spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣINFINITI Project Black S

INFINITI Project Black S

Εντυπωσιακή θα είναι η INFINITI στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αφού στο πλαίσιο του σχεδίου για “εξηλεκτρισμό” της γκάμας της από το 2021 θα αποκαλύψει το  νέο πρωτότυπο Project Black S, παρουσιάζοντας πώς η τεχνολογία διπλού υβριδικού κινητήρα της Formula One, μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα αυτοκίνητο.

Βασισμένο στη σχεδιαστική μελέτη του INFINITI Project Black S του 2017, το νέο υβριδικό ηλεκτρικό πρωτότυπο,  απεικονίζει τη δέσμευση της μάρκας για την ανάπτυξη συναρπαστικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλής απόδοσης, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi.

INFINITI_Project Black S_ 04

Το Project Black S συνδυάζει κορυφαία διπλή υβριδική τεχνολογία με τον βραβευμένο V6, twin-turbo κινητήρα 3.0 λίτρων της INFINITI. Το μοναδικό “σύστημα ανάκτησης ενέργειας” (ERS) συμβάλλει στην αύξηση της ισχύος και της ροπής. Το πρωτότυπο του διπλού υβριδικού κινητήρα παράγει 420 kW  που ισοδυναμεί με 563hp ή 571ps, ενώ ο συμβατικός κινητήρας VR30 παράγει 298 kW (400hp / 405ps). Ο λόγος ισχύος/βάρους εκτιμάται σε 235 W/kg, επιτυγχάνοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ. κάτω από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Ο ορισμός “Black S” αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης,  τις μεγάλες δυνατότητες,  την αποτελεσματική αεροδυναμική και την  έξυπνη διαχείριση ενέργειας που προσφέρει η INFINITI.

Το κινητήριο σύνολο του πρωτοτύπου, ενσωματώνει τρεις μονάδες κινητήρων (MGU). Κάθε  MGU-K (‘K’ σημαίνει ‘kinetic’) συλλέγει κινητική ενέργεια από το φρενάρισμα. Παράλληλα,  οι διπλοί ηλεκτρικοί υπερσυμπιεστές του κινητήρα είναι εξοπλισμένοι με δύο μονάδες MGU-H (όπου ‘H’ για ‘θερμότητα’), για την επεξεργασία της θερμικής ενέργειας από τα καυσαέρια. Αυτό επιτρέπει στον κινητήρα να παράγει ηλεκτρική ισχύ τόσο υπό την πέδηση, όσο και κατά την επιτάχυνση.

INFINITI_Project Black S_ 02

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO