spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣBMW X2 M35i 2019

BMW X2 M35i 2019

BMW X2 M35i 10Το νέο top model της σειράς X2, η νέα X2 M35i με τη φαρδιά μάσκα ‘νεφρών’ BMW , διαφοροποιείται οπτικά με ένα πλαίσιο βαμμένο σε Cerium Grey. Παρομοίως, τα πλαίσια των αεραγωγών και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών έχουν φινίρισμα Cerium Grey. Στο πίσω τμήμα της X2 M35i κυριαρχεί η στάνταρ αεροτομή M και δύο ειδικά σχεδιασμένες απολήξεις εξαγωγής, ομοίως σε Cerium Grey.

Ο 4κύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος BMW X2 M35i 11βενζινοκινητήρα 225 kW -306 hp θέτει νέα πρότυπα, που ξεπερνούν τις προηγούμενες εκδόσεις. Όπως υποδηλώνει το γράμμα ‘M’ στην ονομασία της, η νέα X2 M35i προσφέρει τις δυναμικές επιδόσεις ενός μοντέλου M Performance, με την υπογραφή της BMW M GmbH, της οποίας η αγωνιστική τεχνογνωσία επηρεάζει την εξέλιξη όλων των εξαρτημάτων.

Ο δίλιτρος κινητήρας TwinPower Turbo, τοποθετημένος κάτω από κάλυμμα M BMW X2 M35i 12Performance, είναι ο πρώτος τετρακύλινδρος κινητήρας M Performance και ταυτόχρονα η ισχυρότερη έκδοση της BMW. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 225 kW (306 hp). Η μέγιστη ροπή φτάνει 450 Nm. Για την αξιόπιστη μεταφορά αυτής της εντυπωσιακής ισχύος στο δρόμο, η X2 M35i εφοδιάζεται στάνταρ με ευφυή τεχνολογία τετρακίνησης xDrive σε συνδυασμό με το 8άρι κιβώτιο Steptronic με λειτουργία Launch Control. Το αυτόματο κιβώτιο έχει ειδικό ‘σετάρισμα’ M Performance. Η BMW X2 M35i επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ/ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα. Η απαραίτητη θερμική σταθερότητα του κινητήρα είναι εξασφαλισμένη από το ανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης.

Δείτε το video της νέας BMW X2 M35i

BMW X2 M35i 17Με ‘σετάρισμα’ Μ
Η BMW X2 M35i διαθέτει, εκτός από έναν ισχυρό κινητήρα, σύστημα ανάρτησης M Sport που έχει σεταριστεί και προσαρμοστεί ειδικά στο σπορ χαρακτήρα της. Προαιρετικά, διατίθεται προσαρμοζόμενη ανάρτηση με δύο, μηχανικά ρυθμιζόμενα, διαφορετικά προγράμματα, συνδυάζοντας απόλυτα σπορ χαρακτήρα και οδηγική άνεση. Αξιοσημείωτο στοιχείο – πρεμιέρα σε μοντέλο M Performance – είναι το M Sport διαφορικό (Μ Sport Differential) στον εμπρός άξονα. Σε εξαιρετικά δυναμικούς ελιγμούς οδήγησης, αυτό το μπλοκέ BMW X2 M35i 23διαφορικό μειώνει αποτελεσματικά τις ενδεχόμενες απώλειες ελκτικής πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς. Επιπλέον, το σύστημα πέδησης έχει αναβαθμιστεί για χρήση στην X2 M35i. Το σύστημα φρένων M Sport με σταθερές δαγκάνες σε Dark Blue μεταλλικό και ατσάλινους δίσκους 18” μπροστά (17” πίσω) εγγυάται μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος ακόμα και με τα υψηλότερα φορτία.
Όμως η τεχνογνωσία Μ δίνει το παρών και σε άλλους τομείς. Τα συστήματα διεύθυνσης και ανάρτησης έχουν επίσης προσαρμοστεί για να συνδυάζονται με τις επιδόσεις του συστήματος BMW X2 M35i 16κίνησης. Για παράδειγμα, χάρη σε ένα ειδικό σετάρισμα, η σπορ ανάρτηση M μεταφέρει στον οδηγό μία εντυπωσιακά άμεση και ακριβή αίσθηση διεύθυνσης. Επιπλέον, η X2 M35i προσφέρεται στάνταρ με ανάρτηση M Sport με σκληρότερο σετάρισμα ελατηρίων και αποσβεστήρων και χαμηλωμένο αμάξωμα. Η δομή του πίσω άξονα έχει αναθεωρηθεί. Προαιρετικά διατίθεται ανάρτηση με προσαρμοζόμενο συνδυασμό ελατηρίων και αποσβεστήρων που προσφέρει δύο διαφορετικά, μηχανικά ρυθμιζόμενα προγράμματα (modes).

BMW X2 M35i 19Με στοιχεία M Performance σε Cerium Crey
Οι σπορ φιλοδοξίες της X2 M35i, που είναι αποτέλεσμα των έμφυτων ικανοτήτων της, αποτυπώνονται σε μία συναρπαστική εξωτερική σχεδίαση με πολυάριθμα στοιχεία M Performance σε φινίρισμα Cerium Grey, βασισμένα στο πακέτο εξοπλισμού X2 M Sport. Αυτό ξεκινά με την τεχνολογία full HD που υιοθετείται στους προβολείς και τα φώτα ομίχλης και συνεχίζεται με τη μεγάλη μάσκα BMW X2 M35i 13‘νεφρών’ σε Cerium Grey και τις νέες πλαϊνές εισαγωγές αέρα στην ίδια απόχρωση μπροστά για τη βέλτιστη ψύξη των φρένων και του κινητήρα. Οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αναβαθμιστεί με ειδικά καλύμματα, επίσης σε Cerium Grey. Πίσω, η X2 M35i φέρει χαρακτηριστική αεροτομή M και δηλώνει την υπεροχή της με ένα σύστημα εξάτμισης M Sport με δύο απολήξεις (η κάθε μία διαμέτρου 100 mm). Χάρη στο προσαρμοζόμενο σιλανσιέ, το σύστημα εξαγωγής παράγει έναν ιδιαίτερα σπορ φάσμα ήχου. Ζάντες M Sport 19-ιντσών σε σχέδιο 715M (προαιρετικά: 20άρες ζάντες αλουμινίου M Sport σε σχέδιο 721M και διχρωμία Cerium Grey) ολοκληρώνουν εντυπωσιακά τα στιλιστικά στοιχεία του εξωτερικού.
BMW X2 M35i 20
Για πρώτη φορά, αποκλειστικά σπορ καθίσματα M
Η καμπίνα αποπνέει ένα ιδιαίτερα σπορ στυλ, χρησιμοποιώντας σαν βάση το πακέτο εξοπλισμού M Sport. Η X2 M35i διαθέτει στάνταρ δερμάτινο τιμόνι M Sport με χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (shift paddles) και διακοσμητικά μαρσπιέ στις εμπρός πόρτες με το λογότυπο “M35i”. Τα προαιρετικά σπορ καθίσματα M μπροστά είναι κάτι νέο. Αυτά όχι BMW X2 M35i 21μόνο προσφέρουν τέλεια πλευρική στήριξη για οδηγό και συνοδηγό σε απότομες στροφές, αλλά και τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας μέσω των ενσωματωμένων προσκέφαλων. Τα σπορ καθίσματα M διατίθενται στα εξής τρία διαφορετικά σχέδια: Συνδυασμός FabricTrigon/Alcantara σε μαύρο με μπλε λεπτομέρειες, Leather Dakota Magmared, περφορέ με μαύρες λεπτομέρειες και Leather Dakota μαύρο περφορέ. Επίσης προσφέρονται ασορτί ζώνες ασφαλείας, σχεδίασης M.

Πρωτοποριακή ψηφιακή τεχνογνωσία για τεχνολογίες αιχμής.
BMW X2 M35i 22Η νέα BMW X2 M35i προβάλλει επίσης την πρωτοποριακή, ψηφιακή ικανότητα της BMW στους τομείς λειτουργίας και δικτύωσης. Για παράδειγμα, το προαιρετικό, έγχρωμο σύστημα απεικόνισης πληροφοριών BMW Head-Up Display προσφέρει ένα εύρος ενδείξεων απαράμιλλο στην κατηγορία. Κατόπιν παραγγελίας, μπορούν να τοποθετηθούν η τελευταία γενιά BMW ConnectedDrive και το νέο BMW Connected App. Προαιρετικές λειτουργίες, όπως η ασύρματη χρήση του BMW X2 M35i 18Apple CarPlay έρχονται να προστεθούν στον ήδη εντυπωσιακό στάνταρ εξοπλισμό. Συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τεχνολογίες που λειτουργούν μέσω κάμερας, όπως ‘traffic jam assistant’ για πιο άνετη οδήγηση σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνά ‘stop-and-go’ και ο προαιρετικός, βοηθός παρκαρίσματος. Η παραγωγή της ξεκινά τον ερχόμενο Νοέμβριο και για τις ευρωπαϊκές αγορές μετά το Μάρτιο του 2019.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO