Ειδήσεις Auto

Επαναλειτουργεί για να συνεχίσει το έργο του

Στις επάλξεις και πάλι, ουσιαστικά και τυπικά, κατόπιν πρωτοβουλίας των μελών του, ο ιστορικός «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ-ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ» (ΕΣΣΑΜ). Ο Σύνδεσμος λειτουργεί, πλέον, κανονικά μετά την πρόσφατη σχετική έγκριση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο ΕΣΣΑΜ έχει ως μέλη επαγγελματίες δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας σε διάφορα ΜΜΕ της Ελλάδος.

Σκοπός του Συνδέσμου ήταν και είναι -μεταξύ άλλων - να συμβάλει στην συνεχή αναβάθμιση του ρεπορτάζ και της εν γένει δημοσιογραφίας στο χώρο του αυτοκινήτου, όπως και στην καλλιέργεια πνεύματος επαγγελματικής αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του. Επίσης, η πλήρης ενημέρωση του κοινού γύρω από τα νέα μοντέλα και τις τεχνολογικές εξελίξεις του χώρου μας, η προβολή των κανόνων οδικής ασφάλειας ξεκινώντας από τις νεότερες ηλικίες, η εμπεριστατωμένη παρουσίαση των αγώνων, η επικοινωνία με συγγενείς συνδέσμους άλλων χωρών κλπ.

Ο ιστορικός σύνδεσμος είχε ιδρυθεί το 1988 με πρωτοβουλία του συναδέλφου Γιώργου Δ. Λιβέρη ο οποίος είχε διατελέσει και ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΣΑΜ στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο. Μέλη του συνδέσμου ήταν όλοι οι τότε επαγγελματίες συνάδελφοι του χώρου του Αυτοκινήτου και της Μοτοσυκλέτας. Για μία περίοδο, η λειτουργία του συνδέσμου είχε ατονήσει. Στη συνέχεια και λίγο πριν το 2010, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του αλλά, δυστυχώς, τα προβλήματα υγείας του τότε προέδρου, αείμνηστου Άρη Σταθάκη, άφησαν πίσω την όλη προσπάθεια.

Στην σημερινή, νέα εποχή λειτουργίας του, ο ΕΣΣΑΜ απαρτίζεται τόσο από παλαιά, ιδρυτικά του μέλη, όσο και από νεότερους συναδέλφους, 34 μέχρι στιγμής. Όλοι μαζί δε φιλοδοξούμε να συνεχίσομε τις σημαντικές δραστηριότητές του Συνδέσμου μας, πάντοτε με κοινωνικό πρόσημο, πιστοί στις αρχές των αναγνωρισμένων επαγγελματικών Ενώσεων Συντακτών και με οδηγό τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Ήδη, η εγκεκριμένη Διοικούσα Επιτροπή δρομολογεί τις διαδικασίες για σύγκλιση γενικής συνέλευσης με σκοπό την προκήρυξη εκλογών, ανάδειξη νέας διοίκησης και διεύρυνση της βάσης της μελών του Συνδέσμου για τη συνέχιση της πορείας του στον 21ο αιώνα!

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok