spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣMcLaren Speedtail

McLaren Speedtail

Αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του στις 26 Οκτωβρίου, με την ονομασία Speedtail. Πρόκειται για το μοντέλο με κωδική ονομασία  ΒΡ 23 της McLaren, για το οποίο πολλά έχουν γραφτεί. Είναι ένα τριθέσιο hypercar το οποίο θα είναι η ταχύτερη από τα μοντέλα παραγωγής της εταιρείας, ταχύτερη ακόμη και από μια F1. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η ταχύτητά της θα ξεπερνά τα 391 χλμ/ώρα.

Το βρετανικό hypercar από το Woking Surrey, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, είναι τριθέσιο, με το οδηγό να κάθεται στο κέντρο και τους δύο συνεπιβάτες να βρίσκονται  λίγο πίσω, εκατέρωθεν του οδηγού. Και φυσικά αντλεί τεχνολογία κατ΄ ευθείαν από το χώρο της F1. Θα εφοδιάζει με έναν θηριώδη κινητήρα, ο οποίος αποτελεί την εξέλιξη του 4λιτρου  V8 twin-turbo, και θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική ισχύς θα αγγίζει τους 1.000 ίππους.

McLaren Hyper GT_ 03

Για την εξέλιξη του νέου hypercar McLaren Speedtail ασχολείται το τμήμα MSO της εταιρείας και θα παραχθεί σε μόλις 106 αντίτυπα. Η τιμή του υπολογίζεται στα  2 εκατομμύρια ευρώ δίχως τους φόρους για κάθε αγορά.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της McLaren, Mike Flewitt, η νέα Speedtail δεν θα αποτελεί διάδοχο της F1. Είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει τον απόλυτο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και να “καταπίνει” μεγάλες αποστάσεις. 

Δείτε το video: The Ultimate Hyper-GT

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO