spot_img

CUPRA Ateca

Σε μία κατηγορία αυτοκινήτων που κυριαρχείται από κορυφαίες premium μάρκες, το CUPRA Ateca διαταράσσει το status quo και τη συμβατικότητα και προσφέρει μία νέα σύγχρονη έκφραση του sportiness: δεν χρειάζεσαι την πολυτέλεια για να είσαι μοναδικός.

Cupra-Ateca_ 03

Τώρα η CUPRA που γεννήθηκε από το πάθος και σχεδιάστηκε για να κερδίσει τους λάτρεις των αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο διαφοροποιεί τις δραστηριότητες της και αναπτύσσει νέα μοντέλα που προσφέρουν τέλειο συνδυασμό απόδοσης, οδηγικής συμπεριφοράς και χρηστικότητας, η μάρκα αξιοποιεί παράλληλα την υπάρχουσα υποδομή της SEAT και επωφελείται της χρήσης αποκλειστικού εκθεσιακού χώρου σε 277 ειδικά επιλεγμένους εξουσιοδοτημένους αντιπρόσωπους σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε το video του νέου CUPRA Ateca

Με 300 ίππους

Η καρδιά και η ψυχή του CUPRA Ateca είναι ένας από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες στην αγορά: ένας υπερ-τροφοδοτούμενος, τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.0 λίτρων TSI με άμεση έγχυση που αποδίδει 300PS και ροπή 400Nm. Σε συνδυασμό με 7-τάχυτο κιβώτιο DSG και σύστημα 4Drive, το CUPRA Ateca εμπνέει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Οι επιδόσεις που προσφέρει το CUPRA Ateca ταιριάζουν με την εξωτερική του σχεδίαση.   Η κυψελοειδής γρίλια στην μάσκα, πάνω από τον εμπρόσθιο αποκλειστικά σχεδιασμένο προφυλακτήρα, φέρει στο κέντρο της το νέο λογότυπο CUPRA σε ματ χαλκό. Οι μαύρες δαγκάνες φρένων, ο πίσω σπορ προφυλακτήρας, το χάλκινο λογότυπο CUPRA στο πορτ-μπαγκάζ, οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στην άκρη του πίσω διαχύτη και οι αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με το λογότυπο CUPRA, ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα και την κομψότητα αυτού του μοναδικά δυναμικού SUV.

Η υπερ-τροφοδοτούμενη μονάδα 1.984 κ. εκ. με άμεσο ψεκασμό έχει διάμετρο κυλίνδρου  και βύθισμα 82,5 χιλ. και 92,8 χιλ. αντίστοιχα με αναλογία συμπίεσης 9,3: 1, βοηθώντας την να παράγει εντυπωσιακή ισχύ 300PS μεταξύ 5300 σ.α.λ.και 6.500 σ.α.λ.  Προσθέτοντας σε αυτό 400Nm ροπής με εύρος 2.000-5.200 σ.α.λ. το CUPRA Ateca μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα 247 χλμ/ώρα με τα  0-100  να έρχονται σε 5,2 δευτ.   

 Cupra-Ateca_ 04

Κιβώτιο 7άρι DSG

Για το σκοπό αυτό, το 7-τάχυτο κιβώτιο έχει τροποποιηθεί για να συνδυάσει άριστη απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ ο κινητήρας λειτουργεί με το νέο σύστημα φιλτραρίσματος σωματιδίων (Otto Particulate Filter System) σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων. Οι εξελίξεις σημαίνουν ότι οι εκπομπές άνθρακα για το CUPRA Ateca κυμαίνονται μεταξύ 192g/km – 201g/km με τιμές κατανάλωσης από 8,5 λίτρα/100km – 8,9λίτρα/100km σε κύκλο WLTP.

Cupra-Ateca_ 05

Με 4Drive

Εξοπλίζεται με σύστημα 4Drive, ένα από τα ασφαλέστερα και πιο προηγμένα συστήματα τετρακίνησης στο κόσμο. Η μετάδοση κίνησης 4Drive αναλύει σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την ταχύτητα του κάθε τροχού, τη θέση του τιμονιού, το προφίλ οδήγησης, ώστε να τροφοδοτεί κάθε στιγμή, γρήγορα και προοδευτικά τους απαραίτητους κάθε φορά τροχούς. Το σύστημα 4Drive έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να συνεργάζεται με όλα τα προφίλ οδήγησης: Κανονικό, Σπορ, Ατομικό, σε Χιόνι, Off-Road και φυσικά CUPRA. Όταν επιλέγεται το προφίλ οδήγησης CUPRA, ο κινητήρας ανταποκρίνεται άμεσα με έναν σπορ ήχο και το σύστημα δυναμικού ελέγχου πλαισίου (Dynamic Chassis Control) ρυθμίζει την ανάρτηση για να δώσει μια πιο σπορ πινελιά στο αυτοκίνητο. Το SUV επωφελείται πλέον από τους μεγαλύτερους εμπρόσθιους και οπίσθιους δίσκους, στα 340 χιλ.  και 310 χιλ.  αντίστοιχα. Προαιρετικά, προσφέρονται μαύρα φρένα 18″ από την Brembo.

 Cupra-Ateca_ 06

Infotainment και Συνδεσιμότητα

Το CUPRA Atecaδιαθέτει το τελευταίας γενιάς Full Link (Apple CarPlay και AndroidAuto) και SEAT DriveApp καθώς και τις πιο προηγμένες ψηφιακές οθόνες στην κατηγορία. Ο βασικός εξοπλισμός του βασίζεται σε τρείς βασικές αρχές: τεχνολογία, σχεδίαση και ασφάλεια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συστήματα όπως είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί, ασύρματος φορτιστής, ενισχυτής σήματος GSM, top view κάμερα 360º, σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 8 ιντσών, ψηφιακός πίνακας οργάνων και σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος είναι όλα standard.

Η πυκνότητα pixel των οργάνων του ψηφιακού πίνακα, προσφέρει υψηλά επίπεδα χρηστικότητας και επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει πληροφορίες όπως τηλεφωνικές κλήσεις, ταχύμετρο και στροφόμετρο μέχρι έγχρωμους χάρτες πλοήγησης μεγάλης εστίασης. Η ανάλυση των πληροφοριών 133dpi, 1280 x 480 pixel TFT display, γίνεται με ρυθμό ανανέωσης 75Hz.

 Cupra-Ateca_ 07

Με τις σύγχρονες τεχνολογίες συνδεσιμότητας SEAT Full Link και DriveApp ο οδηγός του CUPRA Ateca βρίσκεται πάντα σε επαφή μέσω του smartphone με τον ευκολότερο και ασφαλέστερο τρόπο και απολαμβάνει στο έπακρο τις διαδρομές του. 

Cupra-Ateca_ 08

Αρχές του 2019 στην Ελλάδα

Το λανσάρισμα του CUPRA Ateca σε παγκόσμιο επίπεδο θα έχει επίσης και μία έκπληξη για τους πρώτους 7.000 πελάτες. Αυτοί θα λάβουν ένα αποκλειστικό δώρο περιορισμένης έκδοσης, ένα CUPRA Member Box από πραγματικά ανθρακονήματα διακοσμημένο με το λογότυπο CUPRA σε χαλκό. Μέσα σε αυτό οι πελάτες θα βρουν ένα κλειδί με κάλυμμα και μπρασελέ από ίνες άνθρακα υψηλής ποιότητας. Μία έκφραση εκτίμησης προς τους πρώτους πελάτες CUPRA. Στη χώρα μας θα λανσαριστεί στις αρχές του επόμενου έτους.  

Cupra-Ateca_ 09

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO