spot_img

Skoda Kodiaq GT

Η Skoda διέρρευσε τα πρώτα σκίτσα τα οποία παρουσιάζουν το μελλοντικό κορυφαίο της μοντέλο Kodiaq GT. Πριν όμως χαρούμε όλοι μαζί, να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά.

Η συγκεκριμένη έκδοση coupé του μεγάλου SUV Kodiaq θα διατίθεται αποκλειστικά στην Κίνα και η χώρα αυτή θα είναι η μόνη αγορά στην οποία η Skoda προσφέρει συνολικά τέσσερα μοντέλα SUV με KAMIQ, KAROQ, KODIAQ και KODIAQ GT. Όπως δείχνουν τα σκίτσα σχεδίασης, όλες οι γραμμές έχουν σχεδιαστεί με σαφήνεια και ακρίβεια, η πλευρική γραμμή που μοιάζει με coupé δίνει στο νέο KODIAQ GT ένα σπορ και δυναμικό προφίλ.

Skoda-Kodiaq-GT_ 01 Skoda-Kodiaq-GT_ 02

Η κουπέ-έκδοση του μεγάλου SUV που το διαφοροποιεί από το KODIAQ είναι το πίσω τμήμα του. Πίσω από τις μπροστινές πόρτες, η γραμμή οροφής μειώνεται ελαφρά προς τα κάτω, ενώ συγχωνεύεται σε μια πόρτα του χώρου αποσκευών. Ως το πρώτο SUV coupé  το KODIAQ GT θα αποτελέσει τη νέα ναυαρχίδα για την χώρα της ανατολής και θα είναι ο βασικός μοχλός για την εικόνα της μάρκας . Η Skoda έχει εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση στην αγορά της Κίνας,  η οποία είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά, αλλά και η μεγαλύτερη αγορά για την ίδια την εταιρεία. Και η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο τα SUV, που είναι ο βασικός πυλώνας της στρατηγικής μέχρι το 2025, αλλά και η ηλεκτροκίνηση την οποία θα τη δούμε να “ξετυλίγεται” άμεσα.

Κάθε τέταρτο όχημα που κατασκευάζει η Skoda παραδίδεται σήμερα στην Κίνα. Σύμφωνα με ένα πενταετές πρόγραμμα, το οποίο υπογράφηκε σε μνημόνιο συμφωνίας το 2016 κατά την κρατική επίσκεψη του κινέζου προέδρου Xi Jinping στην Τσεχία, περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν στην επέκταση του χαρτοφυλακίου SUV και την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων για οχήματα Skoda στη χώρα αυτή.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO