spot_img

Skoda Vision RS

Η Skoda δείχνει να ξεπερνά τον εαυτό της με το νέο της Vision RS, με το οποίο δημιουργεί ένα  σπορ αυτοκίνητο αλλά και ένα βιώσιμο μέλλον. Το Plug-in υβριδικό  της μοντέλο θα το παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Με το Skoda Vision RS η τσεχική μάρκα συνδυάζει την σπορ της παράδοση με ένα βιώσιμο μέλλον. Η εντυπωσιακή αυτή μελέτη ιδεών με τη δυναμική γλώσσα σχεδίασης και την αποδοτική υβριδική μονάδα plug-in θα προσφέρει τις πρώτες ιδέες για το επόμενο εξελικτικό στάδιο των σπορ μοντέλων RS της μάρκας και το σχεδιασμό ενός μελλοντικού συμπαγούς οχήματος . Παράλληλα, επιδεικνύει επίσης ένα υψηλό επίπεδο περιβαλλοντικής συνείδησης με τη χρήση βιώσιμων υλικών Vegan.

Ο υβριδικός μηχανισμός plug-in συνδυάζει την τεχνολογία TSI 1,5 λίτρων με ισχύ 110 kW (150 hp) και έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 75 kW (102 hp). Συνεργάζονται για να αποδώσουν ισχύ 180 kW (245 hp), η οποία επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα, αλλά και από τα 80 σε 120 χλμ/ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα. Συνολικά, εκπέμπει μόνο 33 γρμ CO2 ανά χιλιόμετρο. Μόνο με την ισχύ της μπαταρίας, το μοντέλο μπορεί να καλύψει αποστάσεις μέχρι 70 χλμ.   

VISION_RS_03

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13 kWh μπορεί να φορτιστεί με καλώδιο σε 2,5 ώρες σε σταθμό φόρτισης. Εναλλακτικά, το Vision RS μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε οικιακή πρίζα ή να φορτιστεί κατά την οδήγηση μέσω της ανάκτησης ενέργειας.

Τα οργανικά συστατικά του εξωτερικού χρώματος αντανακλούν τη θερμότητα, μειώνοντας έτσι την εσωτερική θερμοκρασία. Πολλά στοιχεία μαύρου άνθρακα που βρίσκονται στο στρώμα της βαφής δημιουργούν διακριτικές αντιθέσεις στο λευκό χρώμα.

Υλικά υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται ευρέως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό παρουσιάζεται στην επανασχεδιασμένη μάσκα καλοριφέρ, στα εμπρός και πίσω spoilers, τους εξωτερικούς καθρέπτες, τα πλευρικά τοιχώματα, τις εισόδους και εξόδους αέρα και στον πίσω διαχύτη.

VISION_RS_04 VISION_RS_05

Ένα ύφασμα κατασκευασμένο από 100% νήμα ανακυκλωμένου πολυεστέρα χρησιμοποιείται για το άνω μέρος των καθισμάτων Alcantara που φέρουν τσέχικες σημαίες. Ένα άλλο παράδειγμα βιωσιμότητας είναι τα πατάκια που χρησιμοποιούν το υλικό Piñatex με πλέξη άνθρακα. Το υλικό αυτό προέρχεται από ίνες από τα φύλλα ενός ανανά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO