spot_img

TERRAFUGIA TF-X

Volvo Flying vehicle Terrafugia 10Τα πάντα αλλάζουν στις μετακινήσεις τα χρόνια που έρχονται. Ξεχάστε τα αυτόνομα! Τώρα έρχονται και τα ιπτάμενα οχήματα! Και οι προτάσεις είναι πλέον συχνές και αρκετές.

Τώρα η Terrafugia δημιουργεί τη δική της ιπτάμενη πρόταση, εταιρεία η οποία λειτουργεί υπό την σκέπη της Κινεζικής Zhejiang Geely Holding Group. Θεωρείται το πρώτο κινεζικό ιπτάμενο όχημα. Η Terrafugia βρίσκεται “παρέα” στο ίδιο εταιρικό Volvo Flying vehicle Terrafugia 11χαρτοφυλάκιο με τη Volvo, η οποία έχει περάσει και αυτή στην ιδιοκτησία της Geely. Τα σχέδια είναι μεγαλεπήβολα, αφού οι πολύ ενδιαφέρουσες προσπάθειες αφορούν τη συνεργασία της με την Uber, για την ανάπτυξη ενός ανάλογου ιπτάμενου οχήματος.

Το Terrifugia είναι το εξαιρετικά ελαφρύ ιπτάμενο όχημα της Terrafugia, που το ονομάζουν και Transition. Είναι Volvo Flying vehicle Terrafugia 12προγραμματισμένο να φτάσει στην αγορά το 2019, ακολουθούμενο το 2023 από μια έκδοση τεσσάρων θέσεων, κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, που θα ονομάζεται TF-X. Είναι ένα “σφιχτό” και φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα που εξελίσσεται για λογαριασμό της Uber και αφορά τη νέα γενιά ιπτάμενων ταξί, πρόγραμμα που μπορεί να ξεκινήσει το 2020.

Δείτε το να πετάει το Terrafugia TF-X

Volvo Flying vehicle Terrafugia 13Τι μπορεί να κάνει
Το Terrafugia έχει εύρος πτήσης 500 μιλίων ή 800 χλμ. με ταχύτητα 200 μιλίων ή 320 χλμ/ώρα. Σαν καύσιμο κινητήρα έχει την αμόλυβδη βενζίνη, αυτή που χρησιμοποιούν τα αυτοκινήτου και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 1 MW.
Οι διαστάσεις του TF-X είναι όσο κι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας C δηλαδή παρκάρει με άνεση σε ένα κλασικό χώρο πάρκιγκ. Προκειμένου να απογειωθεί και να προσγειωθεί το TF-X κατακόρυφα απαιτείται ένας χώρος διαμέτρου τουλάχιστον 30 μέτρων.

Volvo Flying vehicle Terrafugia 14Για να πιστοποιηθεί ένας οδηγός – πιλότος για μια πτήση με το TF-X απαιτείται εκπαίδευση σημαντικά μικρότερη από την εκπαίδευση που απαιτείται για μια παραδοσιακή άδεια πιλότου. Για την οδήγηση του TF-X απαιτείται μια τυπική άδεια οδήγησης ΗΠΑ, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του. Και όσο για την τιμή του, που ακόμη είναι νωρίς να την γνωρίζουμε, η εταιρεία τονίζει ότι θα φτάνει όσο ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Volvo Flying vehicle Terrafugia 15Με έδρα τις ΗΠΑ
Η Geely Holding ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Terrafugia μόλις τον περασμένο Νοεμβρίου. Οι όροι της συμφωνίας αυτής δεν αποκαλύφθηκαν αλλά υπήρξε συμφωνία ότι η Terrafugia και το προσωπικό της θα παραμείνουν εγκατεστημένα κοντά στη Βοστώνη. Η εταιρεία έχει ήδη τριπλασιάσει το τεχνικό προσωπικό της, από 30 σε σχεδόν 100 μηχανικούς.

Volvo Flying vehicle Terrafugia 16Θα κατασκευαστεί από τη Volvo?
Το πρωτότυπο Transition της Terrafugia έχει δύο καθίσματα, πτυσσόμενα πτερύγια που επιτρέπει στο αεροσκάφος των 1.800 λιβρών να ταξιδεύει οδικώς προς αεροδρόμιο και εκεί να απλώνει τα φτερά του.

Θεωρείται πολύ πιθανό το Transition της Terrafugia να κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της Volvo στη Νότια Καρολίνα, εκεί όπου η Geely επένδυσε περισσότερα Volvo Flying vehicle Terrafugia 17από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μεταξύ 2015 και 2017 και το οποίο αναμένεται να παράγει περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα ετησίως και θα απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους. Πάντως η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ζήτηση των πελατών θα επηρεάσει την τελική θέση των εγκαταστάσεων παραγωγής της Terrafugia.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO