spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο Opel Combo

Νέο Opel Combo

New Opel Combo 10Η 5η γενιά του συμπαγούς, πολυχρηστικού επαγγελματικού μοντέλου της Opel, το Combo είναι γεγονός. Η παγκόσμια πρεμιέρα του και η έναρξη των πωλήσεων τοποθετείται τον Σεπτέμβριο και εισέρχεται με υψηλές βλέψεις στην αγορά.

Το νέο Combo cargo van προσφέρει μία ευρεία γκάμα τύπων αμαξώματος που περιλαμβάνει κοντή έκδοση μήκους 4,40 m, μακριά έκδοση 4,75 m, και στις δύο περιπτώσεις με δύο ή τρία εμπρός καθίσματα, και ένα ευρύχωρο πενταθέσιο crew cab. Έχει χωρητικότητα χώρου φόρτωσης 4,4m3, ωφέλιμο φορτίο έως 1.000 kg και μήκος φόρτωσης έως 3.440 mm για New Opel Combo 15εξοπλισμό και υλικά εργασιών. Αποφασιστικής σημασίας για πολλούς επαγγελματίες, είναι ότι η απόσταση ανάμεσα στους θόλους των τροχών είναι αρκετά μεγάλη ώστε να επιτρέπει τη φόρτωση Ευρωπαλετών. Μάλιστα δύο τέτοιες Ευρωπαλέτες χωράνε στο χώρο φόρτωσης της κοντής έκδοσης του Combo. Επίσης, φορτία μεγάλου μήκους, όπως ξύλινες σανίδες μπορούν να τοποθετούνται υπό γωνία χάρη στο προαιρετικό άνοιγμα παραθύρου 5ης πόρτας. Αξιοσημείωτο στοιχείο που λανσάρεται στη νέα γενιά Opel Combo είναι ένας δείκτης υπερφόρτωσης που λειτουργεί με αισθητήρα ο οποίος, ενημερώνει τον οδηγό, πιέζοντας ένα μπουτόν, για την υπέρβαση του επιτρεπόμενου φορτίου.

New Opel Combo 19Με κορυφαίες ευκολίες για τον οδηγό
Έρχεται εξοπλισμένο με περισσότερες καινοτόμες τεχνολογίες και μέχρι 19 συστήματα υποστήριξης που κάνουν την οδήγηση, τους ελιγμούς και τη μεταφορά αγαθών ή πληρώματος ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη. Η προαιρετική, μόνιμη κάμερα οπισθοπορείας – Permanent RearView Camera, λειτουργεί σαν “ψηφιακός” μεσαίος καθρέπτης – βελτιώνοντας σημαντικά την ορατότητα των panel vans ή των πλήρως φορτωμένων οχημάτων. Επιπλέον, μία δεύτερη κάμερα στον εξωτερικό καθρέπτη του συνοδηγού εξασφαλίζει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για το ‘τυφλό σημείο’ σε αυτή την πλευρά του οχήματος.

New Opel Combo 16Με σύστημα FlankGuard
Το νέο Combo μπορεί επίσης να εφοδιάζεται με το νέο σύστημα FlankGuard που λειτουργεί με αισθητήρα και βοηθά να αποφεύγονται δυσάρεστες και δαπανηρές προσκρούσεις ή γρατζουνιές όταν το όχημα στρίβει με χαμηλή ταχύτητα. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό, εάν το όχημα κινδυνεύει να συγκρουστεί πλευρικά με εμπόδιο (κολώνα, μπαριέρα, τοίχο, ή άλλα οχήματα). Οι επαγγελματίες που κινούνται σε περιοχές όπου απαιτείται αυξημένη ελκτική πρόσφυση λόγω λάσπης, άμμου ή χιονιού, μπορούν επίσης να αναβαθμίσουν το προσθιοκίνητο Combo τους με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip και με το σετάρισμα εργοταξίου (“worksite” set-up). Αυτό περιλαμβάνει αυξημένη απόσταση από το έδαφος 30 mm, εμπρός και πίσω σκληρότερες αντιστρεπτικές δοκούς, αυξημένη διάμετρο New Opel Combo 17ελαστικών και πίσω ελατήρια μεταβλητής σκληρότητας.

“Εργαλείο” μεταφορών από το 1986
Το όνομα Combo είναι συνώνυμο των συμπαγών, πολυλειτουργικών, επαγγελματικών οχημάτων πάνω από 4 γενιές από το 1986. Η πρώτη γενιά βασίστηκε σε ένα Opel Kadett, οι δύο επόμενες σε μοντέλα Corsa της εποχής και η τέταρτη ήταν το αποτέλεσμα κοινοπραξίας με την Fiat. Η νέα, πέμπτη γενιά έχει εξελιχθεί πάνω σε μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική στο Groupe PSA, τον αδιαμφισβήτητο Ευρωπαίο ηγέτη στο χώρο των επαγγελματικών οχημάτων. Επομένως, αναμενόμενο είναι να έχει τα διαπιστευτήρια του πιο ικανού οχήματος της κατηγορίας του.

New Opel Combo 18Εκδόσεις για κάθε ανάγκη
Διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις που επιτρέπουν αμέτρητες εφαρμογές:
Μία κοντή έκδοση μήκους 4.40-m με μεταξόνιο 2.785 mm, ωφέλιμα φορτία έως 1.000 kg και χώρο φόρτωσης 3,3 – 3,8 m3, στην οποία μπορούν να φορτωθούν άνετα φορτία μήκους έως 3.090 mm. Όσοι χρειάζεται να μεταφέρουν ακόμα πιο μακριά φορτία μπορούν να παραγγείλουν το Combo με δύο πίσω πόρτες και το πρακτικό, άνοιγμα παραθύρου στην 5η πόρτα. Αυτό το τελευταίο επιτρέπει τη μεταφορά αντικειμένων βάρους έως 100 kg υπό γωνία, χωρίς να πρέπει να μένει η πίσω πόρτα ανοιχτή.
Μία πολύ μακριά έκδοση XL 4,75 m με μεταξόνιο 2.975 mm και χωρητικότητα έως 4,4 m3, που μπορεί να μεταφέρει ακόμα και επαγγελματικό εξοπλισμό μήκους έως 3.440 mm.

New Opel Combo 12Με δείκτη υπερφόρτωσης
Ένα σημαντικό στοιχείο ασφάλειας, ο λεγόμενος δείκτης υπερφόρτωσης είναι κάτι νέο στην Opel. Το σύστημα μετρά αυτόματα το συνολικό βάρος που υπάρχει στο όχημα με το που ξεκινά ο κινητήρας. Εναλλακτικά, ο οδηγός μπορεί να ζητήσει από το σύστημα που βασίζεται σε αισθητήρα να μετρήσει το φορτίο στους άξονες, πατώντας ένα μπουτόν. Μία λευκή λυχνία LED ανάβει εάν το βάρος ξεπερνά το 80% του μέγιστου ωφέλιμου φορτίου. Εάν το βάρος υπερβαίνει αυτό το όριο, ανάβει ένα πορτοκαλί σήμα με ένα θαυμαστικό.

New Opel Combo 13Και έκδοση crewcab
Το νέο Combo προσφέρει επίσης λύση για τη μεταφορά πληρώματος και εξοπλισμού με την έκδοση crewcab. Πλήρωμα πέντε ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού μπορεί να κάθεται άνετα, ενώ ο εξοπλισμός μεταφέρεται με ασφάλεια πίσω από το διαχωριστικό. Επιπλέον, ο πίσω πάγκος καθισμάτων μπορεί να αναδιπλώνεται και το διαχωριστικό να μετακινείται πίσω από τα εμπρός καθίσματα, εάν χρειαστεί. Ένα ‘παράθυρο’ στο διαχωριστικό επιτρέπει τη μεταφορά αντικειμένων πολύ μεγάλου μήκους.

Με κορυφαίες τεχνολογίες
Προσφέρει κορυφαίες τεχνολογίες μοναδικές στην κατηγορία, και ένα επίπεδο άνεσης για τους επιβάτες που New Opel Combo 20κληρονομεί απευθείας από την επιβατική έκδοση Combo Life, η οποία άρχισε να πωλείται στις αρχές Ιουνίου (στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο 2018). Καινοτόμα συστήματα υποστήριξης όπως η μόνιμη κάμερα οπισθοπορείας – Permanent Rear View Camera εξασφαλίζουν ορατότητα και κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη. Όλοι όσοι έχουν οδηγήσει ένα όχημα μεταφορών γνωρίζουν ότι το να βλέπεις από το μεσαίο καθρέπτη μπορεί να είναι δύσκολο – ή ακόμα και ακατόρθωτο στην περίπτωση ενός πλήρως φορτωμένου οχήματος ή ενός γεμάτου panel van: τότε, αναγκαστικά, ο οδηγός πρέπει να βασίζεται στους δύο εξωτερικούς καθρέπτες. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το νέο Combo, που μπορεί να εφοδιάζεται με Κάμερα Οπισθοπορείας (Rear View Camera) η οποία προβάλλει την εικόνα της περιοχής πίσω από το όχημα, στην οθόνη του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας. Από τη μία, αυτό διευκολύνει τους ελιγμούς μέσω καθοδήγησης μόλις επιλεγεί όπισθεν. Από την άλλη, όταν το αυτοκίνητο κινείται μπροστά, προβάλλει μία εικόνα εμβέλειας 4 – 30 m πίσω από αυτό και επομένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν έναν μόνιμος “ψηφιακός” καθρέπτης πίσω θέασης.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού
Μία δεύτερη κάμερα τοποθετημένη στον εξωτερικό καθρέπτη του συνοδηγού βελτιώνει τη συνολική ορατότητα. Μόλις ενεργοποιηθεί η ένδειξη της πλευράς του συνοδηγού, η εικόνα της πλευράς αυτής εμφανίζεται στο μόνιτορ, New Opel Combo 14κάτι που αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια για όλους τους χρήστες των δρόμων, αφού το ‘τυφλό σημείο’ είναι σχεδόν άγνωστο στους οδηγούς του Combo.
Επιπλέον, το νέο μοντέλο διατίθεται με περισσότερα, υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού γνωστά από την επιβατική έκδοση Combo Life. Η προσφορά είναι μοναδική στην αγορά και περιλαμβάνει:
Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist), Ευφυή Προσαρμογή Ταχύτητας (Intelligent Speed Adaptation) , Αυτόματο Σύστημα Διατήρησης Ταχύτητας (Automatic Cruise Control),
Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System) και Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Ταχύτητας (Speed Sign Recognition)

New Opel Combo 11Νέα γενιά συστημάτων infotainment
Τελευταίο αλλά σημαντικό, η νέα γενιά συστημάτων infotainment εξασφαλίζει εξαιρετική συνδεσιμότητα στο αυτοκίνητο. Τα συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro ελέγχονται εύκολα μέσω της ευανάγνωστης, εύχρηστης, έγχρωμης οθόνης αφής 8-ιντσών. Το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης της κορυφαίας μονάδας με Ευρωπαϊκούς χάρτες και 3D πλοήγηση απεικονίζει επίσης ενημερώσεις δελτίων κυκλοφορίας TMC (Traffic Messaging Channel), ώστε οι οδηγοί να μπορούν να επιλέγουν την καλύτερη διαδρομή για να φτάσουν στους πελάτες τους και να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Όπως η αντίστοιχη επιβατική έκδοση, το Combo θα βασίζεται σε μία γκάμα ζωηρών και αποδοτικών κινητήρων σε συνδυασμό με σύγχρονα κιβώτια.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO