spot_img

Skoda Kodiaq RS

Ασταμάτητοι οι Τσέχοι! Μόλις προχθές γιόρτασαν την παραγωγή του εκατομμυριοστού SUV τους και τώρα είναι έτοιμοι για την παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου τους ταχύτατου SUV. Και το γεγονός αυτό θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο. Είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει το νέο, ŠKODA KODIAQ-RS 10μοντέρνο λογότυπο RS και εφοδιάζεται με 2.0 TDI biturbo ισχύος 239-PS .

Το Kodiaq RS θα είναι προαιρετικά διαθέσιμο και με επτά καθίσματα και θα τροφοδοτείται από κινητήρα με μέγιστη απόδοση 176 kW (239 PS) – τον ισχυρότερο κινητήρα ντίζελ παραγωγής στην ιστορία της Skoda.

Τα αρχικά RS κοσμούν τις σπορ εκδόσεις της μάρκας. Το Skoda Kodiaq RS είναι το πρώτο SUV της μάρκας που εντάσσεται σε αυτόν τον ελίτ κύκλο. Ο τσέχος κατασκευαστής αυτοκινήτων μεταφέρει επομένως το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα και την ιστορία των αγώνων σε ένα νέο όχημα και σηματοδοτεί με αυτή την κίνηση το νέο, σύγχρονο λογότυπο της RS με κόκκινες πινελιές.

ŠKODA KODIAQ-RS 11Τα πρώτα μοντέλα RS από το 1974
Τα αρχικά RS προέρχονται από το Rally Sport και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1974 στα δύο πρωτότυπα rally cars, το Skoda 180 RS και το 200 RS. Το 1975, η Skoda το πέρασε και στο 130 RS. Tο 1977, το sport coupé, γνωστό και ως «Porsche of the East», πέτυχε δύο νίκες στην κατηγορία του, στο θρυλικό Ράλι Μόντε Κάρλο και στο Ράλι Ακρόπολις. Το 2000, η Skoda παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο παραγωγής RS, την Octavia RS. Το νέο λογότυπο RS, με κόκκινες πινελιές, θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παρίσι στο Skoda Kodiaq RS.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO