spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΛακκούβες στους δρόμους

Λακκούβες στους δρόμους

Road holes 10Έρευνα που διεξήγαγε ο φιλανθρωπικός οργανισμός οδικής ασφάλειας IAM RoadSmart στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε ότι τα μέλη της είναι όλο και περισσότερο απογοητευμένα σχετικά με την κατάσταση των δρόμων στη χώρα αυτή – και αισθάνονται ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη έρευνα της Αγγλίας, μιας και στη χώρα μας ουδέποτε θα δούμε μια ανάλογη έρευνα. Άλλωστε εμείς στην Ελλάδα, παραδοσιακά 10ετίες τώρα ζούμε με τις λακκούβες και η οποιαδήποτε βελτίωση των δρόμων μας σίγουρα θα μας άλλαζε τη ζωή μας με αποτέλεσμα να δυσκολευόμασταν τα Road holes 11προσαρμοστούμε…

Η έρευνα η οποία αφορά περισσότερα από 7.000 μέλη του IAM RoadSmart διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία τους πιστεύει ότι οι δρόμοι έγιναν πολύ χειρότεροι τα τελευταία χρόνια, ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα θύματα από ποτέ και ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να μειώσουν τις “απώλειες” σε κάθε ταξίδι.

Περίπου 47% – πάνω από 3.400 ερωτηθέντες – ανέφεραν ότι έχουν καταστρέψει το αυτοκίνητό τους, Road holes 12το επαγγελματικό όχημα, τη μοτοσικλέτα ή το ποδήλατο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις προήλθε και τραυματισμός, σαν αποτέλεσμα του χτυπήματος σε μια λακκούβα.

Περίπου το 90% των ερωτηθέντων έχει εντοπίσει επιδείνωση της κατάστασης σε δρόμους τους οποίους χρησιμοποιούν καθημερινά περισσότερο από το 50% βαθμολογώντας την κατάσταση των δρόμων τους ως «πολύ χειρότερα» τα τελευταία τρία χρόνια και το 38% τους χαρακτηρίζει «χειρότερα».

Road holes 13Περίπου το 81% – σχεδόν 6.000 οδηγοί – ανέφεραν ότι έχουν παρατηρήσει «πολύ περισσότερες» λακκούβες κατά τα τελευταία τρία χρόνια, προσθέτοντας ακόμη ένα ποσοστό 13% το οποίο αναφέρει ότι έχουν δει «μερικές ακόμη», γεγονός το οποίο δίνει ένα συνολικά ποσοστό του 94% με παρατηρήσεις για πολύ περισσότερες λακκούβες.

Πάνω από το 56% ανέφεραν ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τη γρήγορη οδήγηση σε κάθε τους ταξίδι, προκειμένου να εντοπίσουν εγκαίρως και να αποφύγουν τις επικίνδυνες λακκούβες.

Road holes 14Ενώ το ένα τρίτο των μελών της IAM RoadSmart είναι πρόθυμα να εξετάσουν νέες ιδέες χρηματοδότησης για να βελτιώσουν τους δρόμους, το ήμισυ ήταν ενάντια σε μια αύξηση 2% του φόρου καυσίμων.

Οι χώρες, συνεπώς, που σέβονται τους πολίτες τους, αλλά ταυτόχρονα όλοι είναι και σωστά οργανωμένοι καταναλωτές, έχουν τρόπους αντίδρασης και μέσα από οργανωμένες έρευνες έχουν και τα αποτελέσματά τους.

Στη δική μας χώρα, στο βασίλειο της λακκούβες, αλλοίμονο σε όποιον πέσει μέσα. Αν είναι τυχερός μπορεί και να αποζημιωθεί….

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO