spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣ«Uniqway» Πλατφόρμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων

«Uniqway» Πλατφόρμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων «Uniqway» ξεκινά με σπουδαστές από τρία πανεπιστήμια στην Πράγα, οι οποίοι  έχουν αναπτύξει μια ιδέα για την κοινή χρήση αυτοκινήτων που είναι μοναδική στην Ευρώπη. Η Skoda Auto Czech Republic και η Skoda Auto DigiLab υποστηρίζουν την υλοποίηση του έργου. Αυτά είναι προγράμματα που μας κάνουν να ζηλεύουμε και να διαπιστώνουμε για το πόσο πίσω βρίσκεται σήμερα η χώρα μας.

Μετά τις επιτυχημένες δοκιμές, η «Uniqway», η πλατφόρμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων για φοιτητές που είναι μοναδική στην Ευρώπη, ξεκινά καθημερινά να λειτουργεί. Η υπηρεσία είναι τώρα διαθέσιμη σε όλους τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Τσεχίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πράγας καθώς και από το Τσεχικό Πανεπιστήμιο Επιστημών Ζωής.

Η Skoda Auto Czech Republic και η Skoda Auto DigiLab επέτρεψαν την ανάπτυξη αυτής της πλατφόρμας. Η χρέωση για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου υπολογίζεται βάσει του χρόνου χρήσης και της διανυθείσας απόστασης. Η τιμή είναι περίπου 29 CZK (1,20 EUR) ανά ώρα συν 4,90 CZK (0,20 EUR) ανά χιλιόμετρο. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη είναι η περίοδος ενοικίασης, τόσο φθηνότερη γίνεται, για παράδειγμα όταν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο για μεγαλύτερες αποστάσεις ή ημερήσιες εκδρομές. Για να χρησιμοποιήσει κάποιος την υπηρεσία απαιτείται διεθνής ταυτότητα φοιτητών ISIC για κάθε φοιτητή. Μετά την εγγραφή τους δωρεάν, οι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν και να κάνουν κράτηση αυτοκινήτου μέσω της εφαρμογής. Με το «HoppyGo», η Skoda Auto DigiLab λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες ανταλλαγής οχημάτων από ομότιμους χρήστες στην Τσεχία.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO