spot_img

Mercedes EQC

Mercedes EQC 10Τα πάντα πλέον έχουν αλλάξει. Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας και όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις έρχονται πολύ πιο γρήγορα απ΄ότι θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Η Mercedes για πρώτη φορά αποκάλυψε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία EQC

Το πρωτοποριακό EQC το οποίο είναι ενταγμένο brand EQ, είναι ένα μεσαίο premium ηλεκτρικό SUV. Εντυπωσιάζει σχεδιαστικά και είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Δείτε το εντελώς νέο Mercedes EQC

Mercedes EQC 20Το νέο αυτό μοντέλο κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε κάθε άξονα ξεχωριστά, με συνολική ισχύ 300 Kw – 408 PS. Η ροπή φτάνει στα πολύ εντυπωσιακά 765 Nm. Το EQC είναι ένα τετρακίνητο όχημα, το οποίο επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,1 δευτ. με την τελική του να φτάνει στα 180 χλμ/ώρα η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά.

Με συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ισχύος 80 kMercedes EQC 21W/h, έχει αυτονομία πάνω από 450 χλμ. Είναι δε εφοδιασμένο με ένα mode λειτουργίας και από εκεί ο οδηγός του μπορεί να επιλέξει προγράμματα όπως Eco – Comfort – Max Range – Sport & Individual.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Η Mercedes έχει ανακοινώσει ότι επενδύσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εξαλίξει την ηλεκτροκίνηση και έως το 2022 θα έχει στη γκάμα της δέκα (10) αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Δείτε την τεχνολογία του πρώτου ηλεκτρικού Mercedes

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO