρώτη δοκιμή για το DBX που σημαίνει την έναρξη ενός εκτεταμένου προγράμματος δοκιμών.

Aston Martin DBX_ 03 Aston Martin DBX_ 04

Αυτή η σειρά δοκιμών αποτελεί ουσιαστικό το μέρος της πρώιμης φάσης εξέλιξης του DBX και σηματοδοτεί την έναρξη των  δοκιμών σε  «πραγματικό κόσμο», όπου το SUV θα υποβληθεί σε καθεστώς τιμωρίας. Το νέο μοντέλο  θα  αντιμετωπίσει μερικά από τα σκληρότερα περιβάλλοντα του κόσμου, από την παγωμένη Αρκτική και τα καυτά έρημα της Μέσης Ανατολής, μέχρι τα ψηλά αλπικά περάσματα αλλά και τις υψηλές ταχύτητες  του Nürburgring Nordschleife. Οι εξαντλητικές δοκιμές θα περιλαμβάνουν ακόμη πολλές σκληρές δοκιμασίες σε δύσκολες επιφάνειες αλλά και δοκιμές ρυμούλκησης, όπως αρμόζει σε ένα state-of-the-art SUV.

Δείτε τη νέα Aston Martin DBX στις σκληρές δοκιμές

Ο Matt Becker, διευθυντής της Aston Martin, δήλωσε: Έχουμε ήδη αναπτύξει και συντονίσει το DBX στον προσομοιωτή οδήγησης, το οποίο μας επέτρεψε να σημειώσουμε εξαιρετική πρόοδο πριν από την πρώτη φυσική δοκιμασία του. Παρόλα αυτά, είναι πάντα μια μεγάλη μέρα όταν βγάζουμε το πρώτο πραγματικό μίλι σε ένα πρόωρο πρωτότυπο και χαίρομαι για την σχεδόν τέλεια συσχέτιση μεταξύ του προσομοιωτή και αυτού του πρωτοτύπου. Ως μηχανικός, είναι πραγματικά συναρπαστικό να παίρνεις μια αίσθηση για το αυτοκίνητο που εργαστήκαμε σκληρά να το δημιουργήσουμε. Το DBX είναι ένα πολύ διαφορετικό είδος Aston Martin, αλλά θα το δοκιμάζουμε σε όλες τις συνθήκες και σε όλα τα εδάφη για να εξασφαλίσουμε ότι θα προσφέρει μια οδηγική εμπειρία αντάξια του σήματος των φτερών.’

Aston Martin DBX_ 05

Το DBX προγραμματίζεται να παρουσιαστεί το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και θα κατασκευαστεί στις  εγκαταστάσεις του St Athan της Aston Martin Lagonda. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής πολυτελών  αυτοκινήτων και που τελικά θα γίνει το «Σπίτι της Ηλεκτροκίνησης», όταν τα μοντέλα πλήρους EV της μάρκας μπαίνουν στην παραγωγή.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO