spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤώρα ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για ΚΤΕΟ

Τώρα ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για ΚΤΕΟ

Nea prostima KTEO 10Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τα οχήματα τα οποία δεν πέρασαν τη διαδικασία τω ΚΤΕΟ. Και φυσικά μας έρχονται τα πρόστιμα. Σύμφωνα με το άρθρο 55 του ν.4530 (ΦΕΚ 59 Α/ 30.3.2018) προβλέπεται η επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ, το όποιο επιβάλλεται από το υπουργείο μεταφορών και βεβαιώνεται ταμειακά από την φορολογική διοίκηση, στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που συμπληρώνεται χρονικό διάστημα :

α. έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου,

Nea prostima KTEO 11β. έξι (6) μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία υποχρεούνται να υποβληθούν αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται κάθε φορά που θα προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού.

Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από 30/9/2018

Σημειώνεται ότι όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα προβλέπεται όπως ελέγχονται από ΚΤΕΟ σε 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια (αυτοκίνητα και μηχανές-εξαιρούνται τα ταξί Nea prostima KTEO 12και τα βαρέα οχήματα για τα οποία προβλέπεται ετήσιος έλεγχος εξ’ αρχής)

Άσχετα από το παραπάνω πρόστιμο, προβλέπεται επιπλέον πρόστιμο κατά τη διαδικασία στα ΚΤΕΟ με την μορφή παραβόλου εκπροθέσμου ελέγχου ΚΤΕΟ, το ύψος του οποίου ανέρχεται από 10€ έως 140 € ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης και την κατηγορία οχήματος.

Συστήνεται στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ελέγξουν άμεσα τις προθεσμίες ελέγχου του οχήματός τους και εφόσον κρίνεται σκόπιμο να σπεύσουν άμεσα να κλείσουν ΡΑΝΤΕΒΟΥ με το ΚΤΕΟ επιλογής τους ώστε να μην επαναληφθούν νοσηρά φαινόμενα του 2015.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO